Menu Close

Az évtized könyvei 2010-2019

Szinte hihetetlen, de immár 10 éve lesz, hogy készítettünk egy legjobb könyvek listát az évezred első 10 évében magyarul megjelent könyvekről.
Még a könyvbloggerkedés hőskorában történt, úgyhogy lehet van aki erről még nem is hallott. Az hogy is volt meg mi lett az eredménye, arról itt lehet olvasni:

Azóta átmentettem a listákat a Molyra is:

Na mármost ismét eltelt 10 év, úgyhogy igazán itt az ideje egy újabb listának.
Ez most itt a mozgalom indító és toborzó post, mert résztvevőket keresek ehhez a vállalkozáshoz. A kikötések hasonlók lesznek, mint az előző körben voltak.

– A könyv első kiadása 2010. január 1. és 2019. december 31. között jelent meg és magyarul. Azaz klasszikus sokadik új kiadása, pl. Büszkeség és balítélet, nem számít, viszont az 1996-os Végtelen tréfe, ami magyarul csak 2018-ban jelent meg igen
– Csak magyarul megjelent kötet számít, hiába olvastál valami jót svédül, ha az itthon nem jelent meg ebben az évtizedben, nem tudom beszámítani.
– Maximum 50 könyvet jelölhetsz, azt hiszem ennyi belefér 10 évbe, ennél többet nem, csak kevesebbet tudok számításba venni.
– Az első 10 helyezettedhez pár mondatos indoklást, értékelést is le kell adnod.


A lebonyolítás viszont annyiban lesz más, hogy nem én hívok meg embereket, hanem várom azok jelentkezését, akik szeretnének részt venni egy ilyen felmérésben, úgyhogy először összegyűjtöm a résztvevőket, akik vállalják, hogy jelölnek könyveket és pár mondattal meg is indokolják, hogy miért az adott könyvet.
Minden időkorlátos lesz. Két hétig lehet jelentkezni, hogy részt szeretnél venni ebben a megmozdulásban, aztán majd megkapod a további útmutatót is, hogyan tudod leadni a jelöltjeidet, erre is egy heted lesz. Természetesen lehet előre készülni listákkal 🙂
Ha bárhol reklámozni szeretnétek ezt a megmozdulást, hajrá, tegyétek meg! A végső listát természetesen közzé fogom tenni.

Ha szeretnél részt venni, akkor itt tudod ezt jelezni:

A jelentkezési lap linkje: https://forms.gle/y8jhBCFhodtpYu1F8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *