Menu Close

Jubiláljunk

Pont egy éves fennállását ünnepli a Keddi kitekintő rovat, ahol minden hónap első keddjén körbenézek  és a könyvpiac várható újdonságai közül válogatok. S mit ne mondjak, mindig a nyári hónapok a nehezek, főleg így Könyvhét után, amikor már túl vagyunk a nagy megjelenéseken, el lehetett vásárolni az egész havi apanázsát az embernek. A kiadók is megpihennek és nyári szünet lesz, kevés új megjelenéssel. De azért néhány érdekesség még így is akad.

Neil Gaiman ha nem éppen ír, akkor előszeretettel dolgozik szerkesztőként és mindenféle gyűjteményes kötetekhez adja a nevét. Most jelent meg Al Sarrantonioval közösen összefésűlt kötetük, a 27 képtelen történet, amelynek borítója elég hátborzongató, s nem is feltétlenül takarja igazán a belcsínt. Ugyanis olyan szerzők novellái vannak benne, akiket így együtt talán nem is gondoltunk volna látni. Csak néhány név a 27-ből: Richard Adams, Jodi Picoult, Peter Straub, Lawrence Block, Chuck Palahniuk, Diana Wynne Jones, Gene Wolfe, Jeffery Deaver, Tim Powers, Michael Moorcock, Joe Hill, Roddy Doyle, Joyce Carol Oates, Joanne Harris.
Kiadó: Metropolis Média, ISBN: 9786155158025, terjedelem: 440 old, megjelenés: 2011 június

A tavalyi egyik kedvenc ifjúsági regénynek is megjelent a folytatása, szinte teljesen titokban. A Crowfield átokból megismert szereplők itt most valami hihetetlen gonosszal próbálnak megküzdeni. S külföldi oldalakon ez a második rész még jobb kritikákat kapott, mint az első, szóval kíváncsi vagyok, micsoda démon üti fel a fejét Crowfield-ben.
Kiadó: Lybrum, ISBN: 9789638901989, terjedelem: 288 old, megjelenés: 2011 június

Emily Giffintől magyarul eddig csak a Zűr van babám jelent meg, ami úgy nézett ki, mintha simán chick-lit regény lenne, holott sokkal több is volt benne. Egy másik regényéből azonban filmet is készítettek, méghozzá Kate Hudson főszereplésével. S nagyon meglepett, hogy a magyar mozibemutatóval szinte egy időben megjelenik a regény is. Ami megint olyan, mintha csak egy egyszerű chick-lit lenne, barátságról, szerelemről, jó választásról. Szóval igazi nyári olvasmánynak ígérkezik.
Kiadó: IPC könyvek, ISBN: 9789636353988, terjedelm: 480 old., megjelenés: 2011 június (filmbemutató: június 16)

Tana Frenchnek, az ír származású írónőnek nem ez az első regénye magyarul. Sőt, eddig minden eredeti nyelven megjelent könyve kapható itthon is. Én mégis csak most figyeltem fel rá, hogy Dublinban játszódó regényei igazi krimiknek tűnnek. A könyvismertető alapján ráadásul magában is élvezhető történetnek tűnik a Menekülés, amelyben egy régi bűnügy után nyomoz egy detektív, aki személyesen is érintett az eltűnési esetben.
Kiadó: General Press, ISBN: 9789636432850, terjedelem: 432 old., megjelenés: 2011 június 16

1 Comment

  1. Chris

    Hú, köszi, hogy felhívtad a figyelmemet a 27 képtelen történetre. Picoult, Jones, Doyle, Powers – miattuk muszáj lesz beszereznem ezt a kötetet. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *