Menu Close

Podcast Readalongs 2021

Az elmúlt pár évben leszoktam arról, hogy minden olvasott könyvről beszámoljak itt a blogon. Ez egyészt a lustaságomból fakad, nem tagadom. Ugyanakkor van mindig pár könyv, amiről meg azért nem számolok be itt, mert eleve nem azért olvastam őket. Hanem mert a podcastban beszéltük ki. Mert bár elvileg anglomániáról és popkultúráról szól a Popkult, csajok, satöbbi, de azért rendszeresen beszélgetünk benne olvasmányainkról is. Idén például három olyan adásunk is volt, amikor alaposan körbejártunk egy-egy könyvet. S ha már az elmúlt napokban mindenféle podcastokkal kapcsolatos könyveket pótoltam, most jöjjenek azok a podcast adások, amelyben könyvekről beszélgettünk.

A.S. Byatt: Mindenem
Nagyon régóta szemezgettem ezzel a könyvvel, aztán miután sikertelenül próbálkoztam egyszer vele (hiányoztak belőle oldalak!), feladtam a küzdelmet. De aztán sikerült nagyon akciósan megszereznem egy hibátlan példányt, felvettem a Várólista csökkentésre és még azzal is bebiztosítottam az olvasást, hogy podcast adástervbe is felvettük. S átkeltem a hídon.

Helen Fielding: Bridget Jones naplója
Szíven ütött a hír, hogy 25 éves lett a regény, sőt a filmadaptáció is 20 gyertyás tortát kaphatott volna. Úgyhogy elhatároztuk, megnézzük, mennyire értéktartó a könyv, s vajon csalódnunk kellett-e benne, vagy még mindig legenda.

Nick Hornby: Olyan, mint te
Másik nagy közös kedvencünk Brigivel Nick Hornby (lásd még a podcast neve), úgyhogy az ő legutóbbi, tavaly megjelent regényét is kielemeztük épp a legutóbbi adásban.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *