Menu Close

Vasárnapi videotéka #11

A vasárnapi videotéka egy olyan rovat, ahol a héten szembe jövő és vagy engem érdeklő mozgó képekből válogatok egy párat. Illetve most jön az, amivel még az első alkalommal fenyegettem az olvasókat “de lehet hogy azért majd be fog lógni pár kisállatos, cuki kisgyerekes vagy mondjuk Konmari-féle rendrakásos módszerről szóló videó is. Esetleg az aktuálisan kedvenc számom. ” S mivel éppen Advent első vasárnapja van, miért is ne mutassak néhányat a kedvenc Karácsonyi dalomból. Én még az a korosztály vagyok, akik a Wham-féle Last Christmasen nőttek fel és nem untam meg. Sőt innen ered, hogy tényleg bírok november végétől december végéig karácsonyi dalokat hallgatni. S micsoda választék van és már nem kell a régi dolgokat hallgatom és mindig Frank Sinatra válogatáshoz menekülni, mert minden évben van legalább egy olyan együttes, énekes, aki kiad egy karácsonyi albumot. Nekem még a New Kids on the Block karácsonyi kazettája is megvan valahol! (Egy számnak még videója is volt! yay!) Aztán rongyosra hallgattam rendszerint az Igazából Szerelem soundtrack-jét is.

Mindenesetre az utóbbi évekből a következőket raktam fel újra a telefonomra, hogy ha úgy érzem,

Michael Buble, természetesen, aki még tévéshow-t is kapott a karácsonyi albumának, ami teli van sztárvendégekkel:


A sztárvendégek közt volt amúgy Gary Barlow is, aki itt meg nagy kedvencemmel, Dawn French-csel adják elő a The Pogues/Kirsty MacColl féle Fairytale of New York-ot.


Pár éve Kelly Clarkson is készített ünnepi albumot és az a szuper benne, hogy nem csak klasszikusok, hanem új dalok is vannak rajta. Persze a karácsonyi hangulathoz alkalmazkodva.

https://youtu.be/p9r26-0gj94?list=PLSAc0VAsgbNU5DOKLeCZT5ti77xrYAU_l

Idén ugye Kylie állt elő albummal, amit még szoknom kell, de ami meg évek óta az egyik nagy kedvencem az egy The Hotel Cafe válogatás, ahol Sara Bareilles, Ingrid Michaelson, Fiona Apple és még mások (pl. Katy Perry) éneklik a téli, karácsonyi dalokat. Az elsőhöz, a Winter Songhoz régebben volt egy übercuki videó is, de az már nem látható innen Magyarországról a youtube-on.

Nektek milyen dalok jönnek be Karácsony táján?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *