Menu Close

Hans Steinbach: Éjféli Opera I-III.

A képregénnyel való ismerkedésemről már többször írtam. Azt is, hogy a Watchment az egyik kolléganőmtől kaptam kölcsön, cserébe legutóbb én odaadtam neki a Sandmant. Jól megbeszélgettük a dolgokat, amúgy is hasonló az ízlésünk, szóval amikor mutatta, hogy sikerült kivennie a könyvtárból az Éjféli Opera három részét és mennyire tetszett neki, hát elkértem tőle. A hétvégén meg egy nap alatt kiolvastam.

A történet szerint a halhatatlan testvérpáros, Einblick és Leroux Delalune megpróbálta az évszázadok során elérni, hogy fajtájuk megélhessen az emberekkel párhuzamosan. Csakhogy a különböző típusú lények között is állandóak a villongások, nem beszélve arról, hogy mindig is üldözték őket. Einblick ráadásul a zenének és a földi szerelemnek adta át magát, de tragédiába fulladt próbálkozása a normális életre. Ekkor visszavonult, átadta bátyjának a hatalmat és a vezérséget, aki azonban Báthory Erzsébet mellett rossz társaságba keveredett. Ein napjainkban halál metált játszik és ismét szerelmes, méghozzá menedzserébe. Azonban nem rejtőzhet el, mert nem csak rajongói vannak, de Báthory Erzsébet, Victor Frankenstein és a titokzatos Rend is bosszúra szomjazik. Úgyhogy fel kell neki vennie a harcot, hogy fajtáját megoltalmazza.

Mindez elég ígéretesen hangzik és az elején a halál metálos részek nagyon be is jöttek. Aztán teljes zagyvaságba és összevisszaságba csapott a történet. Ráadásul a rajzok is extrán zavarosak voltak itt-ott. Plusz túlságosan sok minden lett egybe gyúrva, mindenféle koncepció nélkül. Egy kis vérfarkas, egy kis vámpír, egy kis mítosz, mitológia, Operaház fantomja stb. Szóval nem volt az egész történetben és a kivitelezésben se semmi egyedi. Ráadásul roppant zavaró volt, hogy Ein figurája a végére hol úgy nézett ki, mint 16. századi önmaga, hol meg mint a 21. századi. Plusz a szerelmi szálak, megoldásaik és hát Báthory Erzsébet magába szállása… mind mind nagyon bénák voltak.

Szóval jobbra számítottam. Halál metál ok. De zavaros történet és 1000 felől összelopkodott tartalom, meg forma nem jön be. Steinbach inkább foglalkozzon valami Death Metal zenekarral, rajzoljon róluk egy turnét. Abban jó.

Ja igen és nem értettünk egyet a kolleganővel. Neki tetszett a sztori. Mondjuk főleg a metálos rész:)

Eredeti cím: The Midnight Opera
Fordító: Pap Zoltán, Sárközi Bence
Kiadó: Athenaeum 2000
Megjelenés: 2007 (2006)
Terjedelem: 3 kötet.
ISBN: 9789639797260

2 Stars

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *