Menu Close

Nora Roberts: From the Heart

Nora Roberts pályája kezdetén a Harlequin kiadónak írogatott romantikus regényeket, amelyek mostanában sorra jelennek meg újra (mint megtudtam azért, mert ha a kiadó nem jelenteti meg őket bizonyos időközönként – 7 évente -, akkor a jogok visszakerülnek az íróhoz) különböző gyűjteményes kötetben. Ez a könyv ugyan nem Harlequin kiadvány, de Nora három korábbi még nekik írt, 1983-ban és 1984-ben megjelent, egészen jól sikerült romantikus kisregényét tartalmazza.

A Tonight and Always főszereplője Kasey Wyatt antropológus, aki szakértőként segít Jordan Taylor új regényénél. Kicsit klisés a történet, a lány szabad gondolkozású s ráébreszti a merev, gazdag írót, hogy törődjön árván maradt unokahugával. De itt található a kedvenc Nora idézetem:

“Life is like a moustache. It can be wonderful or terrible. But it always tickles.”

A Matter of Choice mintha nagy kedvencem, a Hidden Riches előjele lenne. James Sladermant a Főkapitány unokahuga mellé rendeli ki, hogy védje a lányt. Jessica Winslow antikvitást üzemel, s ha tudtán kívül is, de a boltja és az ott dolgozók belekeveredtek egy nemzetközi műkincscsempész bűnügybe. Slade a tipikus kemény zsaru, bár író szeretne inkább lenni, Jess pedig az életvidám gazdag lány, aki nyitott mindenkihez és nehezen tudja elhinni, hogy ismerősei, kollegái közül bárki is bűnöző lenne.

Az Endings and beginnings románcának főszereplői televíziósújságírók, akik szakmailag is vetélkednek. Oliviat múltjában átélt tragédia arra készteti, hogy ne bonyolódjon komoly kapcsolatba egyetlen férfival se. T.C. Thorpe, a főhős azonban kihívásnak jelenti, hogy meghódítsa a lányt. A szereplők fejlődése ebben a regényben a legkiválóbb, Thorpe megtalálja magában azt a gyöngédséget, amire Livnek szüksége van ahhoz, hogy előbújjon a saját maga építette kalodából. (A szereplőminták később a Private Scandalsban térnek vissza)

 

z

 

3.5 Stars

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *