Oct 182011

Jessica Andersen: Lord of the WolfynA Royal House of Shadows sorozatban egy történetet négy részben négy különböző írónő tollából lehet olvasni. Vannak köztük ismerősök (az első részt Gena Showalter írta, az utolsóra pedig Nalini Singh-et kérték fel) és ismeretlenek. Az előző két rész bár érdekes volt, annyira nem tetszett, de úgy voltam vele, hogy azért most már érdekel, mi van a többi királyi sarjjal és hogy is fog végződni a történet, szóval a harmadikat is bevállaltam.

A Royal House of Shadows harmadik részének főhőse Dayn herceg a királyi család második fia. Őt sose érdekelte a politika, a kormányzás, mindig is tudta, hogy majd a bátyja, Nikolai örökli a trónt. Nem akart jól házasodni, inkább a varászattal, sportokkal volt elfoglalva. Azon az éjszakán is különös vadászaton vett részt, amikor támadás érte a palotát és bár apjával tudta tartani a kapcsolatot, a szülei őt is messzire repítették, hogy ne érje baj. Dayn a Wolfynok birodalmában találja magát, ahol a túlélése attól függ, mennyire tudja titkolni, vámpír és Eldenből származik. Annyi a feladata, hogy kitartson és várja a vezetőjét aki majd megmutatja, hogy térhet vissza hazájába, s teljesítheti be végzetét. Reda éppen elég kemény időket él: egy bolti rablásnál elveszítette partnerét, s egyértelműen magát okolja, mert úgy érzi, lebénult amikor pedig szükség lett volna rá. Szabadságon van, pszichológushoz jár, de aztán kezdenek gyerekkori emlékei felelevenedni, s megtalálja a Piroska és a Farkas egy különleges kötetét, amelyet anyjának köszönhetően ismert, s most is nagy hatással van rá a fura történet. Aztán egyszer csak rájön, hogy a könyv több mint egy mese, átjáró egy különleges világba, ahol kiderül, hogy vajon a Farkas megeszi-e Piroskát.

Az eddig olvasott három rész közül ez tetszett a legjobban, a modern nő és a mesehős sztorija, bár itt is volt, ami kicsit irritált. Például az állandó elválások, eleinte azért mert Reda nem hitt semmiben, aztán meg azért mert Dayn saját becsületével és rosszul elképzelt küldetéstudatával volt elfoglalva. Viszont kellemes változatosságot hozott, hogy nem voltak már álmukban egymás eleve elrendelt párjai és a szex se kapott főszerepet, inkább a cselekményre koncentrált az írónő, abból pedig itt volt jócskán. Először az egymásra találás, majd a menekülés a varázslótól, a farkasoktól és végül a visszatérés Elden birodalmába se volt éppen zökkenőmentes. Jóval akciódúsabb volt mint az előző két rész, kevésbé nyálas és még a karakterek se voltak túlságosan egy kaptafára íródottak.

Kíváncsi vagyok, hogy végződik a sorozat, főleg mivel a 3 részből kettő húsz-húsz évvel előre dobta a főhősöket, míg egy alig pár héttel a birodalom bukása után játszódott. Hogy lesz ebből befejezés? Kinek milyen szerepe jut a végső leszámolásban, egyáltalán mindenki fel fog tűnni az utolsó kötetben?

Kiadó: Harlequin Nocturne
Sorozat: Royal House of Shadows #3
Megjelenés: 2011 október 18
Terjedelem: 288 p.
ISBN: 9780373618705
Honnan: Netgalley, recenziós e-book

Buy This Book from Book Depository, Free Delivery World Wide

3.5 Stars
Oszd meg!

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *