Menu Close

Kristan Higgins: Just One of the Guys

Kristan Higgins: Just One of the GuysMég tavaly év végén akcióban vettem meg ezt a regényt, de csak rögtön azt követően olvastam el, hogy végeztem Higgins másik regényével, a Somebody to Love-val. Aztán persze szépen vártam azzal, hogy megírjam róla a beszámolót, mert mindig közbejött valami.

Chastity O’Neill visszatér szülővárosába, hogy letelepedjen és családot alapítson. Eleget élt New Yorkban, megvolt a karrier lehetősége, újságíróskodott de a terveiben az szerepel, hogy most már meg kell állapodnia. A helyi lapnál helyezkedik el és hamarosan találkozik egy igazán megfelelő férj és apajelölttel is, aki ráadásul orvos. S ez igazán nagy szám, mert Chastity nem az a törékeny virágszál a maga közel 180 centijével, erőteljes, sportos felépítésével (evező bajnok volt főiskolásként), ráadásul négy fiútestvére van, tűzoltóparancsnok az apja és úgy általában hiányzik belőle a női hiúság hormon. Csakhogy hiába alakulnak jól a lány dolgai, a kapcsolat valahogy mégse az igazi, pedig minden úgy megy, mint a nagykönyvben meg van írva. Ám ott van Trevor Meade, aki szinte az 5. bátynak számít, akivel együtt nőttek fel, s aki az egyetlen férfi, akin nem sikerült túltennie magát a lánynak. Pedig a srác úgy tűnik, hogy már rég elfelejtette, mi is volt közte és Chastity között. S hiába dörgöli az orra alá Tökéletes dokit Chastity, Trevor csak úgy kezeli őt, mintha egyike lenne a haveroknak…

Mint utólag kiderült, Kristan Higgins elsősorban E/1-ben szokta írni a regényeit ez alól igazából pont a Somebody to Love volt csak kivétel. S igazán jól illett ehhez a történethez a személyes hang. Chastity nagyon jó fej, teljesen hétköznapi vágyakkal, s igazán maga is tudja, hogy kivel kéne leélnie az életét, de azt is belátja, hogy ez a hajó elment. Nagyon őszinte és igazán megható, amikor ki is fejezi az érzéseit. Ugyanakkor persze vannak neki is gyenge pontjai, például nem bírja a vér látványát, ezért aztán beiratkozik egy elsősegély tanfolyamra, mert ő olyan lány, aki szembenéz a félelmeivel. Az is helyesen van tálalva, hogy a dokiról nem derül ki, hogy rossz ember, hanem egyszerűen csak nem illik Chastityhez, mert nem egyformák, pedig úgy tűnik ugyanazt akarják az élettől (megállapodni, családot, gyerekeket), csak éppen a vérmérsékletük más. Eltalált lett az egész O’Neill család is, a fiúk és családjaik, s az is, hogy mint mindenhol itt is vannak problémák. Rögtön a szülőké, akik hosszú év látszólag harmonikus családi élet után elváltak, amit nehéz megemészteni a felnőtt gyerekeknek. Chastity egyik bátyja is éppen külön él a feleségétől. S míg vannak olyan konfliktusok, amik megoldhatók azért akad ami sajnos már annyira mély seb, hogy még egy romantikus regény se tudja elsimítani a gondokat. Ettől is lesz annyira kedvesen hétköznapi a regény. Mert itt nincsenek különösen menő foglalkozást űző szereplők, az O’Neill család egyik fele tűzoltó, a másik meg mentős, a konfliktusok is olyanok, ami bárkivel bármikor megtörténhetnek. Esetleg talán Buttercup a különösen izgága nagydarab kutya az, aki nem mindennapi kalandokba keveredik, de azokon meg jól lehet vigyorogni.

Úgyhogy így a második Kristan Higgins regény után azt mondom, hogy nagyon szimpatikus szereplőkkel dolgozik, jó a stílusa, hihetőek a konfliktusai, nincsen előtérbe helyezve az erotika, s egyáltalán olyan szórakoztató, amilyennek egy modern romantikus regénynek lennie kell. Állítólag még idén elkezdik megjelentetni a regényeit magyarul is, úgyhogy őt is fel lehet venni a szívmelengető történetek kedvelőinek a kívánságlistára. Nekem is be van tárazva a readerembe még egy regénye, amit Stella ajánlott az All I Ever Wanted.

 

Kiadó: Harlequin
Megjelenés: 2008
Terjedelem: 376 p.
ISBN: 9780373772995
Honnan: Vásárlás, e-book

Buy This Book from Book Depository, Free Delivery World Wide

 

4 Stars

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *