Apr 012011

Lezárult a Csúcshatás könyvért és filmért hirdetett játék, amit a Partvonal Kiadó szponzorált, s amire tegnap éjfélig vártam a megfejtéseket. Még a nyertesek kihirdetése előtt pár hibára hívnám fel a figyelmet, amibe többen belefutottak.

A port.hu oldalán Robert de Niro adatlapján azok a filmek is fel vannak ám sorolva, amelyekben nem mint színész szerepelt, hanem producerként vett részt. Azaz az Egy fiúról, A közellenségek, stb. egyikében se játszott, csak pénzt adott hozzá. Ezeket a megfejtéseket, sajnos nem tudtam beszámítani.
Valamint a Szarvasvadász nem könyvből, novellából, színdarabból készült, hanem eredeti forgatókönyvből (még Oscar-ra is jelölték ebben a kategóriában), szóval ez se játszhatott, bár lehet tényleg Remarque Három bajtárs-a inspirálta Ciminot, de igazán a fentiek alapján ezt nem fogadhattam el.
Továbbá az se ért, hogy össze lett keverve a Csúcshatás a Sorsügynökséggel és sorra kaptam Matt Damon meg Emily Blunt filmjeit. Tény, ők is adaptációban játszanak de ez nem az a játék volt:)

Na de azért sokan játszottak és nagyon jól megtalálták a filmeket: Csillagpor, Nem kellesz eléggé, Candy, Az igenember, Bor, mámor, Provance, Az őrzők titka, Casino, Cape Fear, A keresztapa, Nagymenők, Pokoli lecke, Angyalszív, Athúr és a villangók, Aki legyőzte Al Caponét, Ébredések, A rajongó, A banda, amelyik nem tudott jól lőni, A majom álarca, Amikor a farok csóválja… Dühöngő Bika, Éjféli etetés, Ez a fiúk sorsa, Frankenstein, Gyónás gyilkosság után, Jackie Brown, Idővonal, Minden azzal kezdődött, Stanley és Iris, Szent Lajos király hídja, Szép remények, Volt egyszer egy Amerika stb.

26 ember játszott, s mivel átlag közel 9 filmet írtatok (ki többet, ki kevesebbet) 252 nevezésből választotta a random.org a könyv nyertesét, a moziét pedig 127-ből.

A Csúcshatás című könyv Vámossy Brigittáé lett, a mozibelépőt pedig Christina nyerte.

A nyerteseknek gratulálok és köszönöm a játékot, sok sikert kívánok legközelebbre!

 

Oszd meg!

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *