Menu Close

Tekintsünk előre

Minden hónap első keddje előtt igyekszem böngészgetni a kiadók és könyvesboltok kínálatát, hogy össze tudjak szedni vagy 5 olyan könyvet, amit ajánlhatok, s lehetőleg még nem jön ki mindenkinek a könyökén, mert vagy már régóta hitegetnek a megjelenéssel (ld. Soulless), vagy már az összes blog írt róla (Jodi Picoult). Azért sikerült még így, hogy a magam által állított szabályokat nehéz néha tartani pár érdekességre akadni.

Linda Castillo: KönyörgésKezdjünk krimivel. Tavaly nagyon korrekt kriminek tartottam Linda Castillo Néma esküjét, csak éppen a borítóval szemben voltak fenntartásaim. Mindenesetre a főszereplő helyzete – kisvárosi rendőrfőnöknő, aki ráadásul amish – és a nyomozás elég izgalmas volt. Most jön a folytatás ahol megint elő kell majd vennie Kate Burkholdernek mindazt, amit tud a zárt közösségről, mert brutális gyilkosság történik közöttük.
General Press, ISBN 9789636432874, megjelenés: 2011 nyár

Spenótos halálpiteHa már krimi akkor itt egy újabb sorozat nyitódarabja, ami érdekesnek ígérkezik, feltéve, ha a folyatásokat is kiadják. M.C. Beaton sorozatának amatőr nyomozója, Agatha Raisin Londonból egy kisvárosba költözik, ahol aztán természetesen mindig meggyűlik a baja valami bűnesettel, ahol vagy ő keveredik bajba, vagy neki kell segítenie a dolgok kibogozásában. Szóval olyan modern Miss Marple ő, s állítólag az írónő stílusa is pöpec. Sokan olvassátok, vegyétek, hogy mind a 21 kötet megjelenjen magyarul is 🙂
Kiadó: Ulpius, ISBN 9789632544373, megjelenés: 2011 május

Pascal Mericer: Éjféli gyors LisszabonbaAz Ulpius ház megint talált egy könyvet, amit nem csak, hogy azzal tudtak számomra kívánságlistássá tenni, hogy A szél árnyékához hasonlítják, hanem hogy könyvekről, írókról és összekapcsolódó sorsokról szól. Ráadásul dícsérendő, hogy a regény eredetije is európai keletkezésű, lévén Pasca Mercier svájci. 
Kiadó: Ulpius, ISBN 9789632544496, megjelenés: 2011 március

SzentivánéjAz elmúlt hetek amerikai bestseller listáin előkelő helyen debütált egy elsőkönyves szerző műve, a Discovery of Withces (Boszorkányok felfedezése), amelynek a jogai már a Cartaphilus Kiadónál vannak, s ők 2011 első felében tervezik megjelentetni. Magyar borítója még nincs, munkacíme egyelőre Szentivánéj. A történet pedig boszorkányokról, vámpírokról szól, s bár külföldi blogokon vegyes fogadtatásban részesült (egyesek szerint sok ilyen volt már, csak felfújták), mindenesetre ha egy regény könyvtárban kezdődik, és varázslattal folyatódik arra én azért felkapom a fejemet és szeretném magam eldönteni, hogy mennyire is jön be nálam.
Kiadó: Cartaphilus, ISBN: 9789632661919 , megjelenés: 2011 tavasz

Firmin Akármennyire is Pixar fan vagyok, annak idején a L’ecsó főzős patkányait nem vette be a gyomrom. Viszont az Európa Kiadó oldalán beharangozott könyvfaló patkánnyal szemben már kevesebb előítéletem van. Firmint először a gyomra kényszeríti a papírrágcsára, aztán megtanul olvasni is egy bostoni antikváium alagsorában. S innentől kezdve persze többre vágyik. Sam Savage könyvéhez se találtam még borítót, de kikerestem a külföldi kiadásét, amit ugyanaz illusztrált, mint a magyar megjelenést.

Kiadó: Európa, terjedelem: 204 p. ISBN:9789630791588, megjelenés: 2011 április

1 Comment

  1. Kata*

    Óóó, Lobo… köszönöm! Van egy-két nagyonvárós már most 🙂 Mostanában nincs annyi időm böngészgetni a felhozatalt, szóval ez most nagyon jól jött 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *