Sep 282013

Jön az ősz, mindjárt nyakunkon a Karácsony, s előtte a könyvkiadók most még két hónapig bombázni fognak minket jobbnál jobb megjelenésekkel. Van amit már le is lehet venni a könyvesboltok polcairól, néhányra még várni kell, de az idő nekünk dolgozik.

Libri di LucaElőször is nagy titokban készült, hogy aztán kellemesen meglepjen, a Libri Kiadó a napokban jelentette meg Mikkel Birkegaard: Libri di Luca – A felolvasók társasága című regényét, amiről még 2011 elején írtam (angol keresztségben Library of Shadows volt). Idén jobbnál jobb könyves, könyvesboltos, könyvtáros regényeket olvastam, s bár becsúszott pár gyengébb is, azért ez a téma még mindig nagyon izgat. S várom, hogy valami jó süljön ki ebből is. Talán egy újabb Szél árnyéka, Penumbra úr vagy Libriomancer (bár ez utóbbit elég nehéz most nálam überelni:).
Kiadó: Libri, ISBN: 9789633101919, terjedelem: 504 p., megjelenés: 2013 szeptember 26
merylstreepfilmklubUgyancsak a Libri Kiadó jelentette meg Mia March: Meryl Streep Filmklubját, amit tavaly én is megrendeltem angolul aztán kölcsönadtam és még nem olvastam el. Naná hogy felkeltette az érdeklődésemet anno a fülszöveg, amiben középkorú nők filmeket néznek és közben az életükről elmélkednek, meg változtatnak rajta, stb. Női regény, persze és a Jane Austen Book Club óta Dunát lehet vele rekeszteni, de az az igazság, hogy bár eleinte nem igazán kedveltem, de most már kb. bármit el tudnak nekem adni Meryl nevével.
Kiadó: Libri, ISBN: 9789633102411, terjedelem: 404 p., megjelenés: 2013 szeptember 26.

orokkalandAmikor az ember mindenféle angol blogokon bóklászik ott olyan klasszikusokról beszélnek, amikről még nem is hallottam. Natalie Babbitt: Örök kaland című regényére elsőre oda se figyeltem volna, ha nem látom meg az eredeti címet: Tuck Everlasting. Márpedig erről a regényről meg a filmről már hallottam és persze itt is mindenki arról zengett, hogy az eredeti mennyivel jobb mint a mozgókép, szóval jöhet. Klasszikus ifjúsági regényről van amúgy szó (ha úgy tetszik YA 1975-ből!), ami az öröklét problémáját boncolgatja. A borító persze Courths-Mahlert ígér, de azt hiszem érdemes lesz mögé nézni.
Kiadó: Európa, ISBN: 9789630796521, terjedelem: 404 p., megjelenés: 2013 október 1.

 

Te szent kék!S jövő héten érkezik az éves Christopher Moore adag is az Agave jóvóltából, a Te szent kék!, amit az író egyik legjobb könyvének tartanak sokan. Azt hiszem itt van a vízválasztó, van akinek a Biff a kedvence van akinek ez. Mindenképp lemeózom, főleg, hogy a humor mellett krimi is lesz benne.
Kiadó: Agave, ISBN: 9786155272356, terjedelem: 352 p., megjelenés: 2013 október 3.

Charles Bukowski. Vegyes felvágottAztán meg jó hír azoknak, akik kétségbeestek, hogy mi lesz a Cartaphilus Kiadónál lévő könyvekkel. A Libri Kiadó és az imprintje a Trubadúr igyekszik menteni ami menthető. Átvették ugye a Philippa Gregory regényeket, s most jönnek majd Chuck Palahniukkal is. Ismét megjelenik majd a Harcosok klubja és jön a Fulladás is, amit most már a film címével adnak majd ki, nem úgy mint korábban (Cigányút). De náluk fog megjelenni Charles Bukowski is újra (Posta) és lesz új gyűjteményes kötete is, a Vegyes felvágott.

 

Titi és az IdőjósGyerekkönyv téren pedig végre jön Titi harmadik része. Tavaly fedeztük fel a Titi a toronyház tetején-t, amit nagyon megkedveltünk, s tavasszal megvettük és gyorsan elolvastuk a Titi a parkbant is, s októberben itt lesz a Titi és az időjós. Nagyon aranyos rajzok és történetek vannak benne, nem is gondoltam volna, hogy jó pár évtizede íródtak, annyira időtlenek az események és szereplők, hogy fel se tűnik. Igazán klasszikusan jól megírt, rajzolt és fordított sorozat. De hát ki ne szeretne bele például Trappolkáékba? Azt hiszem már tudom mit fog kapni a fiam a szülinapjára 🙂
Kiadó: Pagony, ISBN:9786155291425,Terjedelem: 88 p., megjelnés: 2013 október 8
Ti milyen könyveket vártok az elkövetkező pár hétben?

Oszd meg!

Reader Comments

  1. “bár eleinte nem igazán kedveltem, de most már kb. bármit el tudnak nekem adni Meryl nevével” – hehe, mennyire egyetértünk 🙂
    A Moore mellett én nagyon várom az új Niffeneggert, az új Mieville-t, Alma Katsu Halhatatlanjának folytatását, az új le Carré-t, aztán még az ősszel lesz új Franzen is elvileg, meg Murakami, meg egy Marina Sztyepnova, amiről azt mondják, hasonlít Ulickajára, szóval kötelező 🙂
    Na, hát várok pár dolgot 😀
    Ez a Libri di Luca érdekesnek tűnik, de még nem győződtem meg róla, hogy kell-e nekem…

    1. Ó tényleg A Niffenegger is jónak (és szépnek) ígérkezik, s kösz, hogy szóltál erről a Sztyepnovnáról, mert akit Ulickajához hasonlítanak az engem is érdekel:)

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *