Dec 062011

Mindig mire elérek az év végére egyre nehezebbé válik megjelenés előtt álló könyveket ajánlgatni, úgyhogy kicsit gondolkozom is a havi rovat valamiféle megváltoztatásán. Na de majd mindent idővel egyelőre maradjon meg a szokásos formula, mert azért még mindig lehet találni olyan köteteket, amik még bőven akár a karácsonyfa alatt is elférnek. Amúgy kicsit mérges vagyok a Könyvmolyképző kiadóra, kezdenek Ulpius ház 2-be átmenni, ami az ígérgetések és a megjelenések viszonyát illeti (sokat ígérnek aztán csak halasztgatnak) mert a sok tervükből alig jelentettek meg valamit ősszel, pláne télen (vártam volna Gabaldon folytatást, hol van a Soulless, amivel már 2 éve kecsegtetnek – ha nem is magam miatt, hát azok kedvéért, akik szeretnék magyarul olvasni Alexiát -, Sarah Addison Allen stb.). Na de mik azok, amik még tuti várhatóak karácsonyig, mert esetleg már meg is jelentek.

Ha év vége, akkor DeltaVision bekeményít Pratchettel. Tavaly is november-decemberben jelent meg két Korongvilág regény, s mindjárt megyek a Carpe Jugulum-ért a boltba, de még idén várható a Kallódó kontinens is, benne bizony nem mással, mint Széltolóval a botcsinálta varázslóval aki mögött ott szalad 100 lábú poggyásza.
Delta Vision, terjedelem: kb. 300 old., ISBN: 9789639679962 megjelenés:2011 december 8

Neil Gaimant olvasgatva az ember lépten-nyomon belebotlik G.K. Chesterton nevébe, magyarul azonban a XX. század első fele óta alig jelentek meg művei. Persze az Ember, aki Csütörtök volt esetleg ismerős lehet, de ott van még neki a nyomozó Brown Atyája is, akinek a kalandjai most újra napvilágot látnak (eddig rapszodikusan fel-felbukkantak), remélhetőleg sorozatban.  Az Új Ember kiadó jelentkezik most hát Chesterton kötettel amelyben ez a kis angol pap nyomozgat, azt hiszem krimi klasszikusokat kedvelőknek kihagyhatatlan.
Új Ember Kiadó, terjedelem: 330p. ISBN:9789639527720, megjelenés: 2011 december

A Dresden aktákból a filmsorozat előbb ért el hozzánk, mint a könyv. De most már ez se lesz akadály, ugyanis az Adlibrum kiadó megjelentette az első regényét is Jim Butchernek. S ez most ez olyan népszerű Urban Fantasy sorozat, ami nem a csajoknak szól elsősorban, hiszen a főhőse egy magándetektív, aki közben varázsló is, s ezért különös feladatokkal bízzák meg.
Ad Librum, terjedelem: 300p. ISBN:9786155110382, megjelenés: 2011 december

A tavalyi év egyik kellemes ifjúsági fantasy könyve volt a Méregnaplók, ami az eredeti megjelenéssel közel egy időben látott napvilágot magyarul is. Most pedig a folytatás is szép csöndben kijött, s megint csak szinte egyszerre az angol megjelenéssel. Olvastam, hogy angol bloggereket a kiadó meghívott egy napra és elmehettek az igazi Méregkertbe, s találkozhattak a szerzővel és az inspirációval. Ez nem utalás akart ám lenni…
Lybrum, terjedelem: 216 p. ISBN:97896389315352, megjelenés: 2011 december

Oszd meg!

Reader Comments

  1. @Katherine köszi a kiegészítést, nekem eddig fel se tűnt, hogy léteznek. A bókot meg viszonozhatom, csak azt sajnálom, hogy ritkán írsz. Igaz, akkor mindent beleadsz 🙂

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *