Menu Close

Őszi újdonságok

Olyan szép ez az indiánnyár, hogy az ember még mindig bőven tud szabadban olvasni, hamarosan azért már a karácsonyi kívánságlistát is el lehet indítani, úgy nézegettem, megint lesz pár megjelenés, amit érdemes várni.

Na de előbb megint pár rövid hír:

  1. A múltkor már írtam arról, hogy Delta Vision kiadónál az Idő kereke sorozat, valaki kommentben kérdezte is, mennyire tuti az info. Nos, azóta teljesen tuti lett, annyira, hogy a kiadó honlapján már van is fórum a sorozathoz, ahol írják, talán még idén megjelenik a legújabb rész, de addig is, szép keménytáblás kiadásban ismét megjelentetik a kezdeteket.
  2. Lehet, hogy itthon Janet Evanovich Stephanie Plum sorozata sose lépi át a trilógia fogalmát (holott 17 résznél tart már ugye), de talán a 2012-ben bemutatandó film, ami az első részből készült (One for the Money) talán megpezsdíti az Ulpius kiadót is. Azért remélem, hogy ha lesz a filmen magyar forgalmazója az elhagyja a mindenféle szingli fejvadász címet és inkább a legelső Egy, mérgezett a meggy név alatt fogja itthon bemutatni (ami a legelső magyar kiadás címe volt). Bár ahogy látom, magyar oldalakon az Egy fejvadász címen hivatkoznak a filmre. Oké, az még elmegy.
  3. Újból megjelenik Vavyan Fable: Kriplikommandó című regénye. Kíváncsi vagyok az új olvasók véleményeire. Nekem annak idején nagyon bejött ez a minimális stílusú kalandregény, a flegma Ron Jarr-ral, sőt a halványan folytatásként is felfogható Démontangó is mindig a nagy kedvencek között volt. Ja és karácsonyra megint boltokban lesz a Szennyből az angyal a Fable kedvelők ultimate ünnepi olvasmánya.

Eleanor Brown regényére tavaly figyeltem fel, amikor a Goodreads-en nagyon reklámozták. Hiszen ez megint könyvekről is szól, mert ott a reklámszöveg az volt, hogy “There is no problem that a library card can’t solve.” azaz “Nincs olyan probélma amit egy könyvtári olvasójegy ne oldhatna meg”. Naná, hogy erre mozdulok. S az Athenaeum kiadó is, ugyanis a három, Shakespeare hősnők után elnevezett, olvasni szerető lány életéről szóló regény hamarosan magyarul is olvasható lesz.
Kiadó: Athenaeum, Terjedelem: 408 oldal, ISBN: 9789632931722, Megjelenés: 2011. október

Diane Pearson regényével még angliában töltött bébisintér koromban találkoztam először. Akkor angolt tanulva romantikus regényeket olvasgattam, s a könyvtár megfelelően címkézett polcán találtam ezt a könyvet. Csak nagyon vastag volt és apró betűs és elbátortalanított. Mindenhol azt írták ajánlóban, hogy Elfújta a szél Magyarországon. Számomra ez azt jelentette, hogy hatalmas történelmi tabló egy családon keresztül, sok szerelemmel fűszerezve. Most magyarul is olvasható lesz, a borító kicsit félrevezető, nem is túl figyelemfelkeltő és valószínűleg nagy siker se lesz itthon, mert az ilyen típusú regények felett eljárt az idő, hisz eredetileg 1975-ben jelent meg. De azért érdekes lehet, hogy a hidegháború idején egy amerikai hogy képzelte el a magyarok történelmét.
Kiadó: T. Bálint Kiadó, Terjedelem: 520 oldal, ISBN: 9789638902436, Megjelenés: 2011. október

Susan Hilltől A fekete ruhás nő egyszer régen már megjelent magyarul, de most, hogy jön belőle a film Daniel Harry Potter Radcliffel a főszerepben, ismét elérhető lesz. Ráadásul, hogy a HP rajongók is tudják, reméli a kiadó, hogy számíthatnak rájuk a borítón persze a film főszereplőjének ajánlása szerepel. Jómagam Susan Hill Manderley-ház folytatását nagyon nem szerettem (Mrs. De Winter), de ez a regény igazi Mindenszentekre való olvasmánynak tűnik: szellemek, titkok, atmoszféra nagy adagokban.
Kiadó: Partvonal Kiadó, Terjedelem: 210 oldal, ISBN: 9789639910690, Megjelenés: 2011. október

Réz Andrást iskolás mozirajongó korom óta bírtam, mert a rádióban az első ember volt, aki kommersz filmekről beszélt rajongva és roppant kellemes hanggal rendelkezett. Azóta is a filmesztéta oldalát kedvelem nagyon. Annak idején nekem bejött a Válogatott szorongásaim című könyve, meg a Mozibubus is (az Orr-t viszont nem olvastam el, pedig ez még meg is van, nyereménykönyv volt, míg az előzőeket mindig könyvtárból szereztem be). Mindenesetre folytatja a szorongásairól való elmélkedést, s ha marad a stílusa, érdekel, mi a véleménye a facebookról, fókabébikről, müzliről stb.
Kiadó: Réz és Társa, Terjedelem: 280 oldal, ISBN: 9789638730534, Megjelenés: 2011. október

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *