Apr 052011

Mindig kihívás olyan köteteket összeszedni és ajánlgatni, amik még nem unalmasak, mert már az összes könyves blogger, előjelezte őket. De ez benne igazán az izgalmas, hogy tudjak újat mutatni. Pár könyvnél talán már megint sikerült. S meglehet, majd a következő alkalommal, amikor meg már lezajlott a Könyvfesztivál, s a kiadók már a Könyvhétre készülnek, meg a nyárra akkor nagyobb halmazból lehet majd válogatni. Na de addig is, itt vannak az áprilisi ajánlataim.

LenoreMár megint itt van egy cuki halott lány és a kalandjai. De most nem írásban, hanem rajzban elbeszélve. “Édes, furcsa és enyhén zavarba ejtő… Mintha Tim Burton és Dr. Seuss vadházasságából született volna.” – azt hiszem ez az ajánlás kb. elég is, hogy felkeltse az ember érdeklődését ez iránt a furi képregénysorozat iránt.

Kiadó: Egmont, terjedelem: 64 oldal, ISBN: 9789636298562, megjelenés: április 30

Soha senkinekMielőtt még az ifjúsági irodalom ennyire divatos lett volna, itthon kb. 1 kiadó volt, aki foglalkozott vele. A Móra. Most egy kicsit le van maradva a hype-olt könyvek és történetek mögött, de azért néha ők is előállnak valami meglepővel. Íme egy regény, ami ifjúsági és nagyon komoly témával foglalkozik, a család belső ügyeivel, a gyerekek molesztálásával, amiről nem nagyon beszélünk. Ráadásul az írónő német és ők aztán nem hunyászkodnak meg…

Kiadó: Móra, 192 old., ISBN: 9789631189346, megjelenés: április 29

Idő térképeAmikor elolvastam ennek a regénynek a fülszövegét: időutazás, Viktoriánus kor Londonja, H.G. Wells stb. azt hittem valami angolszász az írója. S bizony még a neve is stimmelt volna. De kiderült, hogy Felix J. Palma spanyol. Úgy tűnik a misztikus, mágikus-realista irodalom terén az ibériaiak eléggé feljövőben vannak. Ráadásul a szerző dedikálni fog a Könyvfesztiválon, április 16-án szombaton, akárcsak a másik spanyol, hasonló témában otthon lévő, Rafael Ábálos, a Grimpow szerzője.

Kiadó: Európa, 588 old.,  ISBN: 9789630791885, megjelenés: április 8

SzépségtapaszMeg kell mondjam, a chicklit kicsit kifulladni látszik és már engem se érdekel annyira a téma, mint korábban. Ennek ellenére néha felbukkan 1-1 könyv ami érdekesnek ígérkezik. Mint például Katherine Center regénye is. Talán mert nem is annyira szinglikről szól, hanem anyáról, aki igyekszik újból megtalálni magát.  Úgyhogy inkább momlit lesz ez már.

Kiadó: Kelly, ISBN: 9789633350027, megjelenés: április

Na és akkor végül Something Completely Different jöjjön valami teljesen más. Lány vasfűzőben (Steampunk krónikák 1): ifjúsági, steampunk és valami eszméletlenül jó bortó. Naná, hogy odafigyeltem rá. Persze ez is majd csak a tavasz végén jelenik meg angolul, de az előjelzések jók és a szerző honlapja is pöpec. Tudom, ezek a fűzőszaggatós steampunk regények, amelyre az igazi sci-fi rajongók csak legyintenek, de nekem bejönnek. Rráadásul hiába vártam a magyar Soulless-re meg a folytatásaira, kénytelen voltam az egész sorozatot megrendelni, még a nyáron jövő legújabb részt is, szóval Alexia Tarabotti is befigyel majd.

Kiadó: Harlequin Teen, terjedelem: 366 p., ISBN:9780373210336, megjelenés: május 21

Oszd meg!

Reader Comments

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *