Menu Close

Adventi Blogturné 2022 – extra


„Van a csoda… Karácsony csodája. Amire várunk. És ami teljesedik. De ez a csoda nem a színes szalagokkal átkötött dobozokban rejlik. Nem a feldíszített zöld fenyő alatt találod. Ezt a csodát másutt kell keresni, másutt lehet megtalálni. Ez a csoda a kedves szavakban, őszinte, szívből jövő kívánságokban, szerető érzésben érkezik. És kell ennél nagyobb ajándék? A következő háromszázhatvanöt napban ezek kísérnek, ezek adnak erőt. Nem a csomagokban lapuló tárgyak, hanem csakis ezek. Csak ezek… Ez a karácsony csodája.”

Te vajon hiszel a karácsony csodájában? Hiszel a zöld fenyő varázsában?
Mi, a Blogturné Klub tagjai, több mint kétezer turnéval a hátunk mögött minden kétséget kizáróan hiszünk benne! S hogy bebizonyítsuk Neked is, hogy létezik, egy rendhagyó, karácsonyváró turnézásra invitálunk!

December elsejétől egészen szentestéig minden nap valami új meglepetéssel kényeztetünk. Lesznek könyvajánlóink, zenelistáink, ínycsiklandó receptjeink, de újra elkalandozunk kedvenc karaktereink világába is, ahonnan meg sem állunk a legjobb adventi programokig.

Természetesen képzeletbeli puttonyunk sem maradt üres! Ha egy kicsit közelebb merészkedsz és vetsz bele egy gyors pillantást, láthatod, mennyi kincs lapul még benne: sok-sok könyv, ami csak és kizárólag arra vár, hogy szebbé tegye olvasóink karácsonyát.
Tárd hát ki szívedet, kedves olvasó, és engedd, hogy a boldogság melege átjárjon.

A mostani bejegyzésemben filmajánlót olvashattok. Karácsonyra készülődve már novembertől lehet tobzódni az új ünnepi témájú főleg romantikus történetekben, az elmúlt években a streaming szolgáltatók révén nemcsak a klasszikusok érhetők el már majdnem mindig, hanem vannak újabbnál újabb filmek is. Hoztam tehát néhányat az elmúlt évekből, megklasszikus is, amelyeket mindig újra meg tudok nézni, s talán Ti is.
Az egyik kedvenc mesefilmem, amin az egész család tud szórakozni, a Karácsony Artúr. Van benne minden: humor, szív és ha eredeti hanggal nézzük kiváló szereplőgárda (James MacAvoy, Bill Nighy, Hugh Laurie, Jim Broadbent és Robin Williams). Jelenleg éppena Netflixen nézhető.
S ha már Netflix pár éve csináltak már ők is egy télapós rajzfilmet, ahol azt mesélik el, hogy alakulhatott ki a karácsonyi ajándékozás. Ez a szívmelengető történet a Klaus, ami egyrészt lerombol egy mítoszt másrészt azonban ad is egyfajta magyarázatot arra, hogy ki miért adott bele mindent, hogy a gyerekeknek jó legyen. Sőt a Netflixen nézhető meg Matt Haig: A fiú, akit Karácsonynak hívnak című regényének az adaptációja is.
Azt hiszem a leggyakrabban feldolgozott karácsonyi sztori bizony Dickens Karácsonyi éneke. Éppen 30 éves idén a Muppeték Karácsonyi éneke, amit a Disney+-on lehet megnézni. De S ha már a Dickens klasszikusánál tartunk, egy nagyon is friss musical feldolgozásnak is ez a klasszikus az alapja. A Ryan Reynolds, Will Ferrell és Octavia Spencer főszereplésével készült film a Karácsony szellemében (Spirited) ami új csavarokat ad a történetnek és az Apple+-on látható. De Netflix is előállt a maga rajzfilmes musical Dickens feldolgozásával Scrooge: Karácsonyi énekben a címszerepet megszólaltató Luke Evans fakad dalra. A korábban említett Will Ferrell-nek nem ez az első karácsonyi filmje, hiszen Amerikában egyik nagy klasszikusnak számító Mi a Manó? -ban (Elf) ő játssza a főszerepet s a filmet most az HBO Max műsorán is megtalálhatjátok.

Karácsony időszakában azonban nem csak családi filmeket, de romantikus vígjátékokat is lehet bőven nézni. Ebből akkora a választék, s olyan sok a klasszikus is, hogy csak néhány frissebb történetet hoztam ajánlatnak, bár éppen pár napja néztem újra az Aludj csak, én álmodom-ot :). A tavalyi év magyar karácsonyi filmje, a Nagykarácsony most megnézhető a Netflixen, szóval ha valaki lemaradt volna róla a moziban, be lehet pótolni. Friss Netflix film a Karácsonyi románc, amiben Lindsay Lohan egy örökösnőt alakít, aki egy síbalesetben elveszíti az emlékezetét de önmagára és a szerelemre is rátalál. Tavaly egy másik nagyon kedves vígjátékkal állt elő a Netflix a Szinglilét-tel, ahol a főszereplők szintén klasszikus barátokból szerelmesek trópust játsszák el, a csavar, hogy a szerelmesek melegek. Szintén meleg, de női kapcsolatról szól a Karácsonyi meglepi (Happiest Season) amelyben Kristen Stewart a főszereplő, de itt is akárcsak az előbb említett filmben a körülöttük nyüzsgő mellékszereplők is igencsak jó karakterek. (Idén ez szintén a Netflixen látható). S még volt tavaly is egy olyan romantikus történet karácsonyra, ahol nem a szokásos szereplőkkel operáltak az alkotók, hanem idősebb pár volt, akik egymásba szerettek az ünnepek környékén. Plusz még egy skót kastély is szerepelt A karácsonyi kastély című filmben.

Nyereményjáték

Ünnepi turnénkhoz hasonlóan mostani játékunk is rendhagyó formát ölt. Minden állomáson találsz egy kérdést, ami irányulhat az ünnepre és annak fontos “kellékeire”, kapcsolódhat az adott poszthoz, de olyan is előfordulhat, hogy a te véleményedre, élményeidre, kedvenceidre leszünk kíváncsiak.
A turné végén, a Blogturné Klub bloggereinek felajánlásáből hat ajándékkötet kerül kisorsolásra (a kötetek címeit a rafflecopter doboz tetején találjátok) azok között, akik minden állomást teljesítenek.
Figyelem! Bloggereink csak Magyarország területére postáznak. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Kérdésem

Mi a kedvenc karácsonyi filmed?

a Rafflecopter giveaway

Állomások

12/01 Kelly és Lupi olvas – Karácsonyi vásárok, novella
12/02 Booktastic Boglinc – Playlist
12/03 Dreamworld – Programajánló
12/04 Betonka szerint a világ… – Karácsonyi könyvek
12/05 Veronika’s Reader Feeder – Babaróka karácsonya
12/06 Csak olvass! – Karácsonyi történet
12/07 Olvasónapló – Képeslapok
12/08 Fanni’s Library – Szívmelengető könyvek
12/09 Spirit Bliss Sárga könyves út – Rajzok és fanartok
12/10 Olvasónapló – Filmajánló
12/11 Utószó – Sütemény recept
12/12 Readinspo – Booktag
12/13 Csak olvass! – Könyvjelzők
12/14 Könyvvilág – Booktag
12/15 Könyv és más – Társasjáték ajánló
12/16 Kelly & Lupi olvas – Puzzle-k
12/17 Könyvvilág – Történet
12/18 Csak olvass! – Last minute ajándéktippek
12/19 Veronika’s Reader Feeder – Ünnepi DIY
12/20 Függővég
12/21 Hagyjatok! Olvasok! – Harry Potter fanfic
12/22 Szaffi polca – Mézeskalács
12/23 Dreamworld – Szépség és a Szörnyeteg fanfic
12/24 Közös karácsonyi meglepetés

1 Comment

  1. Pingback:Adventi blogturné 2022 – Könyves karácsonyi DIY ajándékok és díszek – Veronika's Reader Feeder

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *