Jun 012007

Már meglehetősen régóta tettem mindig vissza ezt a könyvet a polcra a Red Bus-ban, mert annyira nem keltette fel az érdeklődésemet. Főleg miután olvastam egy hasonló témájú regényt, amely egész jól sikerült. Aztán kiderült, hogy készül belőle a film és lefordították magyarra is. Ennek ellenére még így is megvártam, mire a könyvtárban kikerült a polcra, hogy elolvassam.

Ráadásul azonnal megutáltam a kiadását. Mert a borító szép, de túl vastag a kötet és nem áll jól kézre. Nagyobb lapokra is lehetett volna nyomni, mert így elég kevés dolog jut egy oldalra, s azért annyira nem tartalmas, hogy 500 oldalig húzzák a számozást. Na de elég ennyi a külcsínről.

A regény főszereplője Holly Kennedy elvesztette a férjét, aki alig múlt harminc, de a rák nem kegyelmezett neki. A lánynak pedig élnie kell tovább, ami nem könnyű. De a szerető férj gondolt erre, ugyanis hátra hagyott Hollynak egy meglepetés csomagot, benne 10 borítékkal, amelyeket havonta bonthat fel. Ezekben különböző utasítások, meglepetések, ötletek vannak, s arra szolgálnak, hogy megkönnyítsék az özvegy fiatalasszony életét és visszahozzák őt a családja, barátai körébe.

Igazából kedvesen, kellemesen megírt regény, esendő főszereplővel akinek tényleg nem könnyű az élete. Merész témaválasztásával és a teljes happy end elmaradásával kitűnik a chicklit irodalom tömegéből.

Kíváncsi vagyok, az amerikai filmváltozatnál vajon kibírták-e a befejezést olyanra, amilyen itt, vagy írtak hozzá egy boldogan éltek amíg meg nem haltak változatot.

3 Stars
Oszd meg!

Reader Comments

  1. 3 napja kaptam meg a könyvet és ennyi idő alatt ki is olvastam. Még sosem érdekelt így egy könyv. A film után megből el akartam olvasni 🙂 De csak most kaptam meg. Mindenesetre nagyon tetszett a könyv 🙂 Lehet megint nekifutok majd 🙂

  2. Szerintem nagyon jó a könyv!Két nap alatt elolvastam,alig tudtam letenni.Bár a vége a mi fantáziánkra van bízva de így is élvezetes a könyv.Ajánlom mindenkinek!

  3. Sajnos én még nem olvastam a könyvet,csak a filmet láttam,de az nagyon tetszett:)
    Amúgy nem tudná valaki h hol lehetne esetleg a könyvet letölteni,vagy olcsón megszerezni?:)

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *