Menu Close

Christopher Healy: The Hero’s Guide to Storming the Castle

herosguidetostormingthecastleMiután tavaly olyan jót szórakoztam a Hercegek Szövetségének kalandjain, nem volt kétséges, hogy beszerzem a folytatásokat. Úgyhogy egyrészt megrendeltem papír formátumban a második harmadik részeket és beszereztem az audio változatot is, mert a kezdés után már csakis úgy tudtam elképzelni a továbbiakat, hogy Bronson Pinchot játssza el a hercegeket. A papír forma meg a rajzok miatt kellett., mert azok is szenzációsak.

Miután megmentették a birodalmaikat a gonosz ármánytól és végre hősökként is kezdtek figyelni rájuk, úgy tűnt, hogy a Hercegek (és Hercegnők) Szövetségének tagjainak az élete végre sínre került. Csakhogy Liam még mindig nem térhet vissza otthonába, mert továbbra se szereti senki, és még mindig el kéne vennie az undok Csipkerózsát. Ezért aztán Fredericknél vendégeskedik, akit menyasszonyával, Ellával együtt harcolni tanít, de persze sokkal jobban megy ez a lánynak, mint a hercegnek, aki ráadásul még mindig tart a kalandoktól, örül, hogy otthon lehet, csak érzi, hogy sok mindenben alul marad Liam-mel szemben. Gustavot még mindig körberöhögi az egész családja és Duncan is ugyanolyan szétszórt mint volt (bár legalább boldogan élnek Hófehérkével).  Mire úgy tűnik, hogy minden elveszett, ismét kalandok kezdődnek. Liam-et ugyanis elrabolja Csipkerózsa és kényszeríti, hogy feleségül vegye. Az elkényeztetett hercegnő ugyanis azt tervezi, hogy uralni fogja mind a 13 birodalmat és ehhez szüksége van egy családi ereklyére a hercegség kincstárából. Csakhogy Rózsika tervei mellett más gonosz erők is összefognak, a bandita király ugyanis a sötét Lord Rundark-kal szövetkezik, már amennyire az ilyen alakok bízni tudnak egymásban…

S természetesen a Hősök (és Hősnők) Szövetsége összefog és próbálja megmenteni a világot. S most nagyobb szerepet kapnak a lányok is, ugyanis Hófehérke például elhatározza, hogy  követi a férjét a kalandokba és kiderül, hogy miért is annyira kiváló jobbik fele ő Duncan-nek. Ismét velük tart persze Ella is na és Lila, Liam kishúga, akiből egy kis segítséggel akár a 13 birodalom legjobb fejvadásza is lehet. De feltűnnek ismét vega trollok, rombolásra termett óriások, hihetetlen hüllők, a Szürke Fantom és Smimf, a 7 mérföldes csizmával és a különös divatérzékkel rendelkező küldönc is, na meg egy cirkusz.

De igazából itt a főszereplők Frederick és Liam, az előbbi aki bizonyítani akar,főleg harcos menyasszonya szemében, bár nehéz ha egyszer kerülné a kalandokat, az utóbbi pedig nem kis identitásválságon esik át és megkérdőjelezi saját magát. Aztán ott van még Rózsika is, aki szintén valamekkora jellemfejlődésen megy keresztül, még ha csak nagyon lassan is, de hát nincs könnyű helyzetben. Úgyhogy a Daliás hercegek mellett a hercegnők is egyre jobban előtörnek és őket is simán lehet a Szövetség tagjainak tartani. Az epilógus pedig előrevetíti, hogy a harmadik rész talán még grandiózusabb lesz.

Persze azért továbbra is furábbnál furább kalandok várnak a Szövetségre, s igazán jó, hogy Christopher Healy képzelete ennyire szerteágazó és tényleg hiába elsősorban 10-12 évesek a célközönség nem nézi le őket és jó pár fordulat engem is meglepett. Na meg ismét csak nem egyszer nevetgéltem fel hangosan és azt hiszem a felnőtteknek szóló poénokat is észre vettem (s dallamtapadásom volt a “Send in the clowns” beszólást követően)

Továbbra is imádtam a karaktereket és szórakoztató volt a regény, a hangos könyv megint sokat emelt rajta, csak talán egy kicsit túl hosszúra sikerült és néhány jelenetet meg lehetett volna húzni.

Ugyan ez a második része a trilógiának, de simán lehet anélkül is olvasni, hogy az elsőt kézbe vette volna az ember, bár nem éri meg kihagyni a kezdeteket… 🙂 Továbbra is csak ajánlani tudom a Hercegek Szövetségét, talán egyszer valaki magyarul is megjelenteti.
Kiadó: Walden Pond Press
sorozat: The League of Princes #2
Illusztrálta: Todd Harris
Narrátor: Bronson Pinchot
Megjelenés: 2014 (2013)
Terjedelem: 512 p.
ISBN: 9780062118462
Honnan: Vásárlás, Saját példány, audible audio

Buy This Book from Book Depository, Free Delivery World Wide

4 Stars

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *