Menu Close

Csökkentsd a várólistádat 2012

varolista2012Akkor elérkezett a nagy pillanat, meghirdetem a 2012-es Csökkentsd a várólistádat olvasási versenyt.

Mi is a csökkentsd a várólistádat?

Egy nemzetközi példára indított verseny, melynek célja, hogy az olvasásra váró könyvek kupacát csökkentsük minimum 12 kötettel, azaz annyival, ahány hónap van egy évben. Hogy legyen helye virtuális vagy valós polcán az embernek még több kötetnek, meg egy kicsit könnyítsen a lelkiismeretén.

Várólistának hívom azokat a könyveket, amelyeket beszereztél, összegyűjtöttél és már régóta arra várnak, hogy elolvasd őket, de valahogy mindig van valami fontosabb amit szeretnél olvasni.

Aki már idén is részt vett benne és sikerült neki, az tudja mi a dörgés, aki feladta az talán okult a hibáiból és nem keseredett el, mert kudarcot vallott, hanem újból nekivág. Nem kell az előző játékot teljesítened ahhoz, hogy most beszállhass a várólistáddal.

A feladat egyszerű: Olvass el 12 könyvet 12 hónap alatt a várólistádról.

Menete pedig a következő:

  • Válassz ki 12 címet a várólistádról, amelyek már legalább fél éve ott porosodnak valós vagy virtuális polcodon és olvasásra várnak. Nem kell havi 1 könyvet elolvasni, lehet hogy mind a 12-t elolvasod két hét alatt, lényeg, hogy 2012-ben ez a 12 kötet lekerüljön a várólistádról. Ráadásul nem kell abban a sorrendben elolvasni a könyveket, amelyekben listázod őket.
  • A listát az elolvasandó könyvekről előre meg kell határozni és kitenni valahova, hogy mások is láthassák. Lehet ez a blogod, a moly.hun egy polc, vagy bármi más általad használt könyves játszótér ennek megfelelő opciója, de ha nincs blogod és szeretnél játszani, küldd el nekem a listát és én vezetem helyetted:) Jelentkezési és listaállítási határidő: 2011 december 31 éjfél.
  • Ha lehet, tartsd magad ehhez a listához és ne változtass rajta (alternatív listát is létrehozhatsz +12 könyvről, amivel lecseréled az eredetit, mert éppen akkor nincs kedved pont azt a könyvet olvasni) – Tavaly ezt sokan kihagyták, pedig hasznos lett volna, mert lehet a most kiválasztott könyvek közül lesz, amihez egyszerűen nem lesz jövőre hangulatod.
  • Hangoskönyvek és e-bookok is számítanak
  • Újraolvasás nem számít
  • A várólistádon szereplő könyvek más olvasási játékban, kihívásban is szerepelhetnek, simán lehetnek átfedések.
  • Itt nálam a kérdőív kitöltésével jelzed, hogy részt veszel a játékban. A blogodra tedd ki a képet meg a linket ami majd arra a postra fog mutatni, ahova január elején kiteszem a versenyben résztvevők listáját.
  • Aki végigcsinálja velem ezt a játékot, azok között év végén lesz valami nyereményosztás.
  • Létre fogok hozni egy postot, ahol majd listázom azokat, akik részt vesznek a játékban, valamint ugyanúgy mint idén nálam kell azt is jelezni, hogy elkészültél és teljesítetted a verseny feltételeit.

Szóval aki szeretne velem játszani 2012-ben és helyet csinálni a polcán újabb könyveknek, az csatlakozzon!

Csak egy kicsi eltérés lesz a tavalyihoz képest, méghozzá a jelentkezésben. Aki összeállította a várólistáját és az alternatívot is, az itt jelentkezzen (a pirossal csillagozott mezők kitöltése kötelező). Szóval nem 2 lépcsős a jelentkezés, hanem 1.

Úgyhogy addig amíg el nem készült az ember, ne adja le a nevét, mert innen fogom mindig generálni a jelentkezők listáját és az fog számítani.

Természetesen a molyon is van hozzá kihívás, oda is csak december 31-ig lehet jelentkezni, teljesítés igazolása után pedig ismét lesz majd plecsni is hozzá. A teljesítést is majd a blogon keresztül kell jelezni. Természetesen azért itt, mert nem kell molyolnod ahhoz, hogy a várólistádat csökkentsd!

A népszerűsítéshez meg illusztrációnak innen vihetitek a nagy képet meg a kicsit.

1 Comment

  1. Pingback:Várólista csökkentés 2015-ben is

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *