Sep 062011

S hamarosan jönnek a jobbnál jobb könyvek. Mielőtt a szemezgetést indítanám, néhány jó hírrel kezdjük.

  1. Folytatódni fog magyarul is az Idő kereke sorozat. A Beholder kiadót követően a Delta Vision-nél vannak a jogok és Robert Jordan halála után megjelent két részen, amit Brandon Sanderson fejezett be, már dolgoznak, s szeretnék minél előbb megjelentetni.
  2. A múlt hónapban jeleztem, mennyire érdekesnek tűnik Ransom Riggs könyve, s közben erről is kiderült, hogy novemberben érkezik magyarul a Kossuth Kiadó jóvoltából, Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei címmel, s már majd mindenhol előrendelhető. Reménykedjünk, hogy jó fordításban, mindenesetre én addig is elnapoltam az angolul rendelést.
  3. Az Agave kiadó megjelenteti a hiánycikk Gaiman köteteket, jövő év elején az Amerikai isteneket, de most novemberben jön a kedvenc novelláskötetem tőle, a Tükör és Füst is, új kiadásban.
  4. Az évad nyitása az új Ulickaja regény, sőt megint itt lesz az írónő Magyarországon. De folytatódik Patric Ness Chaos Walking trilógiája, meg újabb Cecelia Ahern könyv is megjelenik, viszont az 4. Stephanie Plumot megint kitolták, az Ulpius honlapja szerint csak 2012-ben várható, szóval a továbbiak még mindig kétségesek.

S ha már Gaiman, szeptember végén folytatódik a Sandman. Kicsit csalódott vagyok, mert ez nagyon azt jelenti, idén csak 1 új kötettel gyarapodik a gyűjtemény. Mindenesetre a 4. rész is izgalmasnak ígérkezik, végre megismerkedhetünk a teljes Végtelen családdal.
Kiadó: Cartaphilus, Terjedelem: 216 old. , ISBN: 9789632662312, Megjelenés: 2011 szeptember 23

Amikor tavaly kijött az Akinek a lába hatos kicsit borongtam, hogy az én fiam már nagy ehhez. De mivel idén beújítottam egy újabb kisfiút, az első saját könyve neki az lett. Bár igazából inkább nekem szólt, s mindig találtam benne jó szövegeket, mert Varró Dániel csak ugyanazt fogalmazza meg, rímbeszedve és jobban, amit én szoktam mondogatni a babáknak (egy nyüszizős pénteki napon pl. teljesen odaillett a “pénteken, sírni voltam kénytelen” a Napsoroló c. versből). Úgyhogy most már látom, karácsonyra a fiam (illetve én) a verseskötet folytatását fogjuk kapni, fogzásra várva.
Kiadó: Manókönyvek, Terjedelem: 32 oldal, ISBN: 9786155028502, Megjelenés: 2011. szeptember 21

Rosamund Lupton Drága Tess! címet kapott könyvének eredetije csak Sister volt, s én imádom a testvérek egymás után nyomoznak történeteket. Itt az amerikában élő nővér tér haza Londonba, amikor kiderül, hogy a húga eltűnt. S bár közben Tess meghal és mindenki elintézi, hogy öngyilkos lett, Beatrice ezt nem hiszi el és megpróbálja kideríteni, mi is történt vele. Igazán szép borító, izgalmasnak tűnő fülszöveg és jó kis őszi olvasmánynak ígérkezik, olyan teát kortyolgatva szürkületben lapozósnak tűnik.
Kiadó: Cartaphilus, Terjedelem: 352 old. , ISBN: 9789632662183, Megjelenés: 2011 október 6.

Két éve olvastam Carrie Fisher könyvét és akkor kicsit sajnáltam, hogy keveset írt a Star Wars évekről. De most itt a folytatás, ami pont erről fog szólni, úgyhogy kíváncsian várom. Lehet, a nő meghízott, már nem vesz fel bikinit és nincs briósfrizurája de jó a szövege. Ráadásul anno az ő könyve volt, amit először rendeltünk a bookdepository-ról, csak akkor még nem szállítottak ide, úgyhogy stockholmi kitérővel kaptam meg.
Kiadó: Simon and Schuster, Terjedelem: 304 oldal, ISBN: 9781847370327, Megjelenés: 2011. november 1

Ti milyen könyveket vártok ősz elejére?

 

Oszd meg!

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *