Dec 252011

Karina Bliss romantikus regényeivel az ismerkedés a szexi könyvtároskisasszonyig vezethető vissza, s azóta figyelem az új megjelenéseit, s talán majd a régebbieket is visszaolvasom egyszer. Mert az év eleji regénye is tetszett, s mivel az abban feltűnő egyik mellékszereplő is főhőssé vált, nem volt kétséges, előjegyeztem az új regényt is. Ami szépen meg is érkezett a nyáron, időben és még nyáron el is olvastam, de csak most került sor arra, hogy írjak róla. Karácsonykor amúgy is jó nyári romantikusokat feleleveníteni.

Meredith ikertestvére New Yorkból jön haza, hogy segítsen rajta, mert éppen válságba kerül a házassága. De alig érkezik meg Vivienne, nővére kórházba kerül, pont a legrosszabbkor, mert mindenfelé helyt kéne állnia, ráadásul egy kellemetlen, de határozottan vicces haláleset miatt félreértés történik és a lányokat összetévesztik. Ross Coltrane-nek határozott elképzelései vannak arról, hogy egy jó házasságnak milyennek kell lennie, s meggyőződése, hogy féltestvére házatájánl gázok vannak, úgyhogy egyáltalán nem támogatja, hogy béküljenek ki. Viszont hirtelen egyre több időt kezd tölteni a sógornőjével és olyan oldalait fedezi fel, amit eddig soha. Na de azért az túlzás lenne, hogy pont ő kezdjen vonzódni Meredith-hez, aki hirtelen sokkal élettel telibbnek, határozottnak és szexisebbnek tűnik mint valaha.

Amúgy a pasinak is megvan a maga problémája, hiszen ugyan még katona, de az átélt tragédia miatt (egy bevetés során meghalt két legjobb barátja, ő megsérült) és nem tökéletesen funkcionáló lába miatt kényszerszabadságon van, ami a végletekig frusztrálttá teszi őt. Igyekszik visszanyerni régi formáját és újból elérni, hogy aktív állományba vegyék, de úgy tűnik, erre nem sok lehetősége van. Márpedig neki a hadsereg volt az élete, s ő még nem békélt meg azzal, ami a bevetésen történtek és minél előbb fel akarja venni a fonalat, hogy valamilyen szinten bosszút álljon az őt ért veszteségért. Ő aztán nem az a típus, aki gyerekeket pátyolgat és házasságokat hoz rendbe.

A kemény alfa főhős mellett a másik jó kis témája a regénynek az ikrek, márpedig A két Lotti óta a helycserés dolgokat, ha jól vannak megírva nagyon bírom. Márpedig Karina Bliss ezt is jól írta meg. Nem húzza a végletekig, hogy a testvérek mindenkit megtévesztenek, hanem időben kiderül a turpisság és csak azért falaznak nekik, mert igazából mindenki szeretné, hogy Meredith házassága rendbe jöjjön. Vivienne a két testvér közül a lázadó, aki elszakadt otthonról, mert nem tudott a tökéletesnek tartott nővére árnyékában élni, s igazán úgy lett belőle szabad ember, hogy elszakadt tőle. Ugyanakkor rájön, hogy mennyire nem ismeri Meredith életét, a gyerekeit, a nehézségeket, kötöttségeket amit a gyerekek és egy házasság jelent, sokkal komolyabbá és felelősségteljesebbé válik azalatt az idő alatt, amíg az ő nyakába szakadnak a gondok. Amúgy nagyon vicces volt, hogy amikor a Tilly-nek becézett igazi kis boszorkány unokahúgot Ross, akivel nem kedvelik egymást Attilának hívta én azt hittem, csak azért, mert olyan pusztító hírneve van a kislánynak, mint a hun vezérnek. De aztán kiderült, hogy a kiscsajt így anyakönyvezték:).

Karina Bliss megint hétköznapi szereplőkkel, szokványosnak is mondható történetet mesél el úgy, hogy sok mindenről szól, szórakoztat, meg érzelmileg is megfelelő húrokat penget meg. Ráadásul a szereplői annyira hús-vér emberek, a jellemfejlődésük teljesen hiteles, kapcsolataik, problémáik se túlspiráztak, hanem megmaradnak az ésszerűség határain belül, akárcsak a konfliktusok megoldása.

Kiadó: Harlequin
Sorozat: Harlequin Super Romance
Megjelenés: 2011
Terjedelem: 288 p.
ISBN: 9780373717224
Honnan: Vásárlás, saját példány

Buy This Book from Book Depository, Free Delivery World Wide

3.5 Stars
Oszd meg!

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *