Menu Close

Sinead Moriarty: Babablues

Mi történik, ha az ember lánya túl van a szingli éveken, megtalálta álmai pasiját, férjhez ment. Mi lehet a következő lépés? Természetesen a családalapítás. Az ír Emma is úgy érzi, elérkezett az idő arra, hogy anya legyen, s már el is képzeli, hogy fog menni a dolog. Ennél úgysincs egyszerűbb dolog, csak teherbe kell esni, aztán a szülés után aránylag hamar vissza is lehet kapni a régi külsőt és életet, csak az embernek lesz egy édes kisfia, vagy kislánya.

Csakhogy a sors nem ennyire kegyes Emmához és férjéhez, Jameshez. Hiába próbálkoznak, nem jön össze nekik a baba. A nő szinte megszállottja lesz a kérdésnek. Orvosokat keres fel, kipróbál mindenféle módszert, hormonjai nem csak az ő, de környezetének idegeit is megviselik.

A regény nagyon jópofán, ugyanakkor teljesen őszintén ír erről a témáról, hogy mennyire nehéz, ha a gólya nem kopogtat azonnal, hogy mi mindent kell főleg egy nőnek kiállnia annak érdekében, hogy teherbe essen és hogy ez mennyire meg tudja viselni a legkiegyensúlyozottabb embert is.

Emmával, családjával és barátaival együtt lehet nevetni és sírni a regény olvasása közben. Sinead Moriarty regénye kiemelkedően szórakoztató olvasmány.

 

4 Stars

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *