Dec 202006

A négy jóbarátnál már második nyarát tölti a csodafarmer, amely egész ősszel-télen pihent, de megint eljött az idő, amikor a lányok különválnak, ketten otthon maradnak, ketten elutaznak, s próbálják kihasználni a nadrág csodatévő erejét.

Mindegyik lánynak maradt még eldolgozatlan érzelmi szál az előző nyárból, amivel újra meg kell küzdeni, ráadásul anyjukkal is tisztázni kell a kapcsolatukat. Bridgetet előző nyári kalandja menekülésre késztette, szinte nem is önmaga, hónapok óta nem is sportolt mikor megtalálja anyai nagyanyja leveleit, elhatározza, hogy elutazik hozzá. Önfeledt gyermekkori nyarainak helyszínén inkognitóban segítségnek jelentkezik a nagymamája mellé. Fokozatosan ismerkednek össze, Bridget megismerkedhet elhunyt anyja múltjával és sikerül leszámolnia a tragédiával, ami családját érte, s a nyár végére a sporthoz és önmagához is visszatalál.

Tibby egyetemi előkészítő filmes kurzusra utazik, ahol elvarázsolja egy nagymenő new yorki srác, s úgy hiszi, legjobb, ha az anyjáról, akinek sosincs rá ideje, készít vizsgafilmet. De mindenhez rosszul fog hozzá, megbántja azokat akik közel állnak hozzá, üres emberekkel ismerkedik s végül rá kell jönnie, hogy inkább Bailey-hez kéne hasonlítania.

Lena évközben szakított ugyan távolsági szerelmével, Kostossal, de még mindig nem tudja kiverni a fejéből a fiút, aki hirtelen megjelenik amerikában, s a lány kénytelen tisztázni mi is az igazság. A nagy érzelmi hullámvasút azonban ismét csak tragédiába fullad.

Carmennek nehezére esik megemészteni, hogy míg ő akart mindenáron szerelmes lenni a nyáron, az anyja talált magának valakit, aki mellett kivirult. Féltékenységében tönkreteszi a bimbózó kapcsolatot, ezzel boldogtalanságra kárhoztatja anyját és magát is.

Komolyabb fiatalkonak szóló regények közé tartozik Brashares sorozata, ami ráadásul gyorsan olvasható, fordulatos is.

Oszd meg!

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *