Menu Close

Arnold Schwarzenegger: Tedd magad hasznossá

Arnold Schwarzeneggert szerintem senkinek se kell bemutatni. Mindenki tudja kiről van szó (de ha mégse a könyv borítóján megnézhető az arca és erről biztos beugrik valami), hiszen már közel fél évszázada valamilyen formában híresség. Először sportoló volt, aztán filmsztár majd politikus, manapság pedig, ahogy erről ez az önsegítő könyv is tanúskodik, életvezetési tanácsokat ad. Mint egy apuka, vagy nagypapa valami családi vacsora közben felszólít, hogy ne lazsálj, hanem tedd magad hasznossá. Itt az ideje, hogy megmutasd mit tudsz.

Mindezt igazából nagyon jó stílusban teszi, s ez az, amitől a könyve működik: a stílusa és az egész személyisége ami tükröződik a lapokon, működővé teszi a tanácsait. Ha eddig még nem jöttünk volna rá, hogy ő több mint egy izomagy, a dolgok, amik mögé beállt, amiért felemelte a hangját és követőit rávette, hogy odafigyeljenek (a COVID lezárások alatt a háziállataival demonstrálta hogyan tartsuk a távolságot, aztán meg határozottan és érthetően elítélte a 2021 január 6-ai eseményeket, s azóta is többször felszólalt a háborúk ellen stb.), igazán meggyőzhetett róla minket. S most a korábbi nagy projektjeihez hasonlóan az önsegítő könyvek piacára is megérkezett. S talán a tanácsai nem mondanak olyan sok újat, azonban ahogy mondja, meg amilyen példákat hoz a saját életéből és illusztrálja a dolgokat az kiemeli a hasonló témájú könyvek közül.

El is ismeri, hogy nem sok eredeti ötlete van, a hét alapszabályt amit kibont mind megtalálhatjuk máshol is, de különleges a tálalásmódja. Minden lépést saját példával illusztrál. S persze kereshetünk hibát az érveléseiben, de igazából tényleg elismerésre méltó, amit elért: egy kis osztrák faluból küzdötte fel magát a dobogóra, aztán filmsztár lett, majd Kalifornia kormányzója is volt. Erre alapozza a fő fejezeteket tehát és folyamatosan példákat hoz fel, hogy mindez bárkinek megy, vannak elemek amiket bárki megvalósíthat még ha nem is body builder vagy politikus. Ugyanakkor ő is elismeri itt-ott, hogy voltak azért az életében segítő körülmények: genetika, emberek, helyzetek. Egyébként a könyv akár életrajzként is olvasható, hiszen mint mondtam illusztrációnak saját magát használja és anekdotázik megfelelő humorral tudja kezelni a hibáit is. S pont ezekből derül ki, hogy milyen ember ő, hogy még ennyi idősen is szomjazza a tudást és nem átallott soha olyan emberekkel körbevenni magát, akik többet tudnak egy adott dologról mint ő. Sőt ezt még politikusként is nyíltan elismerte és tartotta magát ehhez a gyakorlathoz. A segítség nyújtás se csak póz nála, nem hiába van még mindig rengeteg szervezet ahol aktívan részt vesz annak érdekében, hogy emberek környezetét tegye jobbá.

Szóval alapjában sok újat mint önfejlesztő könyv nem igazán mutat a Tedd magad hasznossá. Csupán jól bevált már-már közismert dolgokból építkezik és olyan tanácsokat ad, amiket már sokszor hallhattunk, tényleg akár szüleinktől nagyszüleinktől is. Schwarzenegger egy nagy boomer, le se tagadhatja (állandóan azt mondja, hogy dobjuk ki a kütyüket 😊), viszont nagyon lelkes, őszinte és hisz mindabban amiről beszél, sőt mindezt gyakorolja is, tehát nem bort iszik és vizet prédikál. Ezért különleges a kötet és érdemes elolvasni, hogy értékelni tudjuk őt. Teháta könyvnek mindenképp van haszna 😊

Blogturné

Arnold Schwarzenegger egy igazi motivációs könyvet írt meg, amelyben bemutatja azokat az elveket, amelyeket élete során követett, s amelyek segítségével tudott sportolói, filmes és politikai karriert kiépíteni. A kötetet a Libri Kiadó jelentette meg és ha bloggereinkkel tartatok, s játszatok a turné során meg is nyerhettek belőle egy példányt.

Fülszöveg

Nincs életcélod? Vagy van, de nem tudod, hogyan valósítsd meg?
Ha betartod Arnold Schwarzenegger hét szabályát, te is gyökeresen megváltoztathatod az életed.

A világ legnagyobb testépítője. A világ legjobban fizetett filmsztárja. Kalifornia egykori kormányzója. Schwarzenegger élete kivételes sikertörténet: egész életében tisztán látta maga előtt a céljait, és keményen meg is dolgozott értük. Eredményeit nyitottságának, jó problémamegoldó képességének és kitartásának köszönheti.

Ebben a szókimondó és inspiráló kötetben Schwarzenegger összegyűjtötte azokat az eszközöket, amelyek sikerre vezethetnek bennünket, bármilyen jövőt is álmodtunk meg magunknak. Meglátásait lenyűgöző személyes történetekkel, saját sorsfordító sikereivel és súlyos kudarcaival támasztja alá.

Fő üzenete, hogy ha értelmes és boldog életet szeretnél élni, nincs más dolgod, mint hogy tedd magad hasznossá. Veselkedj neki a munkának, légy kitartó, nyitott, és tudd: csak magadra számíthatsz, a munka rajtad áll.

,,A világ legboldogabb és legsikeresebb emberei minden tőlük telhetőt elkövetnek azért, hogy elkerüljék a rossz döntéseket, amik összezavarják a dolgaikat, és eltávolítják őket a céljaiktól… Az egyetlen különbség köztük és köztünk, köztem és közted, bármely tetszőleges két ember között a jövőképünk tisztasága, a megvalósításához szükséges terv erőssége és a képesség

232 oldal · ISBN: 9789636042127 · Fordította: Babits Péter
Megrendelés

Nyereményjáték

A mostani játékban Arnold Schwarzenegger filmeket kell felismerni, minden állomáson találtok egy képet és annak a filmnek a címét kell beírni a Rafflecopter megfelelő sorába, amelyből az adott jelenet származik.

Figyelem! A kiadó csak Magyarország területére postáz, a nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Feladványom

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai

01.08. Olvasónapló
01.10. Readinspo
01.12. Könyv és más
01.14. Szembetűnő

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *