Menu Close

Jennifer Estep: Spartan Frost

Jennifer Estep: Spartan FrostAmint a rendszeres olvasók tudják, Jennifer Estep Mítosz Akadémia sorozata a kedvenc ifjúsági urban fantasym, minden újabb részt nagyon várok és hamar elolvasok. Ugyan annak idején az első, bevezető novellával messze nem voltam elégedett, főleg miután olvastam az első részt, mert úgy éreztem semmi újat nem adott, a Spartan Frostra ami a 4.5 epizódja a történetnek és szintén novella, kíváncsi voltam. Itt ugyanis Estep nézőpontot vált, s most a narrátor az eddigi szerelmi szál másik fele, Logan Quinn lesz. Márpedig én Vavyan Falbe: Ébredj velem! című regénye óta, amikor nagyon frappánsan Denisa helyett Belloq lett az elbeszélő, imádom az ilyet. Mert végre más szemszögből is megismerhetjük a főhősnőt, kaphatunk belső infókat és meg megtudhatjuk, hogy miért is jött pont úgy ki a lépés, hogy ezek egymásra találnak.
Márpedig Gwenn Frost és Logan Quinn története eléggé meredek volt eddig is és az előző rész végén már megint hatalmas változások történnek. Ráadásul a következő regény a hónap végére jelenik meg, úgyhogy a novella igazából csak étvágygerjesztő, s annak teljesen korrekt. Logannak fel kell dolgoznia a történteket, s közben talán a családi kapcsolatai is rendeződnek. A 47 oldalt gyorsan be lehetett falni, mert nem volt üresjárat. Értékeltem, hogy nem az történt, egy másik szereplő szemszögéből élhettünk újra már megszokott dolgokat, hanem bár megtudjuk, hogyan értékeli Logan a Crimson Frostban történteket és azok hatását rá, meg tisztázza, miért is van távol az akciótól. Bár azért itt is előfordul ellenséges előrenyomulás és harc, amiben szembe kell szállni a Káosz katonáival. Ráadásul a novella vége előrevetíti, hogy a július végén megjelenő 5. részben, a Midnight Frostban ismét csak komoly veszedelmek lesnek Gwenre és társaira.

Szerencsére Estep nagyon jól kezeli a férfihangot is írásában, s bár kicsit hiányoltam, hogy többet reflektáljon Logan Gwennel kapcsolatos múltjára és jobban kiderüljön, hogy mi is az, ami megfogta őt a lányban, mitől is különleges és ellenállhatatlan a számára. De itt csak a romantikus hajlandóságú olvasó beszél belőlem. Mert amúgy meg tetszett, hogy egy teljesen más történetet ismerünk meg, Logan kalandja a novellában nem ismétlés, sőt előreláthatólag talán csak említés szinten fog szerepelni a következő teljes regényben is, mert azért fontos szerepet játszik a Káosz elleni küzdelemben.

Ez a kis novella tehát szerepét tekintve tökéletes: fenntartja az érdeklődést és eléggé jól van kitalálva, felépítve ahhoz, hogy az ember alig várja a folytatást, a hónap végét, hogy jöjjön a Mítosz Akadémia ötödik része. Csak mint minden novellával az a gond, hogy nagyon rövid volt.

Kiadó: Kensington
Megjelenés: 2013 július 1
Sorozat: Mythos Academy #4,5
Terjedelem: 47 p.
ISBN: 9780758281487
Honnan: Netgalley, recenziós e-book

3.5 Stars

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *