Menu Close

Victoria Dahl: Real Men Will

Victoria Dahl: Real Men WillKíváncsi voltam, hogy az előző részekben karót nyelt, rugalmatlan és savanyú Eric Donovan köré vajon milyen regényt tud kerekíteni Victoria Dahl. Mert eddig eléggé sótlannak, határozottnak és perfekcionistának ismerhettük meg a legidősebb Donovan testvért, akiről nehezen tudtam elképzelni, hogy szimpatikus főhős válhat.

Eric története igazából hónapokkal korábban kezdődik, amikor rá nem jellemző módon egyéjszakás kalandba bonyolódik a város legnevesebb szexuális segédeszközöket árusító boltjának vezetőjével, Beth Cantrellal. Ráadásul azon a szenvedélyes éjszakán Jamie Donovanként mutatkozott be a nőnek. Beth hiába igazgat egy szexi fehérneműt és játékokat árusító boltot, tart előadásokat a női szexualitás témájában, s vezet tanácsadó cikksorozatot a helyi lapban, mindig is úgy érezte, sokkal többet várnak tőle el, mint amit ő nyújtani tud. Az emberek azt gondolják egy hozzá hasonló foglalkozást űző személy jóval szabadd és szenvedélyesebb, mint amilyen is ő valójában. Egyedül azon az egy éjszakán tudta évek óta először elengedni magát, amit Jamie Donovannal töltött. Igyekszik nem gondolni a férfire, de aztán úgy érzi, tudnia kell, miért nem kereste őt azóta, s megdöbben, amikor rájön, hogy ő nem is Jamie Donovan-nel feküdt le annak idején. Eric pedig nem győz magyarázkodni testvérei és Beth előtt, hogy miért is hazudott. Egyáltalán úgy érzi, már régóta nem önmaga és most, hogy öccse és húga is megtalálták a párjukat, meg az igazi hivatásukat fogalma sincs már, mihez kezdhetne magával. Tényleg neki kell vezetnie a sörfőzdét? Beth vajon ad még egy esélyt kettejüknek?

Nos, végül kiderült, hogy Eric Donovan is hús-vér ember és bizony nem az a tökéletes családfő, akinek eddig hittem. Persze sose volt könnyű dolga, hisz szüleik halála után huszonévesen lett belőle a sörfőzde meg a család feje, két olyan feladat szakadt a nyakába, mit nem biztos, magától elvállalt volna. Kiderül az is, hogy miért is munkált benne mindig is a tökéletességre való törekvés, miért is viselte el nehezen Jamie hibáit, s miért nem tudott soha igazán jól megnyílni senki előtt sem. Úgyhogy Victoria Dahlnak sikerült belőle is szimpatikus főhőst írni, s a trilógia utolsó része után visszatekintve már érthetőbbnek tűnik sok korábbi konfliktus is.

Ami pedig Beth alakját illeti, ő is épp eléggé összetett ahhoz, hogy megfelelő ellenpontja legyen a regényben Ericnek. Tényleg mennyire úgy képzeli az ember, hogy aki szexshopban dolgozik, legyen az akár olyan diszkrét és színvonalas, mint a regényben szereplő Fehér Orchidea bolt, aki tanácsokat tud adni a szexuális életről, annak biztos a magánélete is olyan, amilyennek azt pornófilmekben ábrázolják. Ez az alapelvárás. Pedig itt pont nem erről van szó, mert hősnőnk egy ifjúkori ballépése miatt képtelen igazán elengedni magát intim helyzetekben. Pedig elméletileg nagyon igyekszik, hogy legyőzze saját magát (tanulmányok, munkahely választása stb.), de mégis csak akkor tud igazán kibontakozni, amikor nem hagyja, hogy mások elvárásai igazgassák az életét. Neki ahhoz kell bátorság, hogy leszámoljon a múltjával és tisztázza azokat a hazugságokat, amelyeket eddig annak érdekében mondott, hogy békében élhessen. Csak így tudja igazán kibontakoztatni magát és visszavenni az irányítást a nőiessége felett.

Szóval meg kell állapítanom, hogy Victoria Dahl nagyon jó modern romantikus regényeket ír. Hús-vér hősök, kiváló jellemábrázolással, valós problémákkal, semmi se erőltetett és hiteltelen. Tetszik, hogy mind női, mind férfi szemszögből bemutatja a történetet, így még érthetőbbé és hitelesebbé téve azokat. A szexualitást is egészségesen kezeli, romantikus regényhez képest elég dögös jeleneteket ír, amelyeket a helyén kezel és nem esik túlzásba. Ráadásul még finom humora is van, jók a párbeszédei, gyors, könnyed kikapcsolódást biztosítanak a regényei. A Donovan Söröző sorozatból leginkább Jamie története tetszett, legkevésbé meg talán Tessáé, de még az is szórakoztató volt. Úgyhogy bátran ajánlom Victoria Dahlt szexi, modern romantikus regényt keresőknek.

Kiadó: Harlequin
Sorozat: Donovan Brothers Brewery #3
Megjelenés: 2011 október
Terjedelem: 384 p.
ISBN: 9780373776092
Honnan: Netgalley, recenziós e-book

 

Buy This Book from Book Depository, Free Delivery World Wide

4 Stars

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *