Menu Close

Rachel Winters: Szerelem sokadik látásra

Rachel Winters regényére nagyon kíváncsi voltam, s mivel stílusában akikhez az ajánlókban hasonlítják háromból 2 szerző jó tippnek tűnt meg a sztorija is tetszett, s még ugye mindig az olvassunk könnyedebbet irányban vagyok (a Lovecrafti borzongoktóber kitérő után), jól ötletnek tűnt ezt a történetet kézbe venni. Amúgy a párhuzamok közül Beth Q’Leary és Sophie Kinsella nálam betalálnak, de JoJo Moyles szerintem kakukktojás és olvasás után se értem, hogy kerül ide, ha csak úgy nem, hogy ő is angol, akárcsak a többiek meg Rachel Winters.

Evie Summers évek óta dolgozik egy forgatókönyv ügynökségnek, mint asszisztens, s már hét éve nem tud előlépni ügynöknek, mert a főnöke, Monty mindig csak hitegeti. A lány igazából írónak készült, de apja elvesztése után az önbizalma megcsappant és nehezen lábal ki a helyzetéből, bár a barátai, akikkel a JEMS csoportot alkotják (Jeremy, Evie, Maria és Sarah), hisznek benne és próbálnak segíteni ahol tudnak, valahogy mégis még mindig csak sokad rendű lóti-futi marad Monty szemében. Viszont amikor az ügynökség bajba kerül az egyik leghíresebb, Oscar díjas forgatókönyvírójuk, Ezra Chester miatt – aki alkotói válságban szenved (ő komoly író, hiába egyezett bele, képtelen romantikus komédiát írni) és nem tudja leadni határidőre az anyagát – , lánynak nagyszerű ötlete támad, hogyan adjon témát a férfinak, legyen kész egy film alapja és bizonyíthassa rátermettségét. Fogadást köt, hogy bebizonyítsa: igenis lehet szerelembe esni úgy, ahogy a filmekben történik egy véletlen találkozás révén. Ha Evienek sikerül szerelembe esnie ilyen módon, Ezra megírja a forgatókönyvet. Úgyhogy a lány nekiáll, hogy a romantikus filmekből jól ismert szcenáriókat a való életben is kipróbálja. Természetesen itt kezdődnek a komikus, vicces kalandok, mert a valóság azért nem úgy működik, mint egy hollywoodi film …

Ez a regény abszolút nekem íródott, tényleg könnyed, szórakoztató és valóban megmosolyogtató jelenetekkel van tele, kiváló a humor és még a mellékszereplők is egyéniségek. A ráadás meg persze a rengeteg filmes utalás, ahogy Evie a barátaival sorra veszi a filmbe illő találkozásokat, hogy mit hogyan tudnak alkalmazni a való életben nagyon megtalált. Egyébként nagyon érdekes, hogy a helyzet nem azért alakul ám így, mert főhősünk megrögzött romantikus. Evie megégette magát, a szerelemmel szemben pontosan hogy komoly fenntartásai vannak, éppen ezért sem megy minden úgy, mint a karikacsapás. Számára a filmek jelentik a vonzerőt, ő abban hisz, hogy egy jól megírt történet szórakoztató, szívmelengető és tartalmas is tud lenni, ezt akarja bebizonyítani Ezrának. Evie tehát nem csak szerelmet akar, hanem karriert, barátokat és jó kapcsolatot az anyjával. Szóval nincsenek nagy elvárásai, csak elégedett akar lenni az életével, akárcsak a legtöbben.

Nagyon szerettem a haveri kört, akik igazán nem egy kaptafára készült szereplők, ráadásul túl azon, hogy támogatnak, igazi válaszott családként működnek, s külön jó pont a rész, ahol Evie rájön, hogy ő mennyire rossz barát is volt. Ezek után a romantika igazából csak a bónusz.
Be kell vallanom, hogy engem zavart, hogy az angol eredeti meet-cute kifejezést összetalálkának fordították. De mint megtudtam (köszi Brigi😊) ezt bizony már a Holiday című filmben is így mondták, szóval elvileg elterjedt. Ez a hátránya, hogy angolul nézek filmeket meg romantikát is főleg úgy olvasok, mert utána a lelkes magyarítók erőfeszítéseit nem tudom értékelni.

De egészében véve nagyon megkedveltem Rachel Winters regényét. Szórakoztató, bájos, humoros és nagyon inspiráló, na meg persze azonnal kedvem támadt romantikus vígjátékokat nézni, de hát pont az az időszak is van, amikor szabad és minden tele is van velük. Úgyhogy megyek, megnézem, melyik Sandra Bullock filmet adja a Netflix.

Blogturné

Egy lány, két pasi, egy koraérett kislány és sok-sok gubanc. Felkeltettük az érdeklődésed? Ha igen, akkor kövess minket blogturnénkon, hogy megtudd, mit is gondolunk Rachel Winters Szerelem sokadik látásra című könyvéről. S ha velünk játszol, akkor kis szerencsével tiéd lehet a Kiadó által felajánlott nyereménykönyv.

Fülszöveg

Evie Summersnek a munkája az élete. Épp ezért igencsak felzaklatja, amikor kiderül, hogy egyhamar búcsút mondhat az állásának, hacsak nem sikerül rávennie az ügynökség legfontosabb és legnehezebben kezelhető ügyfelét, Ezra Chestert, hogy fejezze be egy hollywoodi romantikus vígjáték forgatókönyvét. A gond csak az, hogy Ezra még el sem kezdett rajta dolgozni…
Az alkotói válságba került férfi csak akkor hajlandó nekilátni az írásnak, ha az egyedülálló Evie bebizonyítja, hogy szerelembe lehet esni úgy, ahogy a filmekben. Az online társkeresést elfelejtheti; Evie csak úgy ismerkedhet össze valakivel, ahogy Harry megismerkedett Sallyvel, vagy Hugh Grant… sokakkal. Evie elszántan lát neki a feladatnak, és egyik vicces romkomjelenetből a másikba kerül. De vajon lehet olyan az élet, mint a mozikban?
Kiadó: General Press, 2020
Eredeti cím: Would Like to Meet, 2019
Fordító: Ács Eleonóra
Oldalszám: 400
Megrendelés

Nyereményjáték

A történet hősnője a filmvászon romantikus komédiáit utánozva próbál szerelembe esni, ezért játékunk is némiképp a filmekhez kapcsolódik. A turné minden állomásán egy rövid leírást találtok egy-egy olyan könyvről, melynek cselekményét – kisebb-nagyobb változtatásokkal – a filmvásznon is viszont lehet látni. A ti feladatotok az, hogy kitaláljátok melyik könyvre gondoltunk, címét és szerzőjének nevét pedig írjátok be a Rafflecopter megfelelő dobozába.
Figyelem! A válaszok utólag nem módosíthatóak. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertes sorsolására kerül sor. A kiadó csak magyarországi címre postáz.

Feladványom

A hősnő egy kiadóban aktatologató, állandóan fogyókúrázik, reménytelenül szerelmes főnökébe és naplót ír, több kötetben. A filmben a főszerepet Renée Zellweger játszotta.

a Rafflecopter giveaway

Állomáslista

11.08 – Betonka szerint a világ…
11.11 – Olvasónapló
11.14 – Csak olvass!
11.17 – Hagyjatok! Olvasok!
11.20 – Fanni’s Library

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *