Menu Close

Sabrina Jeffries: Botrányos bajkeverők

Sabrina Jeffriestől ez a második regény, amit olvastam, s mivel az előző, ami egyben A herceg emberei sorozat első része is volt bejött kíváncsi voltam a folytatásra. A Mire vágyik egy herceg ugyanis nem éppen szokványos romantikus regény volt, hiszen akadt benne nyomozás, elveszett testvérek, titokzatos múlt és egy talpraesett hősnő, meg ugye függőben hagyta Victor sorsát.

Victor Cale élete teljesen felbolydult, hogy kiderült, rokonságban áll Lyons hercegével, de a társasági életbe képtelen beilleszkedni, úgyhogy inkább ajánlkozik nyomozónak a Manton ügynökségnél, ahol pont egy olyan esetet kap meg, ami igencsak ismerős húrokat penget meg benne. Egy titokzatos özvegy után kell kutatnia, aki ékszerekkel foglalkozik, s alig egy évtizede él Edinborugh-ban, pont amióta a férfi fiatal feleségének nyoma veszett. Senki se tudja, hogy Victor annak idején alig egy hétig volt házas, és fiatal menyasszonya a tehetséges ékszertervező Isabella (becenevén Isa) elhagyta, s eltűnése után nemsokkal kiderült, hogy kicserélték hamisítványokra azokat a királyi ékszereket amiken a fiatalasszony dolgozott. Victort letartóztatják és hosszasan vallatják, de nem tud semmiről, bizonyíték nincs ellene és elengedik, addigra azonban már nem találja nyomát a nejének és annak családjának. A férfi egy évtizedig élt abban a hitben, hogy becsapták és rászedték. Közben Isa arra várt, hogy a férje megtalálja, de egy idő után belátta, hogy cserben hagyták és csak magára számíthat, úgyhogy kialakított magának egy sikeres életet, megváltoztatta a nevét, özvegynek mondta magát, Skóciába költözött és dolgozhatott ékszerkészítőként. S valóban ő az, aki után nyomoznia kell Victornak.
Amikor találkozik a páros, azonnal repkednek a szikrák és kölcsönösen sértéseket vágnak egymáshoz, bizalmatlanok ám hamarosan tisztázzák, hogy valójában mindketten áldozatai voltak Isa nővérének és férjének, akik rászedték és kihasználták őket. De ez még mindig csak a kezdete a történetnek …

Értékeltem, hogy Sabrina Jeffries kiváló érzékkel választott olyan témát, ami nem éppen szokványos: rengeteg dolgot meg lehet tudni az ékszerekről, készítésükről, a drágakövekről a regényből. Teljesen logikus az is, mennyire fontos volt a precíz, pontos munka a másolatok készítése esetében is, mert a külsőségekre mindenhol nagyon adtak, de azért kevés ember engedhette meg magának, hogy mindig valódi drágakövekkel felszerelkezve mutassanak. S lássuk be nem is volt éppen életbiztosítás ilyenekkel lófrálni. Mivel se Victor se Isa nem a nemességből jött, egész nagy szabadság jutott így a szerzőnek a kapcsolatuk bemutatásában is és a szereplőknek is, hogy olyan életet éljenek, ami nem éppen szokványos. Akárcsak az előző részben itt is nagyon jók voltak a mellékszereplők, különösen kedveltem a nerd bárócskát, ráadásul megint tett bele olyan jeleneteket Jeffries a regénybe, ami azzal kecsegtet, hogy a következő rész párosa is izgalmas bonyodalmaknak néz elébe…
Amivel nem voltam maradandóan elégedett az a jellemek voltak, pontosabban Victorral voltak problémáim, igencsak egydimenziós alak maradt, mintha csak a bizalmatlanság éltette volna, azon kívül nem sok mindent tudott felmutatni. Ráadásul ami szerintem még kimaradt, hogy ilyen hosszú távollét után kevés idő jutott arra és nem volt eléggé hangsúlyos, hogy miután anno is csak 1 hetet voltak házasok, újra kellett volna ismerkedniük egymással.

A hibák ellenére azonban Jeffreis továbbra is szórakoztatóan ír és érdekes környezetet rajzol, nem a szokványos réteget és környezetet mutatja be, van kaland és üdítő mellékszereplők. Persze hogy kíváncsi vagyok a folytatásra is.

Blogturné

A General Press Kiadó újabb klasszikus romantikus történettel lepte meg a műfaj kedvelőit. Sabrina Jeffries Botrányos bajkeverők című könyvéből megtudhatjátok miről szól a legújabb kaland a Manton Nyomozóirodában, a Blogturné Klub hat bloggerét követve pedig megnyerhetitek a könyv egy példányát.

Fülszöveg

Victor Cale élete gyökeres fordulatot vesz, amikor kiderül, hogy rokonságban áll Lyons hercegével. A férfi hiába próbál beilleszkedni a londoni társaságba, egyre jobban unatkozik a nagy tétlenségben. Így hát örömmel veszi, amikor a Manton Nyomozóiroda megbízásából Edinburghba utazhat, hogy egy gazdag báró leendő menyasszonya után nyomozzon.
Mindez egyszerű feladatnak tűnik, amíg a rejtélyes nőről ki nem derül, hogy valójában Victor felesége, aki tíz évvel ezelőtt nyomtalanul eltűnt, miután elkészítette a holland királyi ékszerek másolatát, és a tettestársaival ellopta az eredetiket. A férfi azóta sem tudott túljutni ezen az áruláson, és most kapva kap az alkalmon, hogy végre bosszút álljon. A felesége azonban többé már nem az a szelíd, jámbor lány, akinek egykor látta, ráadásul váltig állítja, hogy Victor hagyta el őt, és a férfi tulajdonította el a gyémántokat. Miközben a két fiatal megpróbálja összeilleszteni a múlt darabkáit, a szunnyadó szenvedély újra feléled köztük.
Vajon sikerül megbízniuk egymásban annyira, hogy kézre kerítsék a valódi tetteseket úgy, hogy nekik közben nem esik bántódásuk? És megadatik számukra a lehetőség, hogy együtt új életet kezdjenek?
Kiadó: General Press
Megjelenés: 2018. május 16
Fordító: Ligeti Lujza
Oldalszám: 288 oldal
ISBN 9789634521389
Megrendelhető

Blogturné extra

Összeszedtem, hogy más országokban milyen borítókkal jelent meg a regény:

Nyereményjáték

Ékszerek, tolvajok, hamisítók, nyomozók. Ezzel találkozhattunk a legfrissebb Sabrina Jeffries könyvben, ezért a játékunk is erről fog szólni. A ti dolgotok csupán annyi, hogy a turné minden állomásán a rafflecopter megfelelő dobozába beírjátok a helyes válaszokat és máris versenybe szállhattok a nyereményért

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérjük, hogy levelünkre 72 órán belül válaszoljatok, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk! A kiadó csak magyarországi címre postáz.

Feladványom

Mely kontinensen találhatóak a világ leggazdagabb gyémántlelő helyei?

a Rafflecopter giveaway

Állomáslista

05. 16 – Betonka szerint a világ…
05. 18 – Kristina blogja
05. 20 – Angelika blogja
05. 22 – Könyvvilág
05. 24 – Olvasónapló
05. 26 – Dreamworld

3.5 Stars

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *