Aug 052009

Ifjúsági fantasy sorozat, amiben nincsenek vámpírok. Éljen! Viszont vannak kalózok, poszt-apokaliptikus Anglia, Skócia, London a víz alatt, hajók és titokzatosan viselkedő ékszerek. Éljen! Ráadásul lány a főszereplő aki mondjuk lehetne fiú is, de így sokkal több izgalomban van része, elvégre egy lánynak kalandregényben alapból titkolnia kell a nemét. Éljen! Még nincs kész a következő rész. Pfuj!

Az árva Lilly Melkun egy kis halászfaluban él Angliában, a Tíz megmaradt megye területén, ahol egyszerű emberek vannak, akik túlélték az összeomlást, amikor a víz átvette a hatalmat a szigetország felett és akik a technikát okolják minden bajukért. Egyébként a XX. században járunk, s az egykori Brit szigetek nagyobb része Nagy Skóciához tartozik, akik nem tagadják a tudományokat, valamint a mocsaras részeken kalózok tanyáznak, akik meg rendszeresen rajta ütnek a környezetükön. Főhősünk halászik, eltartja magát és a nagymamáját, s nem is olyan régen nagy szerencse érte, rátalált és őt választotta egy igazi vízi macska, amely felbecsülhetetlen segítséget nyújthat a tengereken. Aztán persze a nagy politika a közelben csapódik le, s Lilly magára vállalja, önként, hogy megoldja a helyzetet. Mindezt titokban teszi, mert hát ki bízna egy kislányra értékes ékszereket, hogy tárgyaljon a kalózokkal, váltságdíjat adjon a miniszter lányáért.

Az Agave kiadó dicséretesen gyorsan lecsapott Emily Diamand regényére, amely 2008-ban angol mesekönyv pályázatot nyert: a történet izgalmas, érdekes, fordulatos, jól van megírva, egyetlen hibája, hogy még se híre se hamva a folytatásnak.

 

Eredeti cím: Reavers’ Ransom
Fordító: Görgey Etelka
Kiadó: Agave
Megjelenés: 2009 (2008)
Terjedelem: 238 p.
ISBN: 9789639868397

 

4 Stars
Oszd meg!

Reader Comments

  1. örülök, hogy neked is bejött, hoztam animusból svéd krimiket. a trilógia első része még mindig nincs nálam, de visszaszerzem tutira.

  2. Akkor néztem ki magamnak mikor ezt a posztot írtad, és mostanra jutottam el a megismerésig :))
    És most vettem észre, hogy véletlenül XX. századot írtál a XXII. helyett 😀
    Nem tudsz valami hírt arról, hogy jönne a folytatás?

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *