May 152007

Candace Bushnell előző könyveihez képest, főleg ami a Szex és New Yorkot illeti ez a regény sokkal jobban sikerült. A főhősök nem 30-as szinglik, akik a szerelmet keresik egy üres, felületes városban, hanem 40-es éveik elején járó nők, akik igyekeznek megállni a helyüket a férfiak uralta világban.

Victory Ford egyedülálló divattervező, szakmájában állandóan pengeéles határvonalon táncol a siker és a bukás kéz a kézben járnak egy ilyen kiszámíthatatlan állandóan változó világban, mint ami a divatot jelenti. Wendy Healy sikeres producer, egy produkciós iroda vezetője, három gyerek anyja. Kétséges, hogy tudja összeegyeztetni családi állapotát és a munkáját, mennyire fogadja el egy férfi az alárendelt szerepet, hogy ő a háztartásbeli, és a neje tartja el. Nico O’Neilly felvirágoztatott egy magazint és az a vágya, hogy cégigazgató legyen.

A nők hiába sikeresek, nagyhatalmúak, meg kell küzdeniük a férfiak uralta világgal és a magánéleti nehézségeikkel egyaránt. S ugyan megállják a helyüket, de szinte semmi se választja el őket a hozzájuk hasonló pozícióban lévő férfiaktól, ugyanúgy viselkednek, mint a hímek. Szeretőt tartanak, úgy válnak el, mint sikeres férfiak és gyerektartást meg férjtartást kell fizetniük stb.

Végülis még mindig nincs megoldás arra, hogyan lehetnek a nők sikeresek a férfiak világában anélkül, hogy megtagadják saját nemüket.

3.5 Stars
Oszd meg!

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *