Menu Close

Elle Cosimano: Finlay Donovan mindent visz

Tavasszal olvastam Elle Cosimano regényének első részét a Finlay Donovan ölni tudna-t. Roppant szórakoztató regény volt, pont olyan, amilyent vártam. Eléggé függővéggel fejeződött be, de legalábbis meglebegtették a folytatás lehetőségét, s már lehetett tudni, hogy angolul megjelent a második rész is, szóval nagyon megörültem, amikor kiderült, hogy az Agave Könyvek se késlekednek és hozzák a következő kalandot.

Szóval Finlay Donovan egészen jól lavírozott az előző kötetben, amikor azt hitték, hogy bérgyilkos. Most már tényleg inkább a regényírásra szeretne koncentrálni, de nagyon nem megy neki, amikor állandóan azon kattog az agya, hogy a volt férjére, gyermekei apjára, Steve-re vérdíjat tűztek ki. Méghozzá egy látszólag ártalmatlannak tűnő anyukás fórumban valaki száz lepedőt ajánlott, ha megszabadulnak a férfitől, s lett is rá jelentkező. Steve persze mint tudjuk tényleg egy hatalmas szemét, de igyekszik jó apa lenni és Finlay azért nem akarja igazán holtan látni (bár persze fantáziált róla, de hát ki ne tette volna az ő helyében), úgyhogy megpróbálja kitalálni, hogy ki a megbízó. Aztán kideríteni, hogy ki csapott le az ajánlatra, s közben megvédeni Steve-t meg a gyerekeit is. A volt férj persze nem hiszi, hogy baj lenne, még akkor se amikor sorozatos balesetek érik. Finlay pedig barátjával, bébiszitterével és partnerével Vero-val próbál egy lépéssel a leendő tettes előtt járni: hackerekkel lépnek kapcsolatba, megfigyeléseket végeznek, majdnem felgyulladnak… S mindezek mellett mindjárt itt a Karácsony, rendezni kéne a családi kapcsolatokat, hogy ki kivel randizik és persze megint felbukkannak hullák meg az orosz maffia. S Finlay életét egyáltalán nem könnyíti meg, hogy nemcsak hogy a nővére rendőr de még az egyik udvarlója is jelvényt hord: Anthony nyomozó ugyanis ismét képbe kerül. Ja és közben folytatni kéne a regényét is, hiszen Finlay elsősorban író lenne, vagy mi …

Elle Cosimano regénye az elejétől kezdve egy nagy hullámvasút volt. Finlay továbbra is elképesztően jó főszereplő, ráadásul határozottan fejlődőképes. Míg az első részben még sokat botladozott, meg túl sok minden múlt a szerencsén, most már sokszor vág az agya gyorsan és tud kombinálni, s nagyjából kikerüli a csapdákat. Pedig volt párszor, amikor úgy éreztem, hogy na ne, ezt most nem kéne megtennie (most önként vállalt be pl. egy holttestet), de végül jól megoldotta a dolgot, mert volt terve. Oké, nem teljesen úgy jött össze minden, mint elsőre kitalálta, de azért főleg Vero segítségével, mindig kimászott a bajból. Szóval fejlődött, kevesebbet szerencsétlenkedett, jobban a kezében volt az irányítás és az improvizáció nagyon ment neki. Elle Cosimano jól csinálta azt is, hogy nem ismételt: most Finlay életének más-más szegmensei kaptak fókuszt. Kevesebb volt a dráma a gyerekek, háztartás és a regényírás körül, ezek nem maradtak persze el, de kevesebb bekezdés lett rájuk szánva. Ráadásul a különböző kapcsolatai is árnyaltabbak lettek: kaptunk több képet arról, hogy valóban miért lehetetlen az embernek a gyermekei apját teljesen kiiktatni az életéből, hogy lehet jó kapcsolatot ápolni szülőkkel, testvérekkel. De egyértelműen továbbra is az egyik legjobb dolog a regényben Veroval való barátsága. A talpraesett de maga is titkokkal terhelt bébiszitter beszólásaival mindenképp egy felejthetetlen alak, de Finlay-t kiegészítve együtt igazán ütősek.

Most már csak az a kár, hogy ugye januárban jön angolul a harmadik rész, s ha a magyar változat szintén gyorsan megjelenik, akkor bizony a 4-re már többet kell várni… Márpedig nagyon jólesne tovább figyelni, hogy mibe keveredik Finlay. Úgyhogy ha valaki egy belevaló hősnő kalandjait szeretné olvasni, amiben van nyomozás, humor, dráma és kicsi románc, annak nagyon ajánlom Elle Cosimano sorozatát.

Blogturné

Finlay Donovan az az író, aki önhibáján kívül keveredett mindenféle kalamajkába, s úgy tűnik továbbra se egyszerű az élete. Elle Cosimano sorozatának második részében a kalandok tovább folytatódnak. Tartsatok velünk a turné folyamán, hogy megtudjátok, sikerül-e Finlay Donovannek végre írni valami jó kis regényt, vagy az élet izgalmasabb mint a fikció. S ha szerencsétek van a játék során az Agavé Könyvek jóvoltából felajánlott regényt is megnyerhetitek.

Fülszöveg

Finlay ​olykor legszívesebben holtan látná a volt férjét. De sosem gondolja komolyan.
Finlay Donovan a következő regényét írja nagy küzdelmesen, közben pedig igyekszik a felszínen maradni a két gyerekével egyedülálló anyukaként. A jó hír: továbbra is számíthat Veróra, aki egy személyben a bébiszittere és bizalmasa is, ráadásul a lánya frissen kimúlt aranyhalát leszámítva már jó ideje nem kellett megszabadulnia egyetlen hullától sem.
Ami már nem annyira jó hír: a volt férje, Steven valakinek csúnyán a tyúkszemére lépett, aki ezért szeretne végleg megszabadulni tőle. Bár Stevennek akad rossz tulajdonsága bőven, a gyerekeknek jó apukája, ezért Finlay nem hagyhatja, hogy baja essen. Ezzel azonban buzgó anyukáknak álcázott bérgyilkosok haragját vonja magára, és az orosz maffiával is kényelmetlenül közeli kapcsolatba kerül.
Ráadásul eközben Nick Anthony nyomozó is mindent megtesz, hogy újra Finlay életének része legyen. Aki bár zsarunak nagyon dögös, azonban Finlay néha kénytelen a törvény rosszabbik oldalára átkirándulni, ha nem szeretné, hogy a családja az aranyhaluk sorsára jusson.
Finlay feje felett összecsapnak a hullámok: a regényének leadási határideje vészesen közeleg, és közben az exét is életben kell tartania valahogyan.

Kiadó: Agave Könyvek
terjedelem: 384 old.
Fordította: Török Krisztina
ISBN: 9789635980697
Megrendelés

Nyereményjáték

Bár Finlay nem nyomozó, de néha sokkal jobb ötletei vannak, mint a hivatásosoknak. Rejtvényünkben más nyomozónőket keresünk, akik szintén regény sorozatokban találhatók. Feladványainkban fülszöveg részleteket találtok. Megfejtésnek pedig a nyomozónők nevét írjátok be a Rafflecopter megfelelő dobozába.

Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Feladványom

“Ő volt a legkeresettebb nő a világon. Egy topmodell, akit semmi sem állíthatott meg, ha meg akarta szerezni, amire szemet vetett – még akkor sem, ha egy másik nő barátjára vetett szemet. És most holtan hever egy brutális gyilkosság áldozataként. … rendőr hadnagy egész élettapasztalatát latba vetve nyomoz az ügyben, amikor a gyanú hirtelen a legjobb barátnőjére terelődik, aki a harmadik személy szerepét játssza a végzetes szerelmi háromszögben. “

a Rafflecopter giveaway

Állomáslista

12.05 Olvasónapló
12.08 Zakkant olvas
12.11 A szofisztikált macska

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *