Menu Close

Jennifer Lynn Barnes: Az örökség ára

Tavaly olvastam Jennifer Lynn Barnes: Örökösök viadala című csavaros ifjúsági regényét, ami kiválóan szórakoztatott és elég érdekes kérdést hagyott nyitva a végére ahhoz, hogy kíváncsi legyek a folytatásra. A második rész tavasszal jelent meg magyarul, s ősszel majd jön eredeti nyelven a trilógia harmadik kötete is, amire majd szintén kíváncsi leszek.

Avery Ginks ugye a semmiből került elő és lett egy texasi milliárdos egyetlen örököse, akinek az a feladata, hogy egy évet a Hawthorne család hatalmas házában kell töltenie, s akkor megkapja amit rá hagytak. Ugye a család nem fogadta szívesen, de a vele közel egykorú négy unoka segített neki kibogozni a rejtélyeket amiket a családfő maga után hagyott. Csakhogy úgy tűnik, hogy még mindig nem derült fény sok mindenre: például továbbra sincs teljesen tisztázva, hogy is került a képbe Avery. Ráadásul újabb információk szerint talán van még valaki, aki jogosan formálhat igényt az örökségre. Vagy mégsem? S amikor már azt hisszük, hogy igen, van valami értelme a dolgoknak, jön pár fordulat, ami felborítja az elképzeléseket.

Tipikusan nem az a folytatás, ami érthető az előzmények nélkül, sőt néhol még jól is esett belelapozni az előző könyvbe (mert olyan régen olvastam), hogy pár személyt és eseményt felidézzek, szóval Az Örökösök viadala sorozatnak igazából az tehet jót, ha gyorsan egymás után olvassa az ember. De ez a harmadik részre várva se fog megtörténni. Mindenesetre azért tudtam tartani az iramot, mert Barnes itt is eléggé feszes tempót diktált. Szinte azonnal onnan folytatódik minden, ahol befejeződött az előző könyv. Avery és bandája, a Hawhtorne fiúk, a családtagok, alkalmazottak, barátok és ellenlábasok most inkább nyomoznak, mint rejtvényt fejtenek. Bár azért még mindig van rengeteg kirakós darab, ami hiányzik, csak ezek egy részét már nem előre hagyta hátra Tobias Hawhtorne, hanem a főszereplőknek kell megtalálniuk és felfedezni egyáltalán, hogy léteznek.

Averynek hozzá kell szoknia, hogy csapatban kell játszania, ami nem csak neki, de a Hawhtorne fiúknak se könnyű, ráadásul a fordulatok során többször is átrendeződnek az erőviszonyok. Ellenfelekből lesznek segítők és fordítva. Nagyon bejött, hogy egyre több ember lesz megmozgatva, bár azért a végére sikerül annyira összekuszálni a szálakat, hogy vannak jelenetek és szereplők akiknek a megjelenése és tettei során csak álltam, hogy akkor ez most hogy is és miért történt ki kicsoda és mit akar? Barnes nagyon sok szálat behozott és elég pofátlan ahhoz, hogy a végéig lebegtesse az olvasót, na meg főhősét is, hogy melyek csak álcák és félrevezetések, meg vakvágányok és mi az, ami váratlanul fog előtűnni és aprócska nyomból hatalmas WTF eseménnyé és leleplezéssé válni.
Amúgy még azt is érdemes megjegyezni, hogy bár ifjúsági regényről van szó, a tétek és a tettek egyre komolyabbá válnak (bár a milliárdos vagyona már eddig is nagy tét volt az tény), de itt akad azért komoly fenyegetés és testi ártalom is, nem kevés, amelyek nagy része pont Averyre irányul.

Az előző kötetben felvillantott szerelmi háromszög még itt is megvan, de azért nem túl erőteljes, ráadásul úgy tűnik valamiféle megoldása is lesz, bár ha a szerző továbbra is ennyi meglepő fordulatot tervezget, akkor még az is lehet, hogy hamisak maradnak az illúzióink 😊

Az Örökösök viadala folytatása tehát kétség kívül továbbra is szórakoztató és nagyon gyorsan, lendületesen olvasható regény, s mindez köszönhető annak, hogy Avery jó stílusban tudja narrálni nekünk az eseményeket.
Mivel még mindig nem tudom elképzelni, mi lesz ennek a vége (még találgatni is felesleges), kíváncsian várom a folytatást.

Blogturné

Az Animus Kiadó kistestvére, azaz a Lampion Könyvek égisze alatt jelent meg Jennifer Lynn Barnes az Örökösök viadala sorozatának várta várt folytatása. Tartsatok velünk és a Blogturné Klub bloggereivel, akik mesélnek Az örökség ára című folytatásáról. A turné végén neked is lehetőséged van megnyerni a regény egy példányát, ha te is ügyes vagy a szórejtvényekben, mint regények főszereplője, Avery! Nyomozásra fel!

A fülszöveg

Alig egy hét telt el a villában tett sokkoló felfedezés óta, és Avery semmivel sem jutott közelebb a megfejtéshez, hogy miért hagyta rá az öreg milliárdos, Tobias Hawthorne a vagyonát. A DNS-teszt bebizonyította, hogy a lány nem vérrokon, a jelek mégis arra utalnak, hogy sokkal szorosabb szálak fűzik a rejtélyes családhoz, mint hitte.
Avery próbál kizárólag a rejtély megoldására összpontosítani, de nem könnyű tiszta fejjel gondolkodni, amikor a két szívdöglesztő Hawthorne testvér, Grayson és Jameson egyre jobban beférkőzik a bizalmába, és ez talán kockázatosabb, mint a folyamatosan rá leselkedő veszélyek.

Lampion Könyvek, Budapest, 2022
392 oldal · ISBN: 9789633248096 · Fordította: Bottka Sándor Mátyás
Megrendelés

Nyereményjáték

Avery az örökségével együtt kap egy NFL csapatot is, így mostani játék is ehhez kapcsolódik. Minden blogon találsz néhány betűt egy-egy hiányzó NLF csapat nevéből. A te dolgod az lesz, hogy beírd a helyes csapatneveket a Rafflecopter doboz megfelelő sorába. Készen állsz a játékra? Aki az összes helyes csapatot eltalálja megnyerheti Jennifer Lynn Barnes Az örökség ára című regényét.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.

Feladványom

M_nn_s_ _a _iki_ _s

a Rafflecopter giveaway

Turné állomásai

08.04. Zakkant olvas
08.06. A Szofisztikált Macska
08.10. Olvasónapló
08.12. Kelly és Lupi olvas
08.14. Spirit Bliss Sárga Könyves út
08.16. Fanni’s Library
08.18. Readinspo
08.20. Könyv és más

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *