Apr 012012

Elérkezett az idő, hogy végre bebizonyítsam, könyves bloggal is lehet pénzt keresni. Erre utaló jelként már kint volt tesztben a bookdepository link, de kevesen vásároltatok még angol nyelven könyveket tőlük (bár ha a Kelly Kiadó példáját követik még páran, meglódul az angolul olvasás iránti kereslet, akkor ez változni fog, meg talán az amazont is felveszem mellé), ezért aztán úgy gondoltam, kicsit üzletiesebbé teszem a blogolást. Olvasgattam mindenféle szakirodalmat a témában (mert ezt én így szoktam), s tudom, hogy itthon igazából a gasztro bloggerségből lehet kifizetődő hobby, de azért van nekem is tervem.

Első körben a kiadók vásárolhatnak pozitív recenziókat tőlem! Megszabom az árát a 10-9-8-7-6 csillagos könyveknek, de igazán az 5 alattiakét is, mert rivális kiadó is megrendelheti az ellenfélét. A bevezető árakról e-mailben küldök tájékoztatást, amit ígérhetek az a szokásos hosszúságú recenzió. Várom a könyveket papír és e-formátumban is, megjelenés előtt is szívesen olvasok, értékelek a megbeszéltek szerint. Természetesen az elektromos változatot aztán ha el nem is égetem, de nem osztom meg sehol, nem töltöm fel kalózoldalakra. Viszont annak a lehetőségét, hogy olvasás után a papír változatot eladjam, s ebből is pénzt csináljak antikváriumban, vaterán stb. fent tartom. Viszont év végi leárazások is várhatók!

Ha netán túl nagy lenne az igény, arra is van tervem és beszerveztem már pár embert, akik kisegítenek a tömeges olvasásra váró recenziók esetén. Mindezek mellett facebook, twitter és google+ reklámozást is magamra vállalom.

Az együttműködés reményében várom a kiadók, szerzők ajánlatait a lobo1tomia kuckac gmail ponty comos e-mail címen.

Oszd meg!

Reader Comments

 1. Nekem nem teljesen egyértelmű: azaz az ár határozza meg, hogy hányasra értékeled az adott könyvet? vagy nem értem.

 2. @zenka nem olvasol figyelmesen: “Ha netán túl nagy lenne az igény, arra is van tervem és beszerveztem már pár embert, akik kisegítenek a tömeges olvasásra váró recenziók esetén.”

  @Christina recenzió eladó vehetsz 10 csillagosat megfelelő pénzért 🙂

 3. Ó, hogy ez nekem nem jutott eszembe! Nekünk könyveket adnak a kiadók az olvaslak.hu-hoz, de pénzt?! Na majd! Csak az a baj, hogy mi azt is megírjuk, ha a könyv nem tetszett valamiért. Mi legyen? Szerintem úgy kellene, hogy ha tetszett, és ezért jót írtunk, akkor kérni még a könyv mellé utólag pénzt is. Ha nem tetszett és rosszat írtunk, akkor meg a másik kiadótól. Tehát hazudni sem kell, csak utólag, a véleményedtől függően kiválasztani a kiadót, akitől a pénzt kéred. Látod, ez a jó megoldás!

 4. “az 5 alattiakét is, mert rivális kiadó is megrendelheti az ellenfélét.”
  zseniális! 🙂

 5. Gratula 🙂
  (ha utánagondolok: valójában nem ez a bevett kritikusi gyakorlat némi elitizmus, magas-irodalmi tortamáz meg mi-kutyánk-kölyke effektus rápakolódásával – amelyek úgy ülnek a “lóvééhségen”, mint hús a csonton? 🙂

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *