Menu Close

Barbara Cantini: Halálka és az undok unokaöccs

Barbara Cantini Halálka című könyve nagyon kedves sztori volt egy zombi kislányról, aki ugyanazt akarta, mint bárki más: barátokat. Az első rész végére szerzett is jó pár havert, akikkel végre nem fog unatkozni.
Csakhogy az időjárás nem annyira kedvez a sok bandázásnak, éppen zuhog az eső, Halálka unatkozik, mert Bu Song békákra vadászik, Néhay néni pedig legújabb hobbijával van elfoglalva. Aztán megszólal a csengő és a kislány reméli, hogy valamelyik barátja érkezik, de nem, az unokaöccse, Zsírbert az. Hamar kiderül, hogy az eddig ismeretlen unokaöccs Néhay néni meghívására érkezett, aki azonban épp sehol sincs, úgyhogy Halálka kell hogy háziasszonykodjon, de Zsírbert igényeinek nagyon nehéz megfelelni. Mire feltűnik, hogy valami nincs rendjén (hova lett a néni? pl.) sorra érkeznek a lány barátai is mindenki meghívóval rendelkezik. Azonban mielőtt Halálka megtudná, miféle bulira kapott mindenki meghívót, elkezdenek eltűnni a vendégek is.

Ha a történet úgy folytatódna, hogy meglepetésbuli készülődik, akkor elvesztené a sztori és a szereplők a maguk túlvilági báját. De szerencsére megmarad végig a baljós hangulat és egészen más áll az egész meghívásosdi és eltünedezősdi hátterében. Úgyhogy a mese megint csak gótikusba hajlik, de persze csak annyira, hogy az az életkornak megfelelő legyen. Ám pont ebben van a bája: kicsit borzongató, de mulatságos. Sőt még jobban ki is van dolgozva a végére a meglepetés és megoldás, mint az első részben. Úgy tűnik Barbara Cantini ráérzett arra, hogyan kell kezelni ezt a zombisztorit. Míg az első részben igazából csak egy szokásos mesét kaptunk elfogadásról és barátságról sötétebb tónussal rajzolva, addig itt a tónus megmaradt, viszont nincs semmi tanulság és moralizálás, csak izgalom és baljós események.

Halálka története meg a szereplői akár ismerősek is lehetnek, hiszen hasonló alakokkal találkozhatunk az Addams családban, a Hotel Transylvániában vagy éppen Tim Burton bábfilmjeiben, de azért szerencsére van benne elég egyedi vonás is, a sztorikban és a rajzokban egyaránt. Cantini megint olyan képekkel illusztrál, amiket többször is végig lehet nézni és mindig talál bennük valami újat az ember. A gyerekek és a felnőttek egyaránt meglepetéseket lelhetnek sarkokban vagy éppen jól elhelyezett festményekben, amik nincsenek külön megmagyarázva, de vicces rátalálni klasszikusokra való utalásokra.

Akárcsak az első kötetet, ezt is lehet ajánlani akár esti mesének akár kezdő olvasók első próbálkozásához. Jómagam kíváncsian várom, hogy milyen történeteket lehet még ebbe a világba megrajzolni. Sőt csak a rajzokat is szívesen nézegetném magában 🙂

Blogturné

Legújabb turnénk során egy igazán különleges mesehős nyomába eredünk: ő nem más, mint Halálka, a zombikislány, aki a Málladozó Villában lakik Néhay nénikéjével és számos más, rettentő szellemes lénnyel. Barbara Cantini mesesorozatának első részéből megtudhatjuk, hogyan szerez Halálka barátokat, míg a második részben titokzatos eltűnések után nyomozhatunk és megismerhetjük a kislány undok unokaöccsét is. Tartsatok hat bloggerünkkel, akik mindkét kötetről leírják véleményüket, és nyerjétek meg a Könyvmolyképző Kiadó által felajánlott példányokat!

Fülszöveg

Egy újabb történet amin meghalsz a nevetéstől!

Halálka és a legjobb barátja, Bu Song, az albínó agár Néhay nénivel él, és azzal töltik a napjaikat, hogy a Málladozó Villa szellemeivel játszadoznak.
Egy nap azonban váratlan dolog történik: gyerekek –érkeznek a faluból, Halálka barátai. Egy rejtélyes meghívást kapnak, Néhay néni pedig köddé válik.
Vajon köze lehet ehhez Zsírbertnek, Halálka utálatos unokaöccsének, aki nemrég érkezett látogatóba Néhay nénihez?
Az immár huszonhárom nyelvre lefordított Halálka nemzetközi sikere után itt van a zombilányka újabb története. Halálian vicces.

Egyszerűen olvasd el. 🙂

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó, 2019
Oldalszám: 56, keménytáblás
ISBN: 9789634577355
Eredeti cím: Mortina e l’odioso cugino
Fordító: Andó Gabriella
Megrendelés

Nyereményjáték

Jelenlegi nyereményjátékunkban olyan tárgyakat és lényeket kell megtalálnotok, melyek fontos szerepet játszanak Halálka kalandjaiban vagy a Málladozó Villában. Minden bejegyzésben elrejtettünk néhány kiemelt betűt, ezeket a helyes sorrendbe téve írjátok be a megfelelő szót a rafflecopter doboz megfelelő helyére!
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

a Rafflecopter giveaway

Állomáslista

02.03. –Könyv és más (1. rész)
02.04. –Hagyjatok! Olvasok! (1. rész)
02.05. –Csak olvass! (1. rész)
02.06. –Olvasónapló (1. rész)
02.07. –Spirit Bliss Sárga könyves út (1. rész)
02.08. –Sorok között (1. rész)
02.09. –Hagyjatok! Olvasok! (Extra)
02.10. –Könyv és más (2. rész)
02.11. –Hagyjatok! Olvasok! (2. rész)
02.12. –Csak olvass! (2. rész)
02.13. -Olvasónapló (2. rész)
02.14. –Spirit Bliss Sárga könyves út (2. rész)
02.15. –Sorok között (2. rész)

 

1 Comment

  1. Pingback:Könyvkritika: Barbara Cantini – Halálka és az undok unokaöcs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *