Menu Close

Julie Cohen: Spirit Willing, Flesh Weak

A Little Black Dress egy jópofa kis sorozat, amiben könnyű, a chicklit-et és a modern románcot ötvöző regények jelennek meg. Sőt, még humoros is néhány cím a kiadványaik közt. Julie Cohen nevével is találkoztam már korábban, azt olvastam róla, hogy könnyen és jól ír, valamint csipetnyi humorral fűszerezi regényeit. Erre a regényére a borító miatt figyeltem fel, aztán a fülszöveg meggyőzött, hogy érdemes egy próbát tenni az írónővel.

Rosie Fox médium. De legalábbis abból él, hogy azt állítja magáról, kapcsolatba tud lépni elhunytak szellemeivel. Igazából persze hazudik, mert mindaz, amiből felépíti egyszemélyes show-ját csupán kiváló emberismeretének és beleérzőképességének, valamint egy kis kutatómunkának köszönhető. Mindenesetre egész nagy sikere van, hiszen amerikai létére Angliában turnézik: kisebb színházakban, művelődési házakban lép fel. Aztán egy este megjósol egy katasztrófát. Amit igyekszik meg is akadályozni, de sajnos nem sikerül neki. Mindjárt megnő az ázsiója és címlapra kerül, teltház előtt lép fel, nem csak a Hihetetlen hírek, de még a The Guardian is küld sajtótájékoztatójára újságírót.

Na meg megjelenik Harry Blake, aki a Hihetetlen híreknek és a hasonló című tévéműsornak a munkatársa és aki hírhedten szkeptikus. Ki is tűzi maga előtt a célt: leleplezi Rosie-t. Rosie pedig, aki már kezdte éppen rosszul érezni magát, hogy mások kihasználásából él éppen megtalálni látszik önmagát és attól ijed meg, hogy mi van, ha mégse csaló ő, hanem igenis van tehetsége, ezt hogyan tudja bebizonyítani Harrynek aki szerint a lány csak hazudni tud. A férfi pedig, az igazság igazi bajnoka, pedig egy félbetört újságírói karrier van mögötte (a Times-tól csúszott le a Hihetetlen hírekhez).

Kedves könnyeden szórakoztató regény volt, ami ugyanakkor teljesen hihető is. Főleg Rosie, a főszereplő, aki egyes szám első személyben meséli el a történetet volt nagyon jól eltalálva. S igazából a szerelmi szál hozzá és a válságához képest még nem is sikerült elég hihetőre és , de szerencsére az egész médium körítés, betekintés kicsit a színfalak mögé sok mindenért kárpótolt.

 


Kiadó: Headline Publishing
Sorozat: Little Black Dress
Megjelenés: 2006
Terjedelem: 276 p.
ISBN: 0755334817

3 Stars

1 Comment

  1. PuPilla

    Lobo, komolyan, mindig azt hiszem, hogy nem tudsz több ilyet előhalászni, de aztán mindig előjössz valami szórakoztató féle chick-littel, amiről nem hallottam, de nagyon jól hangzik 🙂 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *