Apr 072011

Költészet napja, 2011

Talán kevesen tudják, hogy az Olvasónapló előtt volt még egy másik irodalmibb blogom is, amit 5 évig üzemeltettem: a Versblog (szeretem azt hinni, hogy abból is első itthon, úgyhogy ne romboljátok le a hitemet, kösz), azaz a költészet nem áll túl messze tőlem. Úgyhogy most egy kis lírára szeretném felhívni a figyelmeteket.

Egy csupa huszonéves fiatalból álló, független stábbal az év eleje óta egy dokumentumfilmet forgatott Versmob 0411 címmel. Céljuk az volt, hogy minél több kortárs költővel beszélgessenek arról, hogy “hol van ma, 2011-ben a vers, a rím, az irodalom helye és szerepe a világban.”

44 költővel sikerült végül beszélgetni, többek között a 18-éves Kemény Lilivel, a 82 éves Kányádi Sándorral, Akkezdet Phiai tagjaival, Varró Danival, Karafiáth Orsolyával, Bereményi Gézával, Lovasi Andrással, Parti Nagy Lajossal, Térey Jánossal, stb.
A fölvett 50 órányi interjúanyagukból április 11-re, a költészet napjára fog megjelenni egy 20-30 perces kisfilm, amit a versmob.hu című portálon lesz majd megtekinthető. S innentől kezdve bárki elérheti, megnézheti és beágyazhatja a saját oldalára a filmet.
Ráadásnak lesz egy kis-játékfilm is, Virrasztás címmel, szintén április 11-én fog megjelenni, ami mintegy keretét fogja adni a dokumentumfilmnek.

A film előzetese már elérhető a versmob.hu oldalon.

Próza mellett ne feledkezzetek meg tehát a líráról se.

Oszd meg!

Reader Comments

  1. @Elliot Köszi, de azért hagytam abba, mert nem volt rá időm, meg már annyi hasonló született, hogy úgy éreztem, nincs +1-re szükség. Nem tudom, visszatérek-e valaha a lírához így, de nyitott kérdés.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *