Menu Close

Cecelia Ahern: Bárcsak láthatnál

A Bárcsak láthatnál nem az a tipikus chicklit regény, amit az ember egy ilyen borítótól, fülszövegtől, írónőtől várna. Igaz, Cecelia Ahern előző könyve se volt tipikus (majd meglátjuk, mit hoznak ki belőle filmen), s itt még inkább feszegeti a műfaji határokat.

Elizabeth Egan neveli hat éves unokaöccsét, akinek életében megjelenik az a bizonyos elképzelt barát. Bár Ivan, a mókás, vicces, kedves társ szerint semmi képzeletbeli nincs benne, ő valóságos, csak nem mindenki látja. Elizabeth megpróbálja kontrollálni Luke fantáziáját is, hisz családjában a nagy szabadság már nem egyszer hozta kellemetlen helyzetbe őt. Elvégre az anyja szabad szellemét nem tartotta vissza a család, elhagyta két kislányát és férjét. Húga Saoirse is inkább rá hasonlít, hisz nem törődik a fiával. Elizabeth pedig inkább tartózkodik a váratlan, kalandos dolgoktól. Hamar kiderül hát, hogy legalább olyan nagy szüksége van Ivan-re, mint az unokaöccsének.

S miután Elizabeth is megpillantja a képzeletbeli barátot, aki álmait teljesíti be, belerángatja különböző mókás kalandokba, a kisváros hamarosan tanúja lehet a visszafogott belsőépítésznő átalakulásának.

Kedves mese volt, néhol ugyan döcögött, úgy éreztem kimaradtak mondatok, jelenetek. Talán a szerkesztő tudna beszámolni a dologról:) De határozottan kellemes szórakozást nyújtott ezen az esős hosszú hétvégén. És ha tényleg lesz belőle fim musical, amiben Hugh Jackmané Ivan szerepe, ott a helyem a moziban:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *