Menu Close

Adventi Blogturné 2022


„Van a csoda… Karácsony csodája. Amire várunk. És ami teljesedik. De ez a csoda nem a színes szalagokkal átkötött dobozokban rejlik. Nem a feldíszített zöld fenyő alatt találod. Ezt a csodát másutt kell keresni, másutt lehet megtalálni. Ez a csoda a kedves szavakban, őszinte, szívből jövő kívánságokban, szerető érzésben érkezik. És kell ennél nagyobb ajándék? A következő háromszázhatvanöt napban ezek kísérnek, ezek adnak erőt. Nem a csomagokban lapuló tárgyak, hanem csakis ezek. Csak ezek… Ez a karácsony csodája.”

Te vajon hiszel a karácsony csodájában? Hiszel a zöld fenyő varázsában?
Mi, a Blogturné Klub tagjai, több mint kétezer turnéval a hátunk mögött minden kétséget kizáróan hiszünk benne! S hogy bebizonyítsuk Neked is, hogy létezik, egy rendhagyó, karácsonyváró turnézásra invitálunk!

December elsejétől egészen szentestéig minden nap valami új meglepetéssel kényeztetünk. Lesznek könyvajánlóink, zenelistáink, ínycsiklandó receptjeink, de újra elkalandozunk kedvenc karaktereink világába is, ahonnan meg sem állunk a legjobb adventi programokig.

Természetesen képzeletbeli puttonyunk sem maradt üres! Ha egy kicsit közelebb merészkedsz és vetsz bele egy gyors pillantást, láthatod, mennyi kincs lapul még benne: sok-sok könyv, ami csak és kizárólag arra vár, hogy szebbé tegye olvasóink karácsonyát.
Tárd hát ki szívedet, kedves olvasó, és engedd, hogy a boldogság melege átjárjon.

Ahogy már jeleztem, idén is részt veszek a Blogturné Klub Adventi programjában. Először is jöjjön egy irányított kérdéssor (ismertebb nevén: booktag), amelyet a turnéból majd mindenki kitölt:

1) Mikulás Melyik a szívednek legkedvesebb karácsonyi történet? Az elmúlt évekből mindenképp Matt Haig: A fiú, akit Karácsonynak hívnak című regénye és a hozzá kapcsolódó folytatások
2) GrincsA kedvenc morally grey karaktered. Nagyon-nagyon régóta senki se veheti el ezt a címet az Elfújta a szél felejthetetlen hősnőjétől Scarlett O’Hara-tól. Véleményemet még podcast formában is kifejtettem.
3) Hógolyócsata Ki az a három karakter, akit szívesen beválogatnál a csapatodba egy ádáz hógolyócsata esetén? Nyina Markova, akit az orosz tél kimondottan hócsata győztesnek nevelt (Kate Quinn: A vadásznő című regényének pilótája), Eve Dallas, természetesen, aki mindenkit jól seggberúg és Szelina Bard, V.E. Schwab A mágia árnyalataiból mert ő az aki vakmerően nekivág mindennek.
4) Fagyöngy A kedvenc könyves párosod. Maddie és Verity, hiszen “Megtalálni a legjobb barátodat olyan, mint szerelmesnek lenni.”
5) Szaloncukor Milyen süteménnyel kínálnád meg a hozzád látogató kedvenc karaktered? Ha szuperszakács lennék, biztos valami sós-karamellás ízesítésű süteménnyel (tortával)
6) Levél Melyik 3 könyvet kérnéd idén a Mikulástól/Jézuskától ajándékba? Diane Setterfield: A hattú meséje, A márványkönyvtár rejtélye, Tom Gauld: Revenge of the Librarians
7) Mézeskalácsház Melyik könyves világban élnél szívesen, és pontosan hol laknál? Valahol egy kisvárosban Angliában, mondjuk ahol tényleg idilli a környezet és a szomszédok, s a tengerpart sincs messze. Legyen mondjuk bármelyik Trisha Ashley regény.

Az ajándékom pedig letölthető képeslapok. Ha rájuk kattinthatsz akkor az eredeti méretben megkapod őket, letöltheted, kinyomtathatod esetleg csak e-lapként is tovább küldheted!

Kellemes Ünnepeket kívánok 🙂

Nyereményjáték

Ünnepi turnénkhoz hasonlóan mostani játékunk is rendhagyó formát ölt. Minden állomáson találsz egy kérdést, ami irányulhat az ünnepre és annak fontos “kellékeire”, kapcsolódhat az adott poszthoz, de olyan is előfordulhat, hogy a te véleményedre, élményeidre, kedvenceidre leszünk kíváncsiak.
A turné végén, a Blogturné Klub bloggereinek felajánlásáből hat ajándékkötet kerül kisorsolásra (a kötetek címeit a rafflecopter doboz tetején találjátok) azok között, akik minden állomást teljesítenek.
Figyelem! Bloggereink csak Magyarország területére postáznak. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Kérdésem

Melyik könyves karakternek küldenél karácsonyi képeslapot?

a Rafflecopter giveaway

Állomások

12/01 Kelly és Lupi olvas – Karácsonyi vásárok, novella
12/02 Booktastic Boglinc – Playlist
12/03 Dreamworld – Programajánló
12/04 Betonka szerint a világ… – Karácsonyi könyvek
12/05 Veronika’s Reader Feeder – Babaróka karácsonya
12/06 Csak olvass! – Karácsonyi történet
12/07 Olvasónapló – Képeslapok
12/08 Fanni’s Library – Szívmelengető könyvek
12/09 Spirit Bliss Sárga könyves út – Rajzok és fanartok
12/10 Olvasónapló – Filmajánló
12/11 Utószó – Sütemény recept
12/12 Readinspo – Booktag
12/13 Csak olvass! – Könyvjelzők
12/14 Könyvvilág – Booktag
12/15 Könyv és más – Társasjáték ajánló
12/16 Kelly & Lupi olvas – Puzzle-k
12/17 Könyvvilág – Történet
12/18 Csak olvass! – Last minute ajándéktippek
12/19 Veronika’s Reader Feeder – Ünnepi DIY
12/20 Függővég
12/21 Hagyjatok! Olvasok! – Harry Potter fanfic
12/22 Szaffi polca – Mézeskalács
12/23 Dreamworld – Szépség és a Szörnyeteg fanfic
12/24 Közös karácsonyi meglepetés

3 Comments

  1. Pingback:Adventi blogturné 2022 – Könyves karácsonyi DIY ajándékok és díszek – Veronika's Reader Feeder

  2. Pingback:Adventi blogturné 2022 – Babaróka karácsonya könyv és társasjáték – Veronika's Reader Feeder

  3. Pingback:Adventi blogturné (2022) – Függővég

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *