Menu Close

Talia Hibbert: Kezdj élni, Chloe Brown!

Talia Hibbert nevével pár éve találkoztam, amikor általam követett külföldi bloggerek rajongani kezdtek a Brown nővérek sorozatáért. Tavaly a harmadik részt meg is hallgattam hangoskönyvben és már a féléves összefoglalóban megkapta az Egy könyv ami boldoggá tett kategória győzelmet, mert 2021 tavaszán nagyon kellemes napokat okozott a történet. Fel is vettem a teljes trilógiát a kívánságlistámra, s szerencsére mielőtt eljutottam volna odáig kiderült, hogy magyarul is meg fog jelenni az első rész, úgyhogy azonnal jelentkeztem rá, hogy olvasom és népszerűsítem mert biztos nagyon tetszeni fog. Spolier: Nem tévedtem

Chloe Brown weblapfejlesztő vállalkozást üzemeltet, s fibromialgiával és az ezzel járó krónikus fájdalommal él. Amikor egy nap kishíján elüti egy autó ráébred, hogy még szerencse, ez nem történt meg, mert a temetésén csak arról emlékeznének meg, hogy mennyire unalmas volt az élete. Ezért aztán úgy dönt, hogy változtat, s ehhez természetesen listát készít, mert ő ilyen listagyártó típus. Első lépésként elköltözik hatalmas házból, ahol a Brown család él, mert bármennyire is imádja a nagyanyját, odaadó szüleit és húgait, a biztonságos háttér csak elkényelmesíti. Egy társasház lesz az otthona, ahol Redford Morgan házfelügyelőként dolgozik. Mivel Chloe-t kezdetektől zavarba hozza a férfi külseje (hosszú vörös haj, jó testfelépítés, rengeteg tetoválás) ezért aztán védekezésül lekezelőn viselkedik vele. Rednek volt már dolga Chloe-hoz hasonló gazdag nőkkel, volt barátnője, aki kikészítette, pont ilyen volt, szóval csak a rosszat tételezi fel az új lakóról is. Tévesen persze, de ez elég ahhoz, hogy ellenségesen viselkedjenek egymással. Hamarosan azonban olyan helyzetbe kerülnek, amely során egyre több időt töltenek egymással, Red ugyanis szívességet tesz a lánynak, aki cserében felajánlja, hogy készít neki honlapot és megkéri, hogy segítsen neki megvalósítani pár pontot a „Kezdj élni Chloe Brown!” listából.

Fokozatosan tudjuk meg, hogy Chloe betegsége mennyire változtatta meg az életét, hogy ő sokkal társaságibb ember volt, barátokkal, vőlegénnyel, akik aztán lemorzsolódtak mellőle, ezért maradt neki csak a családja, akik mellette állnak és önzetlenül segítik, ha szükség van rá. Chloe nem tervezi, hogy újból széles baráti kört épít, mert tudja, hogy sokan nem viselik el az ő problémáját és nem akar megint egyedül maradni emiatt, úgyhogy van jó adag kapcsolati fóbiája.
Red a külseje ellenére egy jószívű, kedves ember, aki önzetlenül segít és miután megtudja, hogy a lány milyen problémákkal küzd, egyáltalán nem esik nehezére könnyebbé tenni számára dolgokat. Chloe a családján kívül még nem találkozott senki hozzá hasonlóval, s meg kell tapasztalnia, hogy a férfi mindenféle ellenszolgáltatás nélkül is előzékeny és tapintatos, s elfogadja őt olyannak amilyen. Sőt Red kimondottan erősnek tartja a lányt, hiszen sok terhet cipel magával. Persze neki is megvannak a maga problémái, hiszen korábbi kapcsolatában annyira a padlóra került, hogy most főleg elbújik minden és mindenki elől. De dolgozik az ügyein. Nagyon jól van megírva a könyvben, hogy főszereplőink problémáit nem az oldja meg, hogy összejönnek, csak tisztábban látják azt is egymás segítségével, hogy magukon is dolgozniuk kell. Sőt ezt nem csak együtt, hanem külön-külön is megteszik: Chloe barátkozni próbál, Red pedig terápiára is elkezd járni.

A nehéz témákat Talia Hibbert könnyedén dolgozza fel. Stílusa humoros, nemcsak a párbeszédek pörgősek és mosolyogtatók, de Chloe és Red gondolatai és hozzáállása is megmosolyogtatott több helyen. Mondjuk lehet azért van rám nagyobb hatással a szerző száraz, néhol kimondottan szarkasztikus vénája, mert Hibbert angol és ezt a humora révén le se tagadhatná. Ráadásul ismerve már stílusát Evie Brown történetéből hozzá kell tennem azt is, hogy Tóth Enikő nagyon is jó fordítást készített, ugyanis mindezt sikerült átadnia. Ráadásul a szexi részeknél se volt semmi kínos, márpedig jó pár ilyen jelenet akad a történetben 😊

Ha valaki olyan romantikus regényt keres, amely modern, komoly, felnőttes és nem mondvacsinált témákkal foglalkozik (mint hogy milyen az élet krónikus betegséggel, hogyan hat egy bántalmazó kapcsolat stb.), de mindezt szórakoztató többször mosolyogtató de azért néhol megható stílusban teszi, annak nagyon ajánlom Talia Hibbert regényét.

Blogturné

Talia Hibbert modern humoros romantikus regényét a Könyvmolyképző Kiadó jelenteti meg, s ezzel a kötettel kezdhetjük az ismerkedést a Brown lányok történetével. Itt most megtudhatjuk, milyen sikerrel vette kézbe saját életét Chloe Brown.
Tartsatok bloggereinkkel, hiszen blogturnénk során egy szerencsés olvasó megnyerheti a kiadó által felajánlott nyeremény példányt!

Fülszöveg

Chloe ​Brown krónikus beteg számítógép-guru, akinek célja van, terve van és listát készít. Miután majdnem – de csak majdnem – meghal, hét alapelvet fogalmaz meg a maga számára, hogy végre „elkezdjen élni”. Az elsőt már ki is pipálta: végre elköltözött a fényűző családi villából.
Mi következik ezután?
• Nagyot bulizni, és jól berúgni
• Motorozni
• Kempingezni
• Jót szexelni valakivel, szerelem nélkül
• Egy kézitáskával beutazni a világot
• És… valami rosszat csinálni
De rossznak lenni nem könnyű, még akkor sem, ha az ember részletes útmutatót készít magának. Tanár is kell a dologhoz, és Chloe tudja, ki a megfelelő férfi a feladatra.
Redford „Red” Morgan mindenhez ért, van tetkója és motorja, és szexibb tízezer hollywoodi szívtiprónál. Művészlélek: éjszaka fest, de nappal elrejti a képeit – amit Chloe onnan tud, hogy néha leskelődik utána. De igazán csak egy icike-picikét.
Ám amikor felveszi Redet a lázadási listájára, olyan dolgokat tud meg róla, amit sosem leshetett volna ki. Például, miért van ellenére, hogy Chloe gazdag családból származik? Miért nem mutatja meg a képeit soha senkinek? Mit takar valójában Red durva külseje?
392 oldal
Kötéstípus: kartonált
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.
ISBN: 9789635971176
Fordította: Tóth Enikő
Megjelenés: 2022.09.02
Megrendelés

Nyereményjáték

Mivel Chloe Brown története eredetileg 2019-ben jelent meg, a 2010-es évek romantikus vígjátékaival játszunk. Ismerd fel minden állomáson a filmet, és írd be a rafflecopter doboz megfelelő sorába. A filmek címét írhatjátok a magyar vagy az eredeti címmel is.

Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Feladványom

a Rafflecopter giveaway

Állomáslista

08.15 Olvasónapló
08.17 Könyvvilág
08.19 Csak olvass!
08.21 Angelika blogja
08.24 Hagyjatok! Olvasok!
08.27 Sorok Között

1 Comment

  1. Pingback:A dundi lány szerelemre talál – Íme 10 Kezdj élni, Chloe Brown! idézet! | Sorok Között Könyves Blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *