Menu Close

Izgatottan várjuk

A Könyfesztivál környékén van mindig a legtöbb olyan könyv, ami engem érdekel. Ilyenkor rendszerint masszívan bevásárolok kötetekből (beszerzések: 2013, 2014), s mivel az év első felében megtartóztatom magam, ráadásul a feszt a születésnapom környékén van, ezért aztán lelkiismeret furdalás nélkül szoktam felpakolni. Van rengeteg kötet, amit már körbeugrált minden blog (Új Alice Hoffman, a The Homesman magyarul iszonyú címmel, Horrorstör, Az elvarázsoltak), de néhány elsunnyadt azért a radar alatt és örömmel fedeztem fel őket.

underdogElőször is Markus Zusak könyv! Igaz ezt a trilógiát, ami 3 testvérről szól, még a Könyvtolvaj előtt írta, de pont ezért vagyok kíváncsi rá, hogy kezdőként mit tudott mutatni. Markus Zusak: A kispályás – Underdogs 1 Kiadó: Pagony, ISBN: 9789634100324, terjedelem: 160 p.

“Épp a tévét néztük, amikor elhatároztuk, hogy kiraboljuk a fogorvost.”

Sosem lehetsz eléggé felkészülve arra a napra, amikor találkozol életed csajával… Cameron hiába várja régóta ezt a pillanatot, amikor megtörténik, minden előzetes elképzelése kártyavárként omlik össze. Rebecca kimondhatatlanul gyönyörű! Kár, hogy a fiú épp árkot ás, amikor először találkoznak. Amúgy szerelmi tapasztalata nulla, feje viszont tele álmokkal és őrült ötletekkel. Cameron családja népes: bátyjai kőkemények, nővére épp szerelmes, és a szüleiről még nem is beszéltünk. Na, és itt van ő maga, aki azt se tudja, kicsoda. Kamasznak lenni szívás, tizenöt évesnek lenni dupla szívás Csak ne lenne annyira izgalmas és bódító érzés mégis!

tulvilagokA Leviathán trilógia után ismét új Scott Westerfeld regény, ami nem is annyira YA hanem egy kicsit idősebb korosztálynak szól, útkeresés, írók belső válsága. Naná hogy kell. Scott Westerfeld: Túlvilágok, Kiadó: Cicero, ISBN: 9789635399413, terjedelem: 544

Darcy Patel a főiskolát és minden egyebet félretett, hogy ifjúsági regénye, a Túlvilágok megjelenhessen. Amikor lefoglalt lakás és barátok nélkül New Yorkba érkezik, még nem tudja, helyesen döntött-e, de aztán magával ragadja a tapasztalt és újonc írók társasága, akik a szárnyaik alá veszik.
A váltakozó fejezetekben pedig Darcy regényét olvashatjuk, egy izgalmas thrillert Lizzie-ről, aki a túlvilágra menekül egy terroristatámadás elől. Ahogy Lizzie a mi világunk és a holtaké között sodródik, számos megoldatlan és ijesztő történettel szembesül, amelyeket valakinek el kell simítania. Amikor azonban egy új fenyegetés üti fel fejét a túlvilágon, Lizzie rádöbben, hogy talán különleges képességei sem lesznek elegendőek, hogy megvédje a szeretteit.

sosemvoltnyarIPC könyveket se érdekli a Könyvfesztivál, viszont szinte azonnal utána következő hétre ígérik a Bűbájoló történetek harmadik részét (első, második regényeket szerettem nagyon). Mary Robinette Kowal: Sosemvolt nyár, Kiadó: I.P.C. könyvek, ISBN: 9789636355159, terjedelem: 480 p.

Jane Ellsworth, vagyis Lady Vincent, miután a Napóleon ellen vívott háborúban megmentette férje életét és komoly szolgálatot tett királyának, férjével és egyben bűbájolótársával együtt Londonba utazik teljesíteni egy újabb, komoly megbízást. Húga, Melody is velük tart, hogy Jane a londoni társasági élet forgatagában méltó kérőt találhasson számára. Miközben a házaspár a csodás illúziók megteremtésén fáradozik Stratton ír származású bárójának báltermében, Jane-nek gyanús események keltik fel a figyelmét.
A hidegárusok, a bűbájoló fiúk, akiket azzal vádolnak, hogy ők a felelősök az 1816-os nyár szokatlanul hűvös időjárásáért, munka nélkül tengetik napjaikat, és félő, hogy előbb-utóbb fellázadnak. Ugyanekkor előbukkan Vincent múltjából az apja, aki kitagadta őt; és a jelek arra mutatnak, hogy megbízójuk fia is rosszban sántikál.
Jane-nek egyszerre kell megküzdenie a nőket háttérbe szorító, a szegényeket sanyargató brit főnemesekkel és intrikus apósa gonoszságával. De annak ellenére, hogy szembesül néhány nem túl szívderítő részlettel férje múltjából, rájön, hogy szerelmére mindig számíthat – és a húgára is. Melody, akire Jane eddig kislányként tekintett, bebizonyítja, hogy komoly, határozott hölggyé érett, aki megérdemli a boldogságot.
“Varázslatos történet Jane Austen világából.” – Romantic Time

archiegreeneTaláltam egy nagyon ifjúsági regényt is, amiben mágikus könyvtárosok vannak. Jöhet, naná 🙂  D.D. Everest: Archie Greene és a mágus titka, Kiadó: Cicero, ISBN: 9789635399253, terjedelem: 296 p.

Bár születésnapja van, Archie Greene egyáltalán nem számít arra a titokzatos csomagra, amely az ajtaja előtt hever. Sem a vele együtt érkező különleges utasításra. Nem tudja, hogy hamarosan elképesztő családi titokra bukkan…

…És Archie belecsöppen az elvarázsolt könyvespolcok és boszorkányos könyvtárosok világába, ahol a bűbájok önálló életre kelnek!

Ti mit vesztek majd a Könyvfesztiválon? Elmentek egyáltalán?

6 Comments

 1. PuPilla

  Már a harmadik része jön a Bűbájoló történetnek, hú, le vagyok maradva. 😀 Érdekelt, amikor beharangozták, de még egyet se vettem meg vagy olvastam el. 🙂
  Zusak, Hoffman, Horrorstör is érdekelnek, utóbbit szerintem meg fogom venni, csak még bele szeretnék lapozni.

  Miért jó egyébként, hogy nem látszanak rendesen a képek, ha rákattintok, akkor viszont nem ezen az oldalon jön ki nagyban a kép?

  • Lobo

   A képeket mindig másképp kezeli ez a wp 🙂 az előző sablonban működött a ha rákattintok felugrik, nem új oldal, most meg nem. Majd belekukucskálok.
   A Horrorstörnek tényleg a külseje a legizgalmasabb, hogy valóban IKEA kataógus-e. Bűbájoló történet amúgy azért is jó, mert az 5. résznél befejeződik, szóval lezárt egész. Esetleg olvasd angolul 🙂

   • PuPilla

    Nekem mindig fura, amikor ilyen levágott képeket mutat. Oké 😀 sablonpiszka 🙂
    Hm, 5 rész, ajaj, ma már tényleg minden sorozat… 😀
    Nagyon izgalmas ez az Ikea-forma és a történet is felcsigázott, szeretnék egyet borzongani.

     • PuPilla

      Óóó, most tök jó! Legalábbis szerintem 😀
      Hát, néha helykitöltő, de így is jó szemlélődni, és keresgélni 😉 Elvégre könyveket ajánlunk, vagy mi 😀

 2. Pingback:Feszt fesztivál

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *