Menu Close

Jules Wake: Hóesés Notting Hillben

Természetesen én is azok közé tartozom, akiket meg lehet venni angol romantikus történetekkel, főleg ha télen meg mondjuk Notting Hillben játszódnak. Szóval már a címmel és borítóval megismerkedve eldőlt, hogy kíváncsi vagyok Jules Wake történetére, főleg hogy utána olvasva csak pozitívakat olvastam róla. S bár már a karácsony elmúlt, de azért még így is nagyon jó volt kicsit elmerülni az angolok ünnepi készülődésében.
Viola már november elejétől az ünnepekre készül. Nem csak a munkája miatt, ahol már javában gyakorolják a Diótörőt, hiszen a lány a Londoni Metropolitan Operatársulatában brácsázik, hanem a családja révén is, hiszen unokatestvéreivel évek óta már nagyon időben megkezdik az előkészületeket. S bár már ez is eléggé sűrűvé szokta tenni az év utolsó heteit számára, ez alkalommal még egy plusz feladatot is kap. Főnöke ráveszi, hogy egyik támogatójuk miatt segédkezzen egy betlehemes darab színpadra állításában. Viola azért is mond igent a feladatra, mert így jobban megismerheti a jóképű Nate Williams-et, aki szintén részt fog venni ezen a programon. A sikeres ügyvéd lánya Grace ugyanis az iskolába jár és a darabban is szerepel. Csakhogy a férfi családja éppen nehéz perióduson megy keresztül, s neki épp elég a munkája mellett a lánya felügyeletét megoldani, mert épp a dadájuk is otthagyja őket. Úgyhogy Viola hamarosan azon veszi észre magát, hogy nem csak az iskolai próbákon, de azon kívül is egyre több időt tölt Grace-szel, s egyúttal az apjával is. Márpedig a lány korábban már megégette magát egy ügyvéddel, de úgy tűnik, hogy van olyan vonzalom amin nehéz úrrá lenni.
Jó romantikus történethez méltón rengeteg körülmény játszik össze, hogy főhőseink sok időt töltsenek együtt. Például a kiszámíthatatlan tömegközlekedés, meghibásodott fűtés is egyre szorosabb együttlétet biztosít a főhösöknek.

Viola amolyan Terézanyu szindrómában szenved, nehezen mond nemet, mindenkinek tényleg önzetlenül segít, maga nem kér szinte semmit cserébe, s olykor erején felül igyekszik betartani az ígéreteit. Ami elsősorban Nate felé sodorta, az a vonzalom, aztán megismerkedett Grace-szel és a kislányban saját gyerekkorát látva meg úgy dönt, hogy segít neki átvészelni a nehéz időszakokat és biztosít igazi szeretetteljes izgalmas karácsonyi készülődést. Mondanom se kell, Violet ezen terézanyus vonása eleinte idegesített, de aztán kiderült, hogy ő ezzel a helyzettel nagyonis tisztában van és igazából megtalálja a módját annak, hogy lelkiismeret-furdalás nélkül a sarkára álljon és kikövetelje magának azt, ami jár.
Jules Wake regényében tényleg a karácsonyi készülődésről van szó, nagyon humoros az egész betlehemes előadás készülődése, hogy milyen elvárások vannak a szülők részéről (minden gyerek szerepeljen, tűnjön ki a kosztümében stb.) ami miatt pont a régi történet alapelemei vesznének el. Szerencsére Viola mindezt jól látja és a kezdeti kétségbeesés után talpraesetten kezeli is. Még szerencse, hogy annyira jól bánik a gyerekekkel. A történetnek még ez a másik igazán kellemes vonala: Grace és Viola kapcsolata nagyon hihetőn és okosan van kibontva.
Nekem problémám igazából a végével volt, már alig volt hátra 50 oldal amikor jött a nagy csavar meg még egy lapáttal rátét, hogy aztán minden megoldódjon 5 oldalon. Szóval kicsit aránytalan volt a felépítése a történetnek, a végének hosszabb részt lehetett volna adni, a közepéből pedig pár eseményt elhagyni.
Ennek ellenére nagyon kellemesen szórakoztam és valóban még így januárban is jól esett angol karácsonyi szokásokról, ételekről olvasni és egy kicsit nosztalgiázni.
Julews Wake regénye a Netflix karácsonyi romantikus filmjeihez hasonlóan jólesett: pont ez az, amire szüksége van az embernek az ünnepek előtt/alatt/után és biztos, hogy innentől bérelt helye lesz a decemberi könyvajánlókban.

BLogturné

Jules Wake igazi karácsonyi romantikus történetét, a Hóesés Notting Hillben-t a Libri Kiadó jelentette meg az ünnepekre. S bár már elmúlt a Karácsony, de ha még szeretnél egy kicsit ebben a kellemes hangulatban időzni, akkor ajánljuk neked ezt a kedves történetet. Tarts bloggerekkel és ha megfejted feladványokat, megnyerheted a Kiadó által felajánlott könyvet is.

Fülszöveg

Szórakoztató és szívmelengető karácsonyi románc.
Tökéletes olvasmány mindazoknak, akik szeretik a Hugh Grant-féle romantikus vígjátékokat.
A kedves és bohókás Viola Smith a Londoni Metropolitan Operatársulat zenekarában brácsázik, és a főnöke kérésére kénytelen segíteni az egyik Notting Hill-i iskolában a karácsonyi műsor összeállításában.
Nate Williams igazi Grincs: nem mondhatni, hogy fellelkesítené a közeledő karácsony gondolata. Ám mivel a kislánya, Grace a főszereplő az ünnepi műsorban, beadja a derekát, és segít Violának a szervezésben.
Viola és Nate között úgy szikrázik a levegő, mint a parázs a Portobello Road-i piacon a sült gesztenye alatt. És amikor Londonban havazni kezd, Viola és Nate azon kapják magukat, hogy csapdába estek. Ráadásul nem is egybe…
Húszévnyi PR-karrier után Jules Wake szakmát váltott, hogy több ideje és energiája legyen az írásra. Napközben egy általános iskolában dolgozik, éjjelente pedig romantikus történeteket ír – olyanokat, amilyeneket maga is mindig szívesen olvasott.
Kiadó: Libri, 2021
Oldalszám: 428 oldal
ISBN: 9789634337799
Megrendelés

Nyereményjáték

Mivel Karácsony környékén fontos szerepet kap az angoloknál így a könyv szereplői között is az étel, hagyományos angol ételeket keresünk. Az állomásokon található képek alapján írjátok be a Rafflecopter megfelelő sorába, hogy milyen angol kaját ábrázolnak.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Feladványom

a Rafflecopter giveaway

Állomáslista:

01.09. Olvasónapló
01.11. Fanni’s Library
01.13. Readinspo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *