Dec 132006

Concordia Glade szabadgondolkodó független tanárnő, de el kell rejtenie valódi kilétét, mióta szülei egy évtizede elhunytak. Apja és anyja szintén a társadalmi konvenciók elleni elveket vallották, amolyan szektát alapítottak és össze se házasodtak, ezért a lány többnyire álnéven igyekezett munkákat találni. Jelenleg éppen egy vidéki kastélyban tanít négy fiatal árvát, akiknek hamarosan igazi patrónusává, barátjává válik. Mikor megtudja, hogy a lányokat egy hírhedt bűnöző titkos szándékkal nevelteti ilyen eldugott helyen, s talán kurtizánként akarja őket elárverezni jó pénz reményében, kiterveli hogyan szökhetnek meg. Concordia elterelő hadműveletet eszel ki, hogy a felfordulásban leléphessen a lányokkal, majd elrejtőzzenek egy darabig, amíg már nem fogják őket többet keresni.

Ambrose Wells egyike az utolsóknak, akik a Vanza elveket vallják a viktoriánus Angliában. E filozófiával nyert energiát és eltökéltséget főleg arra használja, hogy magánnyomozóként titkokat derítsen ki és rejtélyekre kapjon választ. Legújabb feladata, hogy megtalálja, ki okozta egy fiatal nő halálát. A nyomozás során eljut a vidéki kastélyhoz, ahol éppen segítségére tud lenni a menekülő Concordiának és tanítványainak. Kiderül, hogy mind a ketten ugyanannak a bűnözőnek a hálójába kerültek, akit Ambrose már régóta szeretne leleplezni. A tanárnő és a nyomozó összefognak, hogy kiderítsék, ki és miért akarja még mindig megtalálni a lányokat, akik valahogy nagyon fontosak és sokat érők lettek.

Már nagyon régen olvastam Amanda Quick regényt, ugyanis kezdtek a regényei nagyon is egy kaptafára íródni, de ez most kellemes kikapcsolódást jelentett. Ugyan nem fogok rá emlékezni hamarosan, és simán összekeverem majd az írónő korábbi munkásságával, egyszer olvasható volt.

Oszd meg!

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *