Feb 162011

Karina Bliss: Here Comes the GroomEzt a könyvet vettem tavaly utoljára a bookdepositoryn, előrendeléssel, mert el akartam olvasni egy könyvklub chat-re, de nem sikerült. Most viszont kiváló szolgálatot tett a rövid kis regény, mert amíg beteg voltam és a lázamat főleg csak hűtőfürdővel tudtam kordában tartani, a kötet pont jó volt arra, hogy ne a víz fokára figyeljek.

Jocelyn Swann és Daniel Jansen együtt nőttek fel, s mindig is legjobb barátok voltak. Az évek elválasztották őket, a lány átvette a kisvárosi újság vezetését nagyapjától, gondozza leépülőben lévő imádott nagyanyját, aki felnevelte. Valamikor nagy családot szeretett volna, anno szerződést is kötöttek egy bulis éjszakán, hogy ha ez ne jönne össze 33 éves korukig, akkor összekötik az életüket. Dan az SAS-ben szolgált, utolsó afganisztáni bevetésük után, ahol csapatjának 2 tagja is meghalt leszerelt és hazatért. Természetesen magát okolja a történtekért, mert ő pont nem volt ott a bevetésen, ahol két életben maradt barátja közül az egyik súlyosan megsérült, s még mindig nem gyógyult fel teljesen, a másik pedig teljesen elvadult és megszakított minden kapcsolatot társaságukkal. Hazatérve azonnal nekilát megvalósítani azt a régi egyezséget és nekiáll megszervezni az esküvőt. Amivel semmi gond nincs, csak épp a menyasszonynak nem szól előre. Jo pedig bárhova fordul a kisvárosban ahol élnek, mindenki gratulál neki, az étterem vezetője a menüről kérdezi, az újságjában hirdetésháború robban ki közte és Dan között. A férfi elhatározza, hogy meggyőzi, számukra a legjobb lépés, ha összeházasodnak, hisz szeretik egymást, ismerik a másik gyengeségeit és barátok ősidők óta. Csakhogy Jo úgy érzi, pont a házasság tenne tönkre mindent, ráadásul ő nem tudja megadni Dan-nek amit akar: családot, gyerekeket és abban se biztos, hogy a férfi nem csak el akarja terelni a figyelmét az esküvővel a saját problémáiról, barátai haláláról.

Igazából legutóbbi regényéhez képest Karina Bliss ha lehet, most még jobbat írt a műfaji keretek közt. A What the Librarian Did esetében ugye a téma és a szereplők tetszettek főleg, itt viszont az egész történet úgy ahogy volt, rendben össze volt rakva. A főszereplők teljesen hihetőek voltak és a problémáik is. Jó pár kényes kérdést is felvetett a regény: családi kapcsolatok, barátság, egészség terén. Igazából talán még vagy 100 oldalt elviselt volna a regény, hogy tényleg minden témát alaposan körbe lehessen járni. Szóval nem volt az a könnyed, sablonokra épülő romantikus nyálömleny, amit ilyen külsővel és kiadótól várna az ember. Hús-vér karakterek, humor, megható jelenetek, elgondolkodtató kérdések. Az ember meddig hajlandó elmenni szeretett családtagja érdekében? S vajon mindig a beteg érdekeit nézzük, vagy a saját lelkiismeretünket? Mi számít testi fogyatékosságnak és egy nő hol, mitől veszíti el nőiességét, vagy éppen nyeri azt vissza? Tetszett még, hogy a főszereplők tisztában vannak azzal, hogy szeretik egymást és nem az a kérdés, hogy romantikusan is összeillenek-e, hanem hogy el tudják-e fogadni a másik és maguk testi/lelki problémáit. S ebben nagyon is jól kiegészítik egymást, itt jön közbe a barátság a szeretet mert együtt tényleg többre képesek, mint külön külön.

A sok súlyos gondolat után pedig a kicsit bolondos vége inkább feloldozása volt a történteknek, nem rovom fel hibának a zárójelenetet. De szerintem ezt a történetet nagyregényben kellett volna megírnia Karina Blissnek. Hátha hamarosan eljut oda is, hogy ne Harlequin történetet írjon, hanem önálló művet.

Kiadó: Harlequin
Sorozat: Harlequin Super Romance
Megjelenés: 2011
Terjedelem: 251 p.
ISBN: 9780373716821
Honnan: Vásárlás, saját példány

Buy This Book from Book Depository, Free Delivery World Wide

3.5 Stars
Oszd meg!

Reader Comments

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *