Menu Close

J.D. Robb: Halálos születés

A Halálos születés, amelynek címéből is kiderül, hogy Mavis végre megszüli a gyerekét, két bűntényről is szól. Egy éjszaka leforgása alatt megölnek egy fiatal párt, akik ugyanannál a neves könyvelőcégnél dolgoztak, akiket mindenki kedvelt, s velük együtt készültek az esküvőjükre. Úgy tűnik, találtak valamit a könyvelésben, s ahelyett, hogy a rendőrséghez fordultak volna, magánakcióba kezdtek. Ez lett a végzetük.

Miközben Eve Dallas szokásos csapatával, s a könyvelésben nagyon is otthonosan mozgó Roarke-kal vizsgálja a körülményeket, kénytelen szüléselőkészítő tanfolyamra járni, sőt neki kell megszerveznie Mavis babaváró partiját. A rettenthetetlen nyomozót szinte félelemmel tölti el minden, ami a szüléssel, terhes nőkkel, hormonokkal kapcsolatos.

A babaváró bulira nem érkezik meg azonban az egyik mindenórás kismama, az egyedül élő Tandy, s amikor elmennek a lakására megnézni, hogy minden rendben van-e, azt üresen találják, s 2 napja senki se találkozott a nővel. Eve Mavis kérésére megpróbálja megtalálni a terhes nőt, mielőtt még késő lenne.

A rejtély elég kiszámítható, valamint az is, hogy valahol a végén a két ügy összefügg, viszont kárpótlás az állandó humorforrás, Roarke és Eve irtózása az egész szülés dologtól.

Immár a magyar kiadás is utolérte az amerikait, szóval ezentúl évente max. 2 regény lesz a sorozatból, mert Nora Roberts ennyit szokott megjelentetni.

3.5 Stars

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *