Menu Close

Elizabeth Hoyt: A bűn hercege

Elizabeth Hoyt Maiden Lane sorozatát én a 6. résznél kezdtem el olvasni, s azt kell mondanom, hogy az eddigi részek mind jól szórakoztattak és ez alól A bűn hercege se volt kivétel. Szeretem, hogy nem a szokásos történelmi romantikus korszakban játszódik, hanem még a 18. század közepén, amikor még kicsit szabadabban lehetett kezelni rengeteg dolgot. S mondhatni izgatottan vártam ezt a részt, mert tudtam, hogy a főszereplője egy olyan alak lesz, akit korábban egyáltalán nem pozitív szereplőként ismertünk meg.
Valentine Napier, Montgomery hercege eddig a fő ármánykodó volt a Maiden Lane-ben. Igazán sportot űzött abból, hogy minél több információja legyen és ezekkel kereskedjen. Vagyis zsaroljon. A regény azzal indul, hogy fejébe veszi, megzsarolja magát a királyt és eléri, hogy véget érjen a száműzetése (amit amúgy is elég lazán kezelt) és visszatérhessen a társasági életbe. Sőt már a leendő menyasszonyát is kinézte, akit szintén zsarolással kíván megszerezni magának. Csakhogy közben a londoni házába új házvezetőnő került, aki amellett, hogy elérte az otthona fénye ne kopjon meg, határozott, okos, szókimondó és maga is titkokat rejt. Márpedig Val él-hal azért, hogy kikutasson titkokat és sakkban tartson velük embereket, s milyen izgalmas lenne Bridget Crumbs-t is a zsaroltjai között tudni. Bridgetnek valóban célja van azzal, hogy Montgomery hercegét szolgálja, ugyanis van valami, amit vissza kell tőle szerezni, olyan bizonyítékok amelyek az ő életére is hatással lehetnek. Tapasztalnia kell azonban, hogy a férfi ellenállhatatlan tud lenni, ha akar és a nő ellenállása meg nem véges …
Izgalmas, amikor egy komplikált karakterből kell romantikus hőst faragni, főleg miután korábban Val minden kedvencünknek borsot tört az orra alá. Bár az előző részből már lehetett sejteni, hogy azért van neki is gyenge pontja és biztos, hogy a piperkőc nemtörődömség csak álca. Márpedig Montgomery a külsőségekre nagyon ad. Miután elolvastam a regényt és a szerző honlapján meg pinterest oldalán nézelődtem megláttam, hogy Hoyt inspirációja Napier karakteréhez maga Loki volt, a káosz (persze Tom Hiddleston reinkarnációjában). S én is megvilágosodtam, hogy tényleg a férfi játékossága, hogy elsősorban a bajkeverésre utazik, mert egyszerűen szórakoztatja, ha megzavarja mások életét, abszolút adja a karakter. Persze a könyvben fény derül arra, hogy a brutális gyerekkora a felelős azért, hogy kicsit felelőtlen maradt felnőve és nem érdekli senkinek az érzelme. Egy hajszál választja el attól, hogy szociopata legyen. Szóval igazi antihős akit imádni lehet. Bridget vele szemben két lábbal áll a földön, kapásból le tudja szerelni a szemfényvesztést és visszaveri Val hangulatingadozásait. Ugyanakkor saját magával szemben is tartja ezt az őszinteséget: felvállalja, hogy vonzónak találja a herceget és nem játssza meg magát.
Eleinte valami fura barátság, majd kölcsönös tisztelet kezd kialakulni Bridget és Val között. A férfinek tetszik, hogy a nő stimulálja és arra készteti, hogy gondolkodjon és a szemébe mondja az igazságot. Bridget pedig meglátja a férfiben a jót és fokozatosan megérti, hogy mi vezette oda, hogy úgy viselkedjen ahogy. Kettejük különböző vérmérséklete határozottan vicces jelenetekhez is vezet.
Szóval Hoyt megint hozott egy izgalmas párost, akik egyediek, történetüknek súlya van ugyanakkor a regény roppant szórakoztató is, mert a komorabb részeket igazán mosolyra fakasztó jelenetek is tarkítják. S úgy tűnik, hogy a sorozat következő kötete is izgalmas szereplőkkel fog megismertetni minket szóval tuti, hogy azt is olvasni fogom.

 

Blogturné

“Mindenkinek, akivel előfordult, hogy reménytelenül beleszeretett… a rosszfiúba.”

Mi hajlamosak vagyunk kicsit beleszeretni a rosszfiúkba, tehát ezzel a szerzői ajánlással indítjuk útjára Elizabeth Hoyt A bűn hercege című könyvének blogturnéját, és ismét elmerülünk a Maiden Lane sorozat és a 18. századi London dekadens világában.
Tartsatok velünk, és ne felejtsetek el játszani nyereményjátékunkon!

Fülszöveg

EGY BŰNÖS FÉRFI
Halálosan jóképű. Hiú. Lelkiismeretlen. Valentine Napier, Montgomery hercege mindent megtesz azért, hogy az irányítása alatt tartsa az embereket, és ennek érdekében még a zsarolástól sem riad vissza. A száműzetésből hazatérve egyetlen cél vezérli: bosszút akar állni azokon, akik ártottak neki. Ám a tervét keresztülhúzhatja az, amit az otthonában talál.

EGY BECSÜLETES NŐ
A házasságon kívül született házvezetőnő, Bridget Crumb ravasz, okos és mindenekfelett hűséges. Amikor Montgomery hercege megzsarolja az arisztokrata származású anyját, Bridget a főúr szolgálatába áll, hogy felkutassa a terhelő bizonyítékot – ám valami sokkal veszélyesebbre bukkan.

EGY TITOK, AMELY MINDKETTEJÜKET TÖNKRETEHETI
Montgomery hercegét teljesen elvarázsolja a megtévesztően pedáns – és meglepően szellemes – kémnő. Bridget pedig hiába próbálkozik, nem tud ellenállni a herceg sármjának. Az akaratok viadala közben azonban rá kell jönniük, hogy mindketten titkokat őriznek, és egyikük sem olyan becstelen, és nem is olyan ártatlan, mint amilyennek tűnik…

Kiadó: General Press, 2020
Sorozat: Maiden Lane, 10. rész
Eredeti cím: Duke of Sin, 2016
Fordító: Nagy Nikoletta
Oldalszám: 312
Megrendelés

Nyereményjáték

Játékunk természetesen a Maiden Lane sorozathoz kapcsolódik, és arra vagyunk kíváncsiak, hogy mennyire ismeritek a sorozatot és szereplőit.
A turné minden állomásán egy-egy szereplő nevét rejtettük el. A ti feladatotok az, hogy megtaláljátok ezt a nevet, a Rafflecopter megfelelő dobozába pedig annak a könyvnek a címét írjátok be, melynek a főszereplője volt.
Figyelem! A beírt válaszokon már nem tudunk módosítani. A kiadó csak magyarországi címre postáz. A nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy a megkapott értesítő levélre válaszoljanak, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai

05.15 – Betonka szerint a világ…
05.17 – Könyvvilág
05.19 – Angelika blogja
05.21 – Olvasónapló
05.23 – Dreamworld

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *