Jul 142009

Na jó, ez megint egy olyan könyv, amire a Smart Bitchek hívták fel a figyelmemet. Elhatározták, hogy megmentik a kortárs romantikus regényeket, mert a manapság megjelenők vagy történelmiek, vagy a sztoriban van legalább 1 paranormális jelenség, esetleg alak, de napjainkban játszódó, hétköznapi könyv meg egyre ritkábban fordul elő. S Victoria Dahl könyvét javasolták olvasni.

Molly Jennings 10 év után visszaköltözik szülővárosába a coloradoi Tumble Creek-be, ahol felnőtt. Megörökölte nagynénje házát, ráadásul Denverből el kellett jönnie mert a volt pasija egyszerűen nem hagyta békén. Szerencséje a munkája nem köti helyhez, ugyanis ír. Méghozzá erotikus regényeket. Újból találkozik Ben Lawsonnal, bátyja haverjával, akivel szinte együtt nőttek fel, s aki az utóbbi években nem egy regényének adott inspirációt. Molly ugyanis már évek óta fantáziált a férfiről, aki titkon múzsája is volt nem egy regényének, s most úgy gondolja, hogy itt az ideje valóra váltani ezeket a vágyakat. Benből a város seriffje lett, aki miután gyerekként átélte, milyen egy kisvárosi szexbotránnyal együtt élni, nagyon óvja a magánéletét és sose randizik helyi lánnyal. Ráadásul bár Molly nagyon imponál neki, ő mindig is tiltott téma volt: szinte a húga, a legjobb barátjának a testvére. Csakhogy nem tud ellenállni a lánynak, aki valamiért nagyon titkolja a foglalkozását, ráadásul valakinek nagyon nem tetszik, hogy visszaköltözött. A helyi újság pletykarovatának vezetője azonnal rámozdul a témára, hogy mégis mi van a seriff és az új lakó között, közben pedig Molly fenyegetéseket kap és denveri múltja se hagyja békén. Szóval még egy krimi szál is akad a regényben, bár elég hamar ki lehet találni, ki áll a bonyodalom mögött, elvégre kisvárosban és kevés szereplőt mozgató regényben elég nehéz jól elrejteni a tettest.

Molly igazi modern nő, nem titkolja, hogy szereti a szexet, tudja hogy mit akar és meg is szerzi. Ugyanakkor sebezhető és esendő, hisz mindig is bátyja árnyékában kellett élnie, ráadásul mert titkolja hivatását, hiszen nem akar senkit, főleg Bent nem szeretné kínos helyzetbe hozni, ezért aztán nem mindig dönt helyesen. Temperamentumos, s nem mindig éppen a legjobbkor engedi ki a haragját. Neki is sokat kell még tanulnia azonban a párkapcsolatokról, akárcsak Bennek. Szóval a Pygmalion sztori egy újabb adaptációja, ahol az alkotó is meg a teremtménye is nyer valamit.

Igazi nyári könnyű olvasmány: pörgős párbeszédek, eléggé forró ágyjelenetek, ugyanakkor meg éppen tél van a történetben, szóval a sok hó leírása meg a fagyé kicsit le is hűti az embert.

 


Kiadó: HQN Books
Megjelenés: 2009
Terjedelem: 347 p.
ISBN: 9780373773565

 

3.5 Stars
Oszd meg!

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *