Menu Close

Katie McGarry: Take Me On

Katie McGarry: Take Me OnLegutóbb elég sokáig tartott, mire megírtam Katie McGarry regényéről a postot, de most úgy döntöttem nem várok addig, hanem amíg még friss az élmény, leírom a gondolataimat. Mondjuk előre bocsátom, hogy ismét nem csalódtam az írónőben, úgyhogy bár az előző regényeit megkaptam előre recenzióba, ezt megvettem, s egyelőre nem fogok habozni a további regényeit illetően se. Ugyanis még mindig azt mondom, ha kortárs realista ifjúsági regényt keresel, akkor Katie McGarrynál jobbat nem is találhatnál.

A Pushing the Limits sorozat negyedik részében egyik főszereplőnk West, az előző részből ismerős lehet, ő ugyanis Rachel egyik bátyja, aki elkövetett már pár bolondságot életében. A fiút az érzelmei vezetik, s legfontosabb számára a családja egyben tartása, de olyasmit tesz, ami mindent felborít, s úgy érzi a tragédia, ami  lassan felőrli őket az ő hibája volt, ezért aztán próbál valami új értelmet találni az életének. Hayley valamikor kick-box bajnok volt, de történt vele valami, ami arra késztette, hogy megfogadja: soha többé nem száll ringbe és nem harcol senkivel. Találkozása Westtel véletlenül történik, de aztán olyan kalamajkába keverednek, hogy csak egymásra számíthatnak, s a lánynak kell segítenie, hogy a fiú felkészüljön egy meccsre az egyik kick-box bajnok ellen. Aki nem mellesleg Hayley volt barátjának az öccse.

West nem volt éppen szimpatikus alak az előző regényben, de akárcsak annak idején Beth esetében, McGarry-nek sikerül bemutatnia őt úgy, hogy érthetővé váljanak a motivációi és az olvasó átértékelje a véleményét. Westnek minden meg volt adva egész életében, a szülői szeretetet kivéve, aminek, mint kiderül, nem csak az az oka, hogy világéletében sokat verekedett, s függesztették fel emiatt a suliból. Viszont mindig is volt egy sajátos becsületkódexe, ami szerint élt. Az egyetlen dolog azonban, amit képtelen volt féken tartani, azok az érzelmei és legtöbb tettét hirtelen felindulásokból követte el. Így sodródik bele a kapcsolatba Hayley-vel is, s úgy gondolja, ha megvédi a lányt és bebizonyítja, hogy érdemes harcolni érte, akkor feloldozást nyer és nem gyötri tovább a lelkiismerete a húga miatt. A probléma csak az, hogy sokáig nem mondja el a lánynak, hogy ki is ő valójában.

Hayley pont az ellenkezője Westnek, éppen nélkülözik, mert a családjának semmije sincs, amióta az apját leépítették. Ráadásul nem mondhatja el senkinek se, mi történt vele, mi vezetett ahhoz, hogy feladja sportkarrierjét, mert tudja ezzel csak kiváltana egy újabb háborúskodást két sportegyesület között, amelynek akár komoly áldozatai is lennének. Ráadásul az öccse és az unokatestvére is belekeveredhetne a dologba, úgyhogy inkább csendben van, gondolkodik és kalkulálgat. West sikere érdekében kis engedményekre hajlandó, felkészíti a fiút és már-már megnyílik előtte, de hamarosan kiderül, hogy ők mégse olyan egyformák, s a külvilág talán nem akarja, hogy együtt bármit is véghez vigyenek. Pedig mindkettejüknek tanulniuk kell a bizalmat és felmérni, hogy mikor kell az észre és mikor a szívre hallgatniuk.

West révén kicsit árnyaltabb képet kaphatunk a Young család belső dinamikájáról, s ismét helyére kerül jó pár kirakós darab, s érthetőbbé válik, miért is annyira elcseszettek ezek a gazdagok. Hayley oldaláról pedig McGarry nagyon érzékletesen ábrázolja, hogy érezheti magát egy gyerek, egy fiatal, ha kiderül, hogy nincs már otthona és a biztonsága egy pillanat alatt szertefoszlik, s a felnőtt, akibe egészen addigi életében bízott hirtelen képtelen helytállni, és magával rántja a családját is az elmondhatatlan megpróbáltatások közé. Az ember szíve szakadt meg a lányért, s azért, amit fel kellett neki dolgoznia.

Úgyhogy azt kell mondanom, hogy megint egy klassz részt írt meg Katie McGarry a sorozatból és nagyon tetszik, hogy  képes olyan szereplőből, akivel szemben az embernek korábban fenntartásai voltak hihető karaktert írnia. Tudom, a következő rész ismét Noah-ról és Echo-ról fog szólni és már mások is kérdezgetik az írónőt, de tényleg Abbynek, aki az előző kötetben tűnt fel, kéne egy külön könyv. Annyira eleven és izgalmas alak, hogy feltétlenül saját regényért kiált.

Kiadó: Harlequin Teen
Megjelenés: 2014 június 1
Sorozat: Pushing the Limits #4
Terjedelem: 340 p.
ISBN: 9781472055057
Honnan: Vásárlás, saját példány, e-book,

Buy This Book from Book Depository, Free Delivery World Wide

4 Stars

1 Comment

  1. Pingback:Magyarázom a szavazatom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *