Menu Close

Neil Gaiman: Odd and the Frost Giants

Neil Gaiman ezt a kisregényt a World Book day-re írta, amit az Egyesült Királyságban tartanak és célja, hogy a gyerekeket az olvasásra bíztassák. Egy fontért lehetett megkapni az aprócska kötetet, benne egy alig 100 oldalas kis történettel, ami azonban igazi Gaiman mű.

Gaiman szereti az isteneket meg az északi mitológiát, innen a történet is, vagyis inkább a karakterek, mert a sztorit azért csak saját maga találta ki. Főhőse egy nyomorék viking fiú, Odd, aki megszökik otthonról és összebarátkozik három erdei állattal: egy rókával egy medvével és egy sassal. Akik persze nem hétköznapi állatok, hanem norvég istenek: Loki, Thor és Odin. Egy bosszúálló Jégóriás áldozatául estek, aki csapdába ejtette és száműzte őket Asgardból az istenek városából. Odd felajánlja segítségét és Asgardba utazik, hogy megpróbáljon megegyezni valahogy a jégóriással, mert amióta ő van hatalmon, bizony csak nem akar jönni az a rövid tavasz és nyár ami még a norvégoknak is kijár.

Ez egy ifjúsági regény, a történet főszereplője és a mondanivaló egyértelműen a Wordl Book Day olvasóközönségének szól, de mindezt a megszokott Gaimani eleganciával, humorral és kedvességgel teszi.

 

4 Stars

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *