Menu Close

Botlás az éjszakában


Négy kisregény található a könyvben, melyek közös témája a természetfeletti. A húzónév persze J.D. Robb, akinek sorozatába illő történettel indul a gyűjtemény.


Halálos szellemjárás
Láthatólag nem volt könnyű az írónőnek Eve Dallas világába, 2060 New Yorkjába és életfelfogása közé beilleszteni egy természetfelettivel kacérkodó cselekményvonalat. Ezért aztán a színvonal el is marad a sorozat nagyregényekhez képest. Eve Dallas hadnagyot és társát, Delia Peabody nyomozót egy kísértetházként nyilvántartott épületben talált hullához hívják ki. S úgy tűnik nemcsak az éppen aktuális bűntényt de egy 80 évvel korábban történt gyilkosságot is meg kell fejteniük.

A Poppy pénze egy XIX. század elei Angliában játszódó szerelmi történet amely egy varázspénz körül bonyolódik. Az érme gazdájának egy kívánságát teljesíti, még ha nem is abban a formában amilyenben az számít rá. Egy leszerelés előtt álló őrnagyot felfogad a gazdag és fiatal özvegy, hogy legyen kísérője a báli szezonban. Zavaros történet, hátborzongató stílusban.


A kalandor
főszereplői egy világtól elzárt tó partján futnak össze: az extrémsportoló és a magányos fotós. Mint kiderül időkapszulában és szellemek jóváhagyásával találják meg egymást és a szerelmet.


Mellow Lemon Yellow
alapötlete a legérdekesebb: mi lenne, ha a gyerekkori képzelt barátunk életünk egyik nehéz szakaszában újra megjelenne és segítene átvészelni azt, sőt elindítana az útkeresésen, megmutatná mi a helyes és hol találnánk meg a boldogságot. Ez történik a főszereplőnővel is aki apja temetésén egy furcsán öltözködő, ismerős fiatalemberbe botlik, aki nem hagyja nyugton s akiről kiderül, hogy csak számára látható.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *