Nov 012015

Miután a héten nagyon nem néztem errefelé, kicsit lelkiismeret furdalásom is van, hogy megint csak egy töltsük ki poszt jön, de ha egyszer ismét vasárnap van (még egy órát legalább, szerencsére, az óraátállítás miatt), akkor jöjjön egy kis tallózás a youtube-ról. A mostani téma, könyv adaptációk, azaz válogatás azok közül a film trailerek közül, amelyek regényeket dolgoznak fel és hamarosan jönnek a moziba, de előtte még magyarul is el lehet őket olvasni. Persze olyan népszerűekről, mint az Éhezők viadala vége most nem lesz szó.

De mindjárt itt van A ruhakészítő Rosalie Ham regénye, ami nemrég jelent meg magyarul és a filmadaptációban meg Kate Winslet a főszereplő.

https://youtu.be/a6YuBqXCRrw

Talán hihetetlen, de David Ebershoff: A dán lány című regénye már 3 éve olvasható magyarul is. Ez lesz a film, amiben Eddie Redmayne megint megpróbál Oscar jelölésig jutni.

https://youtu.be/hiVfqSvr_1E

Lesz ismét egy Frankenstein feldolgozás is, amiben James MacAvoy és Daniel Radcliffe is játszik, a film címe pedig Victor Frankenstein lesz.

S ha már klasszikusok újragondolása, még az is lehet, hogy Büszkeség és balítélet meg a zombik, mint film jobb lesz, mint a könyv volt. Pedig szerintem az is eléggé szórakoztatóra sikerült.

Oszd meg!

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *