Nov 072010

Természetesen mi volt az első mindjárt három regény, amit megfelelő formátumban tudtam olvasni a Kindle-n, hát persze, hogy romantikus könyv. De ne is olvasson tovább senki, akit a téma nem érdekel, mert ez bizony 3 az 1-ben bejegyzés szerelmes regényekről. Ezeket a regényeket még régen szedegettem össze, főleg mert az általam olvasott külföldi blogokon kiváló értékeléseket kaptak. ráadásul azt írták, hogy O’Reilly teljesen hiteles férfiakról ír, akik magukban de egymás közti interakciójuk során is hitelesek maradnak. Sőt, Nora Robertshez hasonlították, akinek egyik erénye, hogy romantikus regényíróhoz képest nagyon is jól ismeri a férfiak igazi működését. Úgyhogy persze, annak idején összevadásztam ezeket a könyveket az írónőtől, most pedig szépen sorban Kindle 3 teszt címen el is olvastam őket.

Kathleen O’Reilly: Shaken and Stirred

Kathleen O'Reilly: Shaken and stirredGabe O’Sullivan vezeti a családi vállalkozást, egy bárt New Yorkban, s néha besegítenek neki a bátyjai is: Sean az ügyvéd és Daniel a könyvelő. A férfi szereti amit csinál, az üzlet elég jól megy, szeretné is bővíteni, megvette a szomszéd telken álló épületet is. Ő az a típusú srác, aki aggódik a nőnemű beosztottjaiért, ha éjszaka hazafelé tartanak és elkíséri őket. Legjobban Tessával jön ki, aki négy éve, mióta egy sikertelen kapcsolat után Floridából New Yorkba költözött, dolgozik neki, s mint a lány barátja, hamar észreveszi, hogy valami bántja. Mint kiderül épp felmondták az albérletét és lakást keres. Gabe azonnal felajánlja, hogy költözzön hozzá, s hamarosan a bár dolgozói és törzsvendégei fogadásokat kötnek, vajon mikor is fogják az új lakótársak elhálni a kapcsolatukat.

A dologra hamarabb sor kerül, mint bárki is gondolta volna, s ez persze egy csomó problémát hordoz magával. Hogy lehetnének ezután barátok, lakótársak? Ráadásul míg Gabe hamarabb beismeri, hogy Tessa már egy ideje talán több is számára mint jó haver, a lány nem akarja beadni a derekát. Főleg mert neki célja van: iskolába jár, szeretne jó állást és álmai lakását. S mindenekelőtt leszámolni a múltjával, hogy ő egyszer már megégette magát és egy férfi miatt hagyta veszendőbe menni az álmait.

Kiadó: Harlequin
Megjelenés: 2008
Oldalszám: 213 p
ISBN: 0373793863

Kathleen O’Reilly: Sex Straight Up

Sex, Staright upNa ennek a résznek van a legbénább címe. De legalábbis semmi köze a történethez, persze érthető, hogy a bár analógia miatt az egész sorozatnak ezt az utat kellett követni. Pedig ez a középső regény volt a legjobb. Daniel a legidősebb az O’Sullivan testvérek közül, a legkomolyabb. S nem csak azért, mert könyvelő, hanem mert szeptember 11-én elvesztette a feleségét, s azóta nem talált magára. Pedig már sok év eltelt és az öccsei lassan úgy érzik, hogy itt az ideje, hogy visszatérjen az életbe, úgyhogy rátukmálnak egy tengerparti hétvégét. Ahová persze nincs kedve elmenni, de szerencsére végül kiderül, hogy megéri. Catherine magányosan tervezi tölteni a hétvégéjét a családi nyaralóban, de a szomszédban lévő, láthatólag magát rosszul érző férfi megváltoztatja a véleményét, s magát is meglepve egy kis kalandba bocsátkozik vele. Danielnek tetszik, hogy a nőnek nincsenek elvárásai, a lány pedig egy régi fantáziáját éli ki. Ami persze félreértéssel végződik és a biztos tudattal, hogy többé nem találkoznak. Csakhogy Catherine családjának aukciós házát meggyanúsítják, hogy összeszövetkezett egy rivális céggel, nyomozást indítanak és a lány nagyapja a fő gyanúsított. A nyomozást végző független könyvelő cég legjobb embereit küldi a kivizsgálásra, köztük Danielt is. A lány meg van győződve arról, hogy nagyapja ártatlan, Daniel pedig szeretne segíteni neki tisztára mosni a cég nevét anélkül, hogy részlehajlással vádolnák meg. Amíg együtt dolgoznak, kettejük kapcsolatában is tisztázásra kerül rengeteg dolog, Daniel elengedi a feleségét, Catherine pedig megpróbálja elfogadni, hogy lehet őt saját magáért szeretni.

Amit itt nagyon eltalált O’Reilly az a két főszereplő figurája. Szexis könyvelő (ez is olyan kifejezés, amit az ember nem gondolta volna, hogy valaha leír), érző pasas és bizonytalan, koránt sem tökéletes kiállású sebzett hősnő, aki mindig is árnyékban élt, mert úgy érezte, nincs semmihez tehetsége, ám végre magára talál, hogy valaki meglátja benne az értéket.

Kiadó: Harlequin
Megjelenés: 2008
Oldalszám: 214 p
ISBN: 0373793928

Kathleen O’Reilly: Nightcap

Kathleen O'Reilly: NightcapSean O’Sullivanról már az első kötetben kiderült, hogy ügyvéd, nagyon ért a nők nyelvén, mindenki megkapja tőle, amit akar, és bárki, akivel kapcsolata volt mosollyal emlékezik rá. Az is világos az első rész óta, hogy a családi vállalkozásnak valaki alá akar tenni, mert hirtelen mindenféle hivatalok lesznek rendszeres látogatói, az összes engedélyüket felülvizsgálják. Sean keményen dolgozik az ügyön, hogy kiderüljön, vajon kinek állhat érdekében, hogy bezárjon a bárjuk. Ezért aztán végül New York egyik alpolgármesteréhez fordul, Cleo Hollinshoz. Cleot az egyik legkeményebb alpolgármesternek tartják, aki szereti a munkáját, 100%-ig mindent belead és elkötelezett. A fennmaradó idejét a családjára fordítja, ezért aztán ideje magánéletre egyáltalán nincs. Izgatja őt is, hogy vajon mi állhat O’Sullivan-ék bárja elleni dolog mögött, na meg persze Sean sem hagyja hidegen, de két ilyen nyakig betáblázott embernek nehéz időt szakítania arra, hogy megismerkedjenek, s együtt legyenek egy kicsit. Ráadásul úgy tűnik, hogy valamelyiküknek valamit fel kell adnia. De legalábbis a nő úgy érzi, hogy amit ő kér, az kivitelezhetetlen és erre nincs is joga Sean-nal szemben. Ez lenne a konfliktus. Csakhogy a baj az, hogy míg a férfi bármire hajlandó és nem kerül neki ez sokba, addig Cleo még esélyt se ad neki. Úgyhogy a sorozatból a harmadik lett a leggyengébb darab. Ami egyébként pont olyan szórakoztató volt, mint az előzőek (pergő dialógusok, hiteles jellemek), ráadásul a végén volt egy nagyon aranyos epilogus is arról, hogy mi történet az O’Sullivan családdal az elkövetkező években.

Összességében nem bántam meg, hogy elolvastam ezt a három regényt, kikapcsolt és benne volt mindaz, amit szeretek a romantikus történetekben. Hihető konfliktusok, szerethető szereplők, frappáns stílus. Ráadásul én is igazat adok, Kathleen O’Reilly legalább olyan hús-vér férfiszereplőket tud kreálni, mint Nora Roberts.

Kiadó: Harlequin
Megjelenés: 2008
Oldalszám: 214 p
ISBN: 0373793987

Oszd meg!

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *